0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Igra

  Aktivna igra v notranjih prostorih – ideje @Aninakuhinja

  Aktivna igra v notranjih prostorih – ideje @Aninakuhinja

  Moja dva fanta sta ena izmed tistih otrok, ki imata vedno višek energije. Vedno. No, razen kadar imata 39+ vročine. Spomlad in poletje nam tako noro pašejo, saj smo veliki del dneva zunaj in spraznita vso energijo v lovljenju, dirkanju s kolesi, poganjalci…

  Potem pa pride jesen, deževni dnevi in potem zasneženi, ko smo več notri. Sploh prejšnje leto, ko je Timon redno reagiral na mraz (po 30 minutah na snegu je bil otečen po obrazu in dlaneh in nogah – kjer ga je bolj zeblo) smo veliko zime preživeli v stanovanju. Pa seveda razne viroze in prepovedano obiskovanje drugih družin, zaradi hude alergije na pršico. Na koncu smo prepuščeni da razgrajamo po stanovanju.

  Zadnje čase tako večkrat razmišljam o igračah, ki bi tudi notri spodbujale gibanje in telovadbo. Ampak vseeno ne preveč intenzivno, da nismo preveč glasni, saj pod nami vseeno živi moja stara mama. Mini koš za žoge že imamo, redno prakticiramo skrivanje, radi se poslužujemo dolgih kopeli, kjer “plavamo”, potem pa je počasi že konec.

  Spodaj ena naših zadnjih skrivalnih utrdb. 😀

  Utrdba z leseno ravnotežno desko Kinderboard

  Aha, saj res, pa prirejamo si gibalne urice. 😀 Mogoče ideja za koga od vas, ki imate tako kot jaz živahne otročke. Sama jima dajem vaje (5x počep, 5x dvig posode, plazenje kot hroščki po stanovanju 10 sekund…) in potem dobita priznanje ko je konec. 😀

  Pa še ena luštna ideja – ples s pavzami. To igro smo se v mojih otroških letih šli non stop in moja malčka jo obožujeta. Igra gre tako, da se vrti glasba in pleše. Ko pritisnem pavzo pa se morata ustaviti v položaju kjer sta. Timon seveda upošteva pravila do konca, Liam malce manj, ampak važno je, da se dogaja. 😉  Zdaj pa smo naši stanovanjski zabavi dodali še eno novo, Waldorfsko igračo, oziroma bolj pripomoček za gibanje, motoriko in sicer leseno ravnotežno desko Kinderboard. Ste že slišali zanjo? To je taka preprosta lesena deska, s katero lahko delaš ogromno stvari in res spodbuja otroško domišljijo. Deska za ravnotežje sprejme do 220 kg, tako jo uporablja celotna družina. Na njej se zibaš, loviš ravnotežje. Z njo lahko narediš mini tobogan ali pa tunel/bunker. Lahko narediš skakalnico za avtomobilčke, ali pa si nanjo dodaš blazino in se zibaš med gledanjem risanke. 😉

  Timon na leseni ravnotežni deski Kinderboard


  Večnamenska deska Kinderboard je ena izmed tistih novih igrač, ki je po enem mesecu od nakupa še vedno vsak dan v uporabi. Pa še lepo očistljiva je in se barvno lepo zlije z našo dnevno sobo. Več informacij o njej najdete v otroški trgovini Silly tukaj.

  Zdaj ko sem vse naše ideje delila z vami, pa bom vesela še kakšne vaše ideje za aktivno igro v notranjih prostorih. 😉

  Dogovorila pa sem se prav tako za kodo za popust, za vse ki bi jo želeli imeti: ANINAKUHINJA15. Koda velja na vse Kinderfeets izdelke in ni združljiva s preostalimi akcijami in popusti. 😉

   

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Čemu tradicija? @Lovor in jaz

  Čemu tradicija? @Lovor in jaz

  Ko sta bila prva dva otroka dojenčka, in tudi še v času nosečnosti, nisem veliko razmišljala o tradiciji. Bila sem nova mami in želela sem vse sveže. Sveže ideje, sveže igrače, sveže pristope! Bog ne daj, da bi o čem vprašala svojo mamo. Kaj šele taščo. #%X?!%#!!! Vse sem želela početi sama. Biti sama svoja šefica. Razmišljati po svoje, vedeti več in bolje od prejšnjih generacij mam.

