0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Igra

  Učenje skozi igro: Klasična družabna igra spomina nekoliko drugače

  Učenje skozi igro: Klasična družabna igra spomina nekoliko drugače

  Priznam, da se precej navdušim, ko naletim na igračo, ki spodbudi mojo kreativno stran. Igra spomin Oskar&Ellen je namreč lahko veliko več kot iskanje ujemajočih se parov. Zasnovana je namreč tako, da omogoča lasten izbor slik za iskanje, ki jih lahko po želji spreminjate in menjate. Tako v svoji preprosti obliki omogoča več svobode in ustvarjalnosti ter ponuja neskončne možnosti različnih kombinacij in igre.

  V kolikor se boste prepustili vaši kreativnosti boste hitro našli ideje za igro, spodaj pa lahko najdete naših nekaj predlogov.

  Družabna igra spomin Oskar&ellen

  Začnimo z iskanjem parov:

  • poiščite sprednji in zadnji oz. zgornji in spodnji del živali/predmeta
  • poiščite žival in njeno lastnost oz. proizvod, hrano (npr. ovca - volna, zajec - korenček, itd.)
  • poiščite žival/predmet in vzorec/barvo, ki ji pripada
  • bodi prvi, ki bo sestavil celo žival (2 x roke, 2 x noge itd.)
  • poiščite kaj paše skupaj (npr.: slika drevesa - nabran list, slika ovce - košček volne, slika trave - nabrana cvetlica), v en okenček dajte sliko v drug žepek pa vstavite pripadajočo teksturo

  Naprej na druge možnosti igre:

  Učenje skozi igro otrokom pomaga pri razvoju možganov in pri lažjem razumevanju in raziskovanju konceptov, kot so štetje in prepoznavanje oblik, še posebaj tistim otrokom, ki imajo raje vizualni pristop k učenju. Tako lahko igra spomin v izvedbi Oskar&ellen služi tudi kot pripomoček pri učenju abecede, spoznavanju števil, tujih jezikov, matematike in širši razgledanosti.

  • Učenje abecede: poiščite črko, ki paše k ustrezni sliki (npr.: črka A - avto na sliki)
  • Učenje števil: poiščite število, ki paše k ustrezni sliki (npr.: številka 2 - dva avta na sliki)
  • Učenje besed: poiščite besedo, ki paše k ustrezni sliki (npr.: beseda AVTO - avto na sliki) 
  • Učenje tujih jezikov: poiščite besedo v tujem jeziku, ki paše k ustrezni sliki 
  • Pomoč pri matematiki oz. osnovnih računskih operacijah: poiščite vsote in razlike računov
  • Globje poznavanje in širša razgledanost: predstavite otroku palete barv, živalskih družin, rastlin, sopomenk, itd., ki presegajo osnovno poznavanje. Skozi igro otroci tako spoznavajo in pridobivajo širši pogled in globje razumevanje predstavljene tematike.

  Kam pa zdaj?

  Kamorkoli in povsod - to je tisto, zaradi česar je ta koncept spomina verjetno eden najboljših, s katerim sem se kdaj srečala. Edini element, ki je zares potreben, je vaša domišljija. Samo pomislite, kaj želite otroku predstaviti, jih naučiti, o čem želite govoriti, kaj želite da razvijejo, kaj jih še posebaj zanima, v čem uživajo in kar najbolje izkoristijo to igro, ki je vedno prijetna in vsakič drugačna.

  Še ideja za prav posebno darilce - Personaliziran spomin

  Iščete prav posebno darilce za vašega malega valentinčka ali slavljenca? Navdušite otroka s personaliziranim dalicem pripravljenim posebaj zanj. Igra spomin Oskar&Ellen je lahko edinstveno osebno darilo ali spominček vašim malčkom za valentinovo, rojstni dan ali kakšen drug poseben dogodek.

  Nekaj idej za oblikovanje parov personaliziranega spomina:

  • Malčkov spomin: v žepke za slikice lahko vstavite otrokove fotografije ob različnih priložnostih
  • Malčkove najljubše stvari: v žepke za slikice lahko vstavite fotografijo otrokove najljubše živali oz. ljubljenčka, igračke, športa, hrane, prijatelja, itd. (mogoče tudi kakšen majhen čokoladni kovanček ali drug majhen posladek, ki ustreza velikosti žepka)
  • Družinski spomin: v žepke za slikice lahko vstavite fotografije družinskih članov (2 sliki mamice, 2 sliki očka, 2 sliki bratca/sestrice itd., ). Fotografijam družinskih članov lahko dodate tudi hišnega ljubljenčka, podobe vašega doma/hiše, itd.
  • Družinsko drevo: v žepke za slikice vstavite fotografije širše družine.

