-10% ob prvi prijavi s kodo SILLYPRIJAVA 🛍 / BREZPLAČNA POŠTNINA & VRAČILA na vsa naročila nad 29€
0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Igra

  Dobra igrača ali zakaj je domišljijska igra pomembna @Maminamaza

  Kaj je dobra igrača? Večkrat sem že povedala, da nisem tiste vrste mamica, ki bi kar kupovala igrače. Hello Kitty me ne gane, plastika sploh ne (razen barbik :)), če ima kaj lučke in poje, se temu izognem v velikem loku (Pluj, pluj barčica… Hihihi). Igrače, ki se valjajo po stanovanju, pospravim v vrečo in odnesem. Preden Nini nekaj kupim, jo dlje časa opazujem pri igri ali poslušam njene želje. Ko sem res prepričana, da bi bila neka igrača uporabna, je kvalitetna in bi se Nina z njo zares igrala, se odločim za nakup. Zame je dobra igrača tista, s katero se Nina igra več kot 15 minut in se vsaj enkrat na teden spomni nanjo. Če je zraven še iz prijaznih materialov, praktična in didaktična, je zmagala.

  Že pred nekaj meseci sem na Facebooku začela spremljati otroško trgovino Silly. Vsake toliko se mi zgodi, da se nad trgovino tako zelo navdušim, da jo najprej več mesecev opazujem, kot bi se opogumljala za nakup, nato pa samo še prežim na pravi izdelek :). Najprej sem mislila, da bom kupila njihovo otroško čelado EGG, ker je Nina ravno začela voziti kolo in so te čelade res tako zelo lepe. Potem pa sem čelado dobila (hvala Anja in Lara!). Prežala sem naprej in v oči so mi padle igralne torbe. Kakšna super ideja! Ročno sešite igralne torbe na različne teme od živalskega vrta, cirkusa in dobrih vil do piratov in gradu. Vsaka vsebuje glavno ”hiško” in igralne figurice. Nina se že nekaj časa rada igra igro vlog in tudi domišljija ji dela 100 na uro.

  Izbira torbe je bila tudi precej očitna: grad s princeso, princem, hudobno čarovnico, belim konjičkom, zmajem in skrinjo z zakladom.
  Igralna torba Grad (zelena) - Oskar&ellen
  Ker je igralna torba torba, lahko vse skupaj lepo pospraviš in odneseš sabo kamorkoli greš (odlično za potovanja, za daljše vožnje in za na letalo!).

  Nina z igralno torbo Oskar&ellen @Maminamaza
  Nini je všeč, ker lahko grad odnese sabo, meni, ker je tako hitro pospravljen 😉

  Nina z igralno torbo Oskar&ellen @Maminamaza
  S sabo ga vzame na obiske, na morje, v avto, k babici…

  Zakaj je igra vlog pomembna? Otrok se skozi igro vlog oz. domišljijsko igro uči. Razvija sposobnosti na štirih glavnih področjih:

  1. Socialni razvoj

  Igra vlog izrazito spodbuja otrokov socialni razvoj. V varnem zavetju doma in lastne domišljije, otrok še enkrat obdela situacije, ki jih je doživel. Preizkuša ljubezen, prijaznost, jezo, strah… Z menjavanjem vlog (ko igra več vlog hkrati), razvija empatijo, strpnost in krepi razumevanje drugih.

  2. Komunikacijske in jezikovne zmožnosti

  Za igro vlog je po navadi potrebna jezikovna izmenjava. Otrok skozi igro vlog ponavlja besede in stavke, ki jih je slišal doma, v vrtcu, na obisku, v trgovini… Glede na vlogo, ki jo igra, spreminja način govora, glasnost in intonacijo. Če se z otrokom igramo skupaj ali se igra s prijatelji, se poleg tega uči še poslušanja in čakanja na vrsto. Vse to krepi otrokove komunikacijske sposobnosti.

  3. Kognitivni (miselni) razvoj

  Otrok skozi domišljijsko igro vlog ponovno sestavlja slike, ki jih nosi v spominu. Od tega kako mamica komunicira s prodajalko, do tega kako mu je zdravnica poslušala srček. V sebi nosi nepredelane situacije, ki jih skozi igro predela in reši. Igra vlog igra ključno vlogo pri učenju reševanja problemov in prihajanju do lastnih zaključkov.

  4. Motorične sposobnosti

  Ko otrok premika, preoblači figurice, uporablja različne igralne pripomočke in oponaša različne vloge, razvija motorične sposobnosti. Med igro se ves čas dogaja koordinacija oko roka.
  Igralne torbe Oskar&ellen
  Pri Silly.si lahko izbirate med več različnimi igralnimi torbami, za fantke in punčke.