  Zdaj nisem več nova mama, niti nisem več neka kao mlada mami. A pri treh otrocih si še kar ne upam reči, da vem vse o dojenčkih. Ker je pač vsak otrok svojevrsten in kar sem se naučila pri prvih dveh ne velja vedno pri tretjem. Pa mogoče zato, ker bi še imela otroke, če le ne bi bila kar malo prestara in se mi trije res ne zdijo veliko.

  A so "stvari", ki štimajo pri vseh enako: dojenčki so radi ljubljeni in negovani, čisti, primerno oblečeni. Potrebujejo počitek, ne marajo biti lačni in žejni. Ljubijo igro in učenje, ponavadi imajo radi družbo in komunikacijo. Imajo pa radi tudi svoj mir.  Iz različnih virov sem se naučila še raznih uporabnih spretnosti, od tega, kako dojenčka učimo pravilno se gibati, pa do tega, kako prisluhniti sebi in dojenčku, da veš, kdaj ga lulat in mu odmakneš vražjo plenico, da lula kot človek. No, o tem lahko poučim svoje otroke.

  Vse več razmišljam o tradiciji. Zakaj tradicija nima več lepega pomena? Nobel pomena? Zakaj ne vprašam mame, s čim sem se kot dojenčica igrala, kako sem se razvijala? In zakaj je moja mama verjetno vse to pozabila?

  Dejstvo je, da se priporočila in načini, povezani z rojevanjem in s skrbjo za dojenčke ter z vzgojo, spreminjajo, ker se spreminjajo in nadgrajujejo spoznanja s teh področij. Pa bom na tem mestu z uporabo svojega instinkta in kmečke pameti malo predrzna in bom rekla, da smo sodobne mame včasih kot slepe kure ali ovce, če želite. Pademo na taprvega petelina, ki ima najlepše perje! In od tistega trenutka dalje smo sledilke. Do naslednjega svetlečega perja. Kdo ve kdaj. Lahko že jutri. Bog ne daj, da ti mama pri tem kaj reče! Kaj šele tašča! #%X?!%#!!!

  Pred časom sem brskala po internetu, da bi našla lep in uporaben igralni center, po kmečko: tisto podlago z dvema lokoma, na katerih visijo igračke. Otrok leži spodaj in dviguje rokice proti igračam. Dobro za motorični razvoj. Meni se ne dopadejo ti mega vpadljivi živobarvni centri z igračkami iz poliestra. Teh je največ. Pa niso poceni. Naletela sem na enega čudovitega s podlago iz ekološkega bombaža in lesenim lokom oziroma 'tronogom'. Pa sem si rekla: če že katerega, potem bi imela tega! Ko ga po nekaj mesecih ne bi rabili več, bi ga lepo shranila dokler ne bi otroci imeli otrok. Potem bi spet prišel prav. In imeli bi nekaj, kar prehaja iz roda v rod.

  Z veseljem bom predala Franck & Fischerjevega prelepega lesenega pajka svojim otrokom naprej v uporabo za njihove otroke!

  Ugotavljam, da je ta naš tretji otrok pravi združevalec in povezovalec naše družine v eno lepo trdno celoto. Starejša otroka učim, kako ravnati z dojenčkom, pogovarjamo se o spočetju in rojstvu ter smrti. Jutri bosta prvič nahranila malega s kašico iz oranžne buče. U, kako komaj čakata! Že dolgo pa ga obadva znata previti in mu pomagata podreti kupček. Mali pa se že igra z igračami, ki jih je nasledil od starejših dveh. Tradicija je lepa. Lahko je lepa!

  /

  Tradicija je (iz lat. trodare = »dati naprej«, traditio = »predati«) prenos, način dela, obnašanja, prepričanja, verovanja, običajev na mlajše generacije. Tradicija se prenaša ustno ali pisno z vzgojo ali igranjem. S tradicijo postane socialna skupina ali družba kultura.

  / vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Tradicija /

  leseni-igralni-center-babyspyder-crna

  Zakaj je igralni center nepogrešljiv za dojenčka?

  Zakaj je igralni center nepogrešljiv za dojenčka?