  Ustvarite svoj spomin in poljubno oblikujte pare, da bo spomin še posebaj unikaten  - možnosti so neskončne! Zagotovo ga bodo otroci cenili, dolgo hranili in nikoli pozabili.

  Igra spomin Oskar&Ellen je na voljo v otroški trgovinici Silly.

  “Mami, meni je dolgčas!” @Zljubeznijomama

  “Mami, meni je dolgčas!” @Zljubeznijomama

  V zadnjem mesecu so se začeli krajši dnevi in dolge noči ter mrzlo in deževno vreme, zato je nekaj manj možnosti za preživljanje prostega časa na svežem zraku. Čez teden nam čas dokaj hitro mine, zaradi obveznosti, treningov, obšolskih dejavnosti in drugih opravkov, deževni vikendi pa znajo biti kar naporni in dolgi. Takrat velikokrat pripravim kakšne aktivnosti za otroke, da se izognem večnemu: “Mami, meni je dolgčas!”, a vedno mi to pač ne uspe, pa tudi prav se mi zdi, da iz tega svojega dolgčasa naredijo nekaj pametnega, se sami znajdejo in zaigrajo ter uporabijo svojo domišljijo.

  Jakob na lesenei ravnotežni deski Kinderboard Kinderfeets

  Aljaž, Zara in Jakob se zelo radi igrajo skupaj (največkrat se igra sprevrže v norenje in nato sledi še kakšen prepir, ampak ok, hihi). Velikokrat kaj ustvarjamo in najljubše mi je, če je aktivnost prilagojena vsem trem otrokom. Seveda jo lahko Aljaž naredi na malo drugačen način, kot recimo Jakob, ki je star šele dve leti, ampak všeč mi je, če je rdeča nit ista in če lahko stvari počnemo skupaj (absolutno pa se zavedam tudi tega, da vsak od otrok v nekem trenutku potrebuje nekaj časa samo zase in za igro ter aktivnosti, ki jih izbere sam). Tudi kadar nakupujem igrače velikokrat kupim kaj takšnega, kar bi bilo primerno za vse tri otroke. Všeč mi je, če je igrača takšna, da spodbuja otroško domišljijo, da je uporabna na več različnih načinov in primerna za različna starostna obdobja. Iz vseh naštetih razlogov mi je pred meseci v oči padla lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard. Ker ne spodbuja samo duševnega razvoja otroka, ampak tudi telesnega, sem takoj vedela, da jo bodo otroci vzljubili in redno uporabljali. Deska Kinderfeets Kinderboard je oblikovana z namenom pomagati otrokom razviti občutek ravnotežja, spodbuditi njihov vestibularni sistem in pomagati otrokom pridobiti globok občutek zavedanja svojega telesa in posameznih delov telesa. Uporabljajo jo lahko noter ali zunaj, kar sicer še nismo preizkusili, ampak v stanovanju se pa odlično obnese. Z nekaj spretnosti in domišljije lahko postane gugalnica, ravnotežna deska, tobogan, pručka, čoln, počivališče, ležišče za lutke in plišaste prijatelje, oder za predstave, predor, proga za avtomobilčke in še veliko več. Jakob na njej redno potaka avtomobilčke in jo uporablja kot pristajalno stezo za letala. Najbolj se pa zabavajo, ko se na njej zibajo dva po dva in je vsak na svoji strani ter se zraven držijo za roke. Včasih kateri tudi zdrsne dol iz deske in se prevrže, ampak to je del igre. Resda je takrat zelo glasno, ampak, ko se tako smejijo, jih je najlepše opazovati. Občasno tudi mene povabijo zraven in to, da se na deski lahko zibamo tudi odrasli (zdrži kar do 220 kg) se mi zdi še posebej luštno. Vam povem, da niti ni tako enostavno ohranjati ravnotežje na njej, je pa zelo zabavno.

  Jakob na lesenei ravnotežni deski Kinderboard Kinderfeets

  Če tudi vi iščete igračo, ki bi zaposlila majhne glavice čez dolgo zimo, vam močno priporočam kakšno večnamensko igračo, kot je lesena deska Kinderfeets Kinderboard. Lesene igrače so otrokom zanimive, dobre so za razvoj otroka, zelo vzdržljive in estetske. Moje mnenje je, da so samo takšne igrače resnično zanimive za daljše obdobje in čudovito se mi zdi opazovati otroke, kako uporabljajo možgančke in domišljijo zato, da se izrazijo preko igre na način, kot je opisan zgoraj. Kar naenkrat jim potem nič več ni dolgčas.