  Igralne torbe, ki jih otroci uporabljajo za domišljijsko igro/igro vlog so torej praktične in didaktične. Vse to je zelo pomembno, ko moramo izbirati med številnimi igračami. Poleg tega so še zelo lepe, so ročno narejene in iz prijaznih materialov. Še najbolj pomembno pa je, da je Nina igralno torbo takoj vzela za svojo in se z njo veliko igra. (V njeni igri čarovnica niti slučajno ni hudobna in so vsi – princ, princesa, konjiček, zmaj in čarovnica, zelo dobri prijatelji :)).


  Nina z igralno torbo Oskar&ellen @Maminamaza
  Nina v akciji <3

  Nina z igralno torbo Oskar&ellen @Maminamaza
  Igralno torbo je vzela tudi na morje. Najlepša mi je, ko se takole zaigra <3

  Vse torbe si lahko ogledate na: https://silly.si/collections/igra-vlog

  Anja in Nina @maminamaza

  Avtor: Anja Oman, Objavljeno @Maminamaza

  Maminamaza, je blog mamice 3 letne navihane Nine, blogerke, podjetnice, inštruktorice Plesnega Pilatesa in ustanoviteljice Mamine maze z namenom: širiti znanje, izkušnje, ljubezen in dobro voljo med druge starše in bodoče starše ter njihove zlate otročke. Na blogu boste našli vse, od kotička za nosečnice, mamice, ustvarjalni kotiček ter pokukec v katerem najdete izkušnje in mnenja o stvareh.

  Več o Anji in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.

  Kje se igra Jaka?

  Kje se igra Jaka?

  Igralni center je zagotovo na “must have” listi, ko nestrpno pričakujemo novega družinskega člana. Mi smo nakup opravili že v prvih nekaj tednih po Jakovem rojstvu, saj je že takrat z zanimanjem občudoval igračke. Danes je Jaka pravi mali raziskovalec in v svojem igralnem centru se zamoti vsaj pol ure ali več dnevno. Ker je trg dobesedno nasičen z raznoraznimi igračkami, igralnimi centri in pripomočki, sva se na koncu odločila za nakup igralnega cetra v spletni trgovinici Silly. S ponudbo so naju zopet popolnoma očarali.

  Izbrala sva lesen igralni center za dojenčke Baby Spider, ki je sestavljen iz treh krakov oziroma nog, enostavno se postavi, zloži in prenaša, zato je bil z nami tudi že na morju. 🙂 Odločila sem se za svetlo varianto, saj se hkrati lepo poda tako v dnevno sobo kot tudi v Jakčevo sobico (jap, ne morem iz svoje kože 🙂 ). Lok ima na vsakem kraku tri luknjice, kamor lahko obesite poljubne igračke. Če vas skrbi, da se bo lok podrl, ker ni fiksiran naj vam povem, da so vse skrbi odveč – ne bo se! Tudi sedaj, ko se Jaka plazi sem in tja in naredi 100 obratov na trebušček in nazaj v eni minuti nismo imeli še nobene nezgode.

  Zelo zanimiva je tudi velika in mehka oblazinjena igralna podloga, ki je narejena iz 100 % ekološkega bombažnega muslina (večkrat me je zamikalo, da bi jo kar sama uporabila namesto odejice 🙂 ). Robova podloge sta porisana z barvitimi živalicami, ogledalom, šumečo rožico, Jakcu pa so seveda najbolj zanimive mini “etikete”. Očitno ima res fetiš nanje! 🙂 In da ne pozabim omeniti, podloga se normalno pere v pralnem stroju in je še vedno kot nova.

  Seveda pa ekipa trgovine Silly ni pozabila niti na srčkane igračke, ki samemu igralnemu centru dajejo tisto piko na i. Jaka obožuje simpatičnega rakuna iz katerega visi šumeč list, ogledalo v obliki jabolka, sovica ki zapiska, če jo stisneš ter lesen krogec, ki je odlično grizalo. Rakuna večkrat obesim tudi na Jakčevo posteljico, na počivalnik ali pa na voziček. Kravica Mukica, narejena iz ekološkega bombaža poskrbi za prijetno glasbo. Tako kot rakuna lahko tudi kravico snamete iz igralnega loka in jo prestavite recimo k posteljici, saj bo nežna Schubertova Uspavanka otročka v trenutku popeljala v sladek spanec. Senzorična igračka slonček Sam je prav tako narejen iz ekološkega bombaža od dotiku pa žogica, ki je pritrjena nanj zažvenketa. Ljubek tiger Thomas, ki je Jakcu zadnje čase ful zanimiv (verjetno zaradi žive oranžne barve 🙂 ) največkrat pristane v njegovih ustih, verjamem pa, da ga bo mali kmalu vlekel za seboj. Nanj so namreč priterjena lesena kolesa ter vrvica.

  Tako torej izgleda naš igralni center. Vam je všeč? Na spletni strani Silly najdete res ogromno čudovitih igračk tako za dojenčke kot tudi za malo večje otročke. Ne pozabite pokukati še na njihovo Facebook stran in jim nameniti en velik like.