  Danes so igralni centri za dojenčke že skoraj nepogrešljiva oprema. Aktivnostni igralni center spodbuja otrokov razvoj, raziskovanje in veselje do igre. Malčka spodbuja, da dviga glavico, nadzoruje gibanje rok in ob igri spodbuja razvoj motoričnih spretnosti Fizioterapevti priporočajo obešanje samo ene aktivnostne igrače naenkrat, ki naj visi nad otrokovim popkom. Ta položaj omogoča, da otrok dobro vidi igračko, ne obrača pogleda nazaj in ob pogledu premika tudi rokice.

  Lesen aktivnostni lok znamke FRANCK & FISCHER BabySpyder je brezčasen dizajn Annemarie Franck in je eden najbolj fleksibilnih igralnih lokov trenutno na trgu.  Luknje na igralnem loku omogočajo obešanje igračk na različnih višinah in tako malčku ponujajo vedno novo čudovito izkušnjo in obilo zabave.

  Je izredno enostaven za postavljanje in razstavljanje in je skupaj s Torbo Banana izredno priročen za potovanje in prenašanje. Narejen je iz FCS certificiranega vezanega brezovega lesa, ki je barvan z netoksičnim pigmentiranimi laki in je na voljo v treh različnih barvah.

  Viri:
  • https://franck-fischer.com/
  • http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/nakup-opreme-po-navodilih-fizioterapevta.html

  Boljše dve kot ena @Fluffy Princess

  Boljše dve kot ena @Fluffy Princess

  Val ima kot verjetno marsikateri otrok dandanes marsičesa preveč. Preveč igrač, preveliko izbiro hrane, oblačil itd.

  Jaz pa se kot njegova mama tega obilja kar otepam, nerada pretiravam, pa še vseeno ima vsega v izobilju, in seveda mnogo preveč.
   
  Večino stvari je dobil za darilo ali podedoval in zato se stvari kar kopičijo. Ker pa se temu želim kar se da ogniti, sem vedno izrazila željo, da za rojstni dan skupno prispevamo za le eno malce večjo igračo. Tako je dobil Ikejino kuhinjico za 1.rojstni dan, poganjalček za 2.rojstni dan.

  Ker pa si želiva, da vse igrače ceni, mora z njimi lepo ravnati in jih pospravljati za seboj.
  In tako pri nas obstaja škrat, ki je božičkov pomočnik, in nadzira otroke sveta, in ta škrat preverja kako so otroci pridni, ali pojejo kosilo, umivajo zobke, hodijo na stranišče in pospravljajo igrače, se lepo obnašajo in zaspijo sami v postelji.
  Škrat Valu, če ni priden, ponoči odnese igrače, in jih podari otroku, ki si to zasluži.
  In Val je, odkar mu je odnesel plastelin, priden pri pospravljanju, in to samo ob omembi škratka.
   
  Ampak moj otroček ima malo drugačno življenje. Živi nekako na dveh koncih sveta. V Keniji in v Sloveniji. Kar pa seveda pomeni, da ima dve sobici in igrače malo tu, malo tam. In naša ritka nima več vsega na pretek, saj se ne dobi vsega v Keniji, tudi ne iščeva, v kovčke se pa nekako ni dalo spraviti vsega iz Slovenije.
  Franck & Fischer otroška preproga Tiger
  Po najboljših močeh sem se trudila, da bi mu lahko naredila novo Kenijsko sobico luštno, fantovsko in z navdihom Kenije. Težko je, ker sem tako odrezana z dostavami všečnih trgovinic (saj je poštni sistem Kenije totalno zmešan-večina podjetij v Kenijo ne dostavlja, ali pa se pošiljka čudežno izgubi), kjer bi dobila npr. tapete in slikice itd, in spet-vsega v kovček nisem morala spraviti. Treba je bilo delati kompromise pri vsem. Koliko oblek, kozmetike, igrač, dodatkov in ljube hrane spraviti 10.000 km stran?!
  Pa vseeno sem se odločila za nekaj stvari iz trgovine Sillymerilni trak s safari živalcamipreprogo tigrom, sama sem mu DIY naredila mini šotorček, kamor se z veseljem skriva, vrečo medveda ima za plišaste igrače in pa vrečo panda za knjige in Jyiskovo posteljnino. Tudi okrasni trak/zastavice so res krasna popestritev.
   