   

  Nina Držaj - Z ljubeznijo, Mama

  Avtor: Nina Držaj, Objavljeno @Z ljubeznijo, Mama

  Z ljubeznijo, Mama je "Lifestyle" blog mlade mame treh otrok, Nine, kjer beseda teče o nosečnosti, otrocih, družini in starševstvu. Na blogu boste našli vse, od njenih osebnih izkušenj v povezavi z nosečnostjo, materinstvom, nasvetov in družinskih dogodivščin, do preprostih igrarij in predlogov za ustvarjanje. Iskreno, pristno, igrivo, koristno, uporabno in srčno o življenju z otroki. Nina je tudi avtorica prvega dnevnika za nosečnice pri nas, Nosečkinega dnevnika, ki sta se mu je pridružila še sodobna Dojenčkov dnevnik in Malčkov dnevnik ter Spominske kartice za fotografiranje. Več o Nini in njenih zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

   

   

  Aktivna igra v notranjih prostorih – ideje @Aninakuhinja

  Aktivna igra v notranjih prostorih – ideje @Aninakuhinja

  Moja dva fanta sta ena izmed tistih otrok, ki imata vedno višek energije. Vedno. No, razen kadar imata 39+ vročine. Spomlad in poletje nam tako noro pašejo, saj smo veliki del dneva zunaj in spraznita vso energijo v lovljenju, dirkanju s kolesi, poganjalci…

  Potem pa pride jesen, deževni dnevi in potem zasneženi, ko smo več notri. Sploh prejšnje leto, ko je Timon redno reagiral na mraz (po 30 minutah na snegu je bil otečen po obrazu in dlaneh in nogah – kjer ga je bolj zeblo) smo veliko zime preživeli v stanovanju. Pa seveda razne viroze in prepovedano obiskovanje drugih družin, zaradi hude alergije na pršico. Na koncu smo prepuščeni da razgrajamo po stanovanju.

  Zadnje čase tako večkrat razmišljam o igračah, ki bi tudi notri spodbujale gibanje in telovadbo. Ampak vseeno ne preveč intenzivno, da nismo preveč glasni, saj pod nami vseeno živi moja stara mama. Mini koš za žoge že imamo, redno prakticiramo skrivanje, radi se poslužujemo dolgih kopeli, kjer “plavamo”, potem pa je počasi že konec.

  Spodaj ena naših zadnjih skrivalnih utrdb. 😀

  Utrdba z leseno ravnotežno desko Kinderboard

  Aha, saj res, pa prirejamo si gibalne urice. 😀 Mogoče ideja za koga od vas, ki imate tako kot jaz živahne otročke. Sama jima dajem vaje (5x počep, 5x dvig posode, plazenje kot hroščki po stanovanju 10 sekund…) in potem dobita priznanje ko je konec. 😀

  Pa še ena luštna ideja – ples s pavzami. To igro smo se v mojih otroških letih šli non stop in moja malčka jo obožujeta. Igra gre tako, da se vrti glasba in pleše. Ko pritisnem pavzo pa se morata ustaviti v položaju kjer sta. Timon seveda upošteva pravila do konca, Liam malce manj, ampak važno je, da se dogaja. 😉  Zdaj pa smo naši stanovanjski zabavi dodali še eno novo, Waldorfsko igračo, oziroma bolj pripomoček za gibanje, motoriko in sicer leseno ravnotežno desko Kinderboard. Ste že slišali zanjo? To je taka preprosta lesena deska, s katero lahko delaš ogromno stvari in res spodbuja otroško domišljijo. Deska za ravnotežje sprejme do 220 kg, tako jo uporablja celotna družina. Na njej se zibaš, loviš ravnotežje. Z njo lahko narediš mini tobogan ali pa tunel/bunker. Lahko narediš skakalnico za avtomobilčke, ali pa si nanjo dodaš blazino in se zibaš med gledanjem risanke. 😉

  Timon na leseni ravnotežni deski Kinderboard


  Večnamenska deska Kinderboard je ena izmed tistih novih igrač, ki je po enem mesecu od nakupa še vedno vsak dan v uporabi. Pa še lepo očistljiva je in se barvno lepo zlije z našo dnevno sobo. Več informacij o njej najdete v otroški trgovini Silly tukaj.

  Zdaj ko sem vse naše ideje delila z vami, pa bom vesela še kakšne vaše ideje za aktivno igro v notranjih prostorih. 😉

  Dogovorila pa sem se prav tako za kodo za popust, za vse ki bi jo želeli imeti: ANINAKUHINJA15. Koda velja na vse Kinderfeets izdelke in ni združljiva s preostalimi akcijami in popusti. 😉

   

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Čemu tradicija? @Lovor in jaz

  Čemu tradicija? @Lovor in jaz

  Ko sta bila prva dva otroka dojenčka, in tudi še v času nosečnosti, nisem veliko razmišljala o tradiciji. Bila sem nova mami in želela sem vse sveže. Sveže ideje, sveže igrače, sveže pristope! Bog ne daj, da bi o čem vprašala svojo mamo. Kaj šele taščo. #%X?!%#!!! Vse sem želela početi sama. Biti sama svoja šefica. Razmišljati po svoje, vedeti več in bolje od prejšnjih generacij mam.

  Zdaj nisem več nova mama, niti nisem več neka kao mlada mami. A pri treh otrocih si še kar ne upam reči, da vem vse o dojenčkih. Ker je pač vsak otrok svojevrsten in kar sem se naučila pri prvih dveh ne velja vedno pri tretjem. Pa mogoče zato, ker bi še imela otroke, če le ne bi bila kar malo prestara in se mi trije res ne zdijo veliko.

  A so "stvari", ki štimajo pri vseh enako: dojenčki so radi ljubljeni in negovani, čisti, primerno oblečeni. Potrebujejo počitek, ne marajo biti lačni in žejni. Ljubijo igro in učenje, ponavadi imajo radi družbo in komunikacijo. Imajo pa radi tudi svoj mir.  Iz različnih virov sem se naučila še raznih uporabnih spretnosti, od tega, kako dojenčka učimo pravilno se gibati, pa do tega, kako prisluhniti sebi in dojenčku, da veš, kdaj ga lulat in mu odmakneš vražjo plenico, da lula kot človek. No, o tem lahko poučim svoje otroke.

  Vse več razmišljam o tradiciji. Zakaj tradicija nima več lepega pomena? Nobel pomena? Zakaj ne vprašam mame, s čim sem se kot dojenčica igrala, kako sem se razvijala? In zakaj je moja mama verjetno vse to pozabila?

  Dejstvo je, da se priporočila in načini, povezani z rojevanjem in s skrbjo za dojenčke ter z vzgojo, spreminjajo, ker se spreminjajo in nadgrajujejo spoznanja s teh področij. Pa bom na tem mestu z uporabo svojega instinkta in kmečke pameti malo predrzna in bom rekla, da smo sodobne mame včasih kot slepe kure ali ovce, če želite. Pademo na taprvega petelina, ki ima najlepše perje! In od tistega trenutka dalje smo sledilke. Do naslednjega svetlečega perja. Kdo ve kdaj. Lahko že jutri. Bog ne daj, da ti mama pri tem kaj reče! Kaj šele tašča! #%X?!%#!!!

  Pred časom sem brskala po internetu, da bi našla lep in uporaben igralni center, po kmečko: tisto podlago z dvema lokoma, na katerih visijo igračke. Otrok leži spodaj in dviguje rokice proti igračam. Dobro za motorični razvoj. Meni se ne dopadejo ti mega vpadljivi živobarvni centri z igračkami iz poliestra. Teh je največ. Pa niso poceni. Naletela sem na enega čudovitega s podlago iz ekološkega bombaža in lesenim lokom oziroma 'tronogom'. Pa sem si rekla: če že katerega, potem bi imela tega! Ko ga po nekaj mesecih ne bi rabili več, bi ga lepo shranila dokler ne bi otroci imeli otrok. Potem bi spet prišel prav. In imeli bi nekaj, kar prehaja iz roda v rod.

  Z veseljem bom predala Franck & Fischerjevega prelepega lesenega pajka svojim otrokom naprej v uporabo za njihove otroke!

  Ugotavljam, da je ta naš tretji otrok pravi združevalec in povezovalec naše družine v eno lepo trdno celoto. Starejša otroka učim, kako ravnati z dojenčkom, pogovarjamo se o spočetju in rojstvu ter smrti. Jutri bosta prvič nahranila malega s kašico iz oranžne buče. U, kako komaj čakata! Že dolgo pa ga obadva znata previti in mu pomagata podreti kupček. Mali pa se že igra z igračami, ki jih je nasledil od starejših dveh. Tradicija je lepa. Lahko je lepa!

  /

  Tradicija je (iz lat. trodare = »dati naprej«, traditio = »predati«) prenos, način dela, obnašanja, prepričanja, verovanja, običajev na mlajše generacije. Tradicija se prenaša ustno ali pisno z vzgojo ali igranjem. S tradicijo postane socialna skupina ali družba kultura.

  / vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Tradicija /

  leseni-igralni-center-babyspyder-crna