  Na steni ima nalepko sveta, ki je super zanj, saj tako točno ve, kako daleč smo od dedkov in babic (in seveda ostalih ljubih), in katere živali so kje. Tudi ko po pravljici za lahko noč odideva iz njegove sobe slišiva: "Krokodil je v Ameriki, žirafa je pri Valu in veverička pri babi", hehe. 
   
  Tako zelo si želim še tapet, saj mi tako manjkajo barve, kakšne poličke, lučka in pa še kakšna slikica.. 

  Ampak najbolj važno je, da se moj otroček v sobi super počuti, da gre z veseljem sam v posteljo in lepo spi celo noč, in v njej zares uživa. Ve, da ima dva doma in razume, da je igrač manj, a ravno ta selekcija je super, da se bolj zbrano igra, pa še manj razmeče (pomežik).

   

  Nina Puhek @Fluffy Princess       

  Avtor: Nina Puhek, Objavljeno @Fluffy Princess

  Fluffy Princess je blog Nine Puhek, ki je delala kot stevardesa pri svetovno znani letalski družbi Emirates in v dveh letih in pol obiskala kar 57 držav. Sedaj mlado mamico iz dneva v dan navdušuje in preseneča, nasmeji in razveseljuje sinček Val.

  Več o Nini in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.

  Lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Skrita vrednost in kompleksnost Kinderboard ravnotežnih desk se začne s surovim materialom uporabljenim v manufakturi. Deske so narejene iz brezovega vezanega lesa, gostejšega kot nekatere cenejše opcije. To zagotavlja, da je deska močna in vzdržljiva, torej bo vzdržala tudi najbolj energično igro. Les uporabljen za izdelavo je FSC certificiran zaradi česar je dražji kot neznana in trajnostno nesprejemljiva alternativa.

  Preden je deska lahko oblikovana surov les sušijo v peči dokler vlažnost lesa ne pade pod 2%. Tanke furnir plošče so nato izrezane iz debla, previdno plastene in zlepljene skupaj, da tvorijo plošče vezanega lesa. Pravokotne oblike izrezane iz plošč začnejo svojo pot do končne oblike lesene ravnotežne deske Kinderboard.

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Prvi korak je oblikovanje njihove elegantne oblike. Uporabljena je visoko ogrevana para s temperaturo več kot 130°C, ki zmehča leseno desko in jo pripravi na upogibanje v skrbno po meri oblikovani preši. Preša drži desko pod pritiskom, dokler se segret les ne ohladi in obdrži končno ukrivljeno obliko. Za vsako desko je potrebna približno ena ura, de se ukrivi. Za ta proces uporabljajo izrdeno drage industrijske parne stiskalnice oziroma preše s katerimi lahko oblikujejo le eno desko naenkrat, kar omeji število board-ov narejenih v enem dnevu. Žal pa zahtevnega procesa upogibanja ne prestanejo vse deske in le te so kasneje zavžene.

  Surove lesene deske, ki prestanejo proces upogibanja so nato fino zbrušene in ročno oblikovane, kar zagotavlja gladek in eleganten finiš. To zagotavlja, da so robovi desk izredno lepo zaključeni, kar pa ne vzame malo časa.

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Končane Kinderboard-e nato obarvajo in prelakirajo, vsakega s štirimi sloji. Vsak sloj je ročno nanešen in zbrušen pred nanosom drugega. Kinderfeets uporablja ekološke in okolju prijazne barve in lake, ki pa so seveda dražji kot alternative na osnovi topil.

  Končni pregled kakovosti prepozna in odstrani produkte s kakeršnimikoli napakami še pred pakiranjem in izvozom. Na vrsto pridejo testiranja za avstralske, EU in ZDA standarde in na koncu še izvoz te zajetne igrače in distribucija na nacionalni ravni.

  Vendar pa je kljub kompleksnosti izdelave in dragi manufakturi lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard 20% - 40% cenejša kot konkurenčni izdelki, ki so na voljo v ZDA. Preproste stvari v življenju niso vedno tako preproste, kot izgledajo!

   

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard