0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Igra

  Boljše dve kot ena @Fluffy Princess

  Boljše dve kot ena @Fluffy Princess

  Val ima kot verjetno marsikateri otrok dandanes marsičesa preveč. Preveč igrač, preveliko izbiro hrane, oblačil itd.

  Jaz pa se kot njegova mama tega obilja kar otepam, nerada pretiravam, pa še vseeno ima vsega v izobilju, in seveda mnogo preveč.
   
  Večino stvari je dobil za darilo ali podedoval in zato se stvari kar kopičijo. Ker pa se temu želim kar se da ogniti, sem vedno izrazila željo, da za rojstni dan skupno prispevamo za le eno malce večjo igračo. Tako je dobil Ikejino kuhinjico za 1.rojstni dan, poganjalček za 2.rojstni dan.

  Ker pa si želiva, da vse igrače ceni, mora z njimi lepo ravnati in jih pospravljati za seboj.
  In tako pri nas obstaja škrat, ki je božičkov pomočnik, in nadzira otroke sveta, in ta škrat preverja kako so otroci pridni, ali pojejo kosilo, umivajo zobke, hodijo na stranišče in pospravljajo igrače, se lepo obnašajo in zaspijo sami v postelji.
  Škrat Valu, če ni priden, ponoči odnese igrače, in jih podari otroku, ki si to zasluži.
  In Val je, odkar mu je odnesel plastelin, priden pri pospravljanju, in to samo ob omembi škratka.
   
  Ampak moj otroček ima malo drugačno življenje. Živi nekako na dveh koncih sveta. V Keniji in v Sloveniji. Kar pa seveda pomeni, da ima dve sobici in igrače malo tu, malo tam. In naša ritka nima več vsega na pretek, saj se ne dobi vsega v Keniji, tudi ne iščeva, v kovčke se pa nekako ni dalo spraviti vsega iz Slovenije.
  Franck & Fischer otroška preproga Tiger
  Po najboljših močeh sem se trudila, da bi mu lahko naredila novo Kenijsko sobico luštno, fantovsko in z navdihom Kenije. Težko je, ker sem tako odrezana z dostavami všečnih trgovinic (saj je poštni sistem Kenije totalno zmešan-večina podjetij v Kenijo ne dostavlja, ali pa se pošiljka čudežno izgubi), kjer bi dobila npr. tapete in slikice itd, in spet-vsega v kovček nisem morala spraviti. Treba je bilo delati kompromise pri vsem. Koliko oblek, kozmetike, igrač, dodatkov in ljube hrane spraviti 10.000 km stran?!
  Pa vseeno sem se odločila za nekaj stvari iz trgovine Sillymerilni trak s safari živalcamipreprogo tigrom, sama sem mu DIY naredila mini šotorček, kamor se z veseljem skriva, vrečo medveda ima za plišaste igrače in pa vrečo panda za knjige in Jyiskovo posteljnino. Tudi okrasni trak/zastavice so res krasna popestritev.
   
  Na steni ima nalepko sveta, ki je super zanj, saj tako točno ve, kako daleč smo od dedkov in babic (in seveda ostalih ljubih), in katere živali so kje. Tudi ko po pravljici za lahko noč odideva iz njegove sobe slišiva: "Krokodil je v Ameriki, žirafa je pri Valu in veverička pri babi", hehe. 
   
  Tako zelo si želim še tapet, saj mi tako manjkajo barve, kakšne poličke, lučka in pa še kakšna slikica.. 

  Ampak najbolj važno je, da se moj otroček v sobi super počuti, da gre z veseljem sam v posteljo in lepo spi celo noč, in v njej zares uživa. Ve, da ima dva doma in razume, da je igrač manj, a ravno ta selekcija je super, da se bolj zbrano igra, pa še manj razmeče (pomežik).

   

  Nina Puhek @Fluffy Princess       

  Avtor: Nina Puhek, Objavljeno @Fluffy Princess

  Fluffy Princess je blog Nine Puhek, ki je delala kot stevardesa pri svetovno znani letalski družbi Emirates in v dveh letih in pol obiskala kar 57 držav. Sedaj mlado mamico iz dneva v dan navdušuje in preseneča, nasmeji in razveseljuje sinček Val.

  Več o Nini in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.

  Lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Skrita vrednost in kompleksnost Kinderboard ravnotežnih desk se začne s surovim materialom uporabljenim v manufakturi. Deske so narejene iz brezovega vezanega lesa, gostejšega kot nekatere cenejše opcije. To zagotavlja, da je deska močna in vzdržljiva, torej bo vzdržala tudi najbolj energično igro. Les uporabljen za izdelavo je FSC certificiran zaradi česar je dražji kot neznana in trajnostno nesprejemljiva alternativa.

  Preden je deska lahko oblikovana surov les sušijo v peči dokler vlažnost lesa ne pade pod 2%. Tanke furnir plošče so nato izrezane iz debla, previdno plastene in zlepljene skupaj, da tvorijo plošče vezanega lesa. Pravokotne oblike izrezane iz plošč začnejo svojo pot do končne oblike lesene ravnotežne deske Kinderboard.

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Prvi korak je oblikovanje njihove elegantne oblike. Uporabljena je visoko ogrevana para s temperaturo več kot 130°C, ki zmehča leseno desko in jo pripravi na upogibanje v skrbno po meri oblikovani preši. Preša drži desko pod pritiskom, dokler se segret les ne ohladi in obdrži končno ukrivljeno obliko. Za vsako desko je potrebna približno ena ura, de se ukrivi. Za ta proces uporabljajo izrdeno drage industrijske parne stiskalnice oziroma preše s katerimi lahko oblikujejo le eno desko naenkrat, kar omeji število board-ov narejenih v enem dnevu. Žal pa zahtevnega procesa upogibanja ne prestanejo vse deske in le te so kasneje zavžene.

  Surove lesene deske, ki prestanejo proces upogibanja so nato fino zbrušene in ročno oblikovane, kar zagotavlja gladek in eleganten finiš. To zagotavlja, da so robovi desk izredno lepo zaključeni, kar pa ne vzame malo časa.

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Končane Kinderboard-e nato obarvajo in prelakirajo, vsakega s štirimi sloji. Vsak sloj je ročno nanešen in zbrušen pred nanosom drugega. Kinderfeets uporablja ekološke in okolju prijazne barve in lake, ki pa so seveda dražji kot alternative na osnovi topil.

  Končni pregled kakovosti prepozna in odstrani produkte s kakeršnimikoli napakami še pred pakiranjem in izvozom. Na vrsto pridejo testiranja za avstralske, EU in ZDA standarde in na koncu še izvoz te zajetne igrače in distribucija na nacionalni ravni.

  Vendar pa je kljub kompleksnosti izdelave in dragi manufakturi lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard 20% - 40% cenejša kot konkurenčni izdelki, ki so na voljo v ZDA. Preproste stvari v življenju niso vedno tako preproste, kot izgledajo!

   

  Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

  Ponavljanje za bratcem, otroški kuharski pustni kostumi, maškarce @Anina kuhinja

  Ponavljanje za bratcem, otroški kuharski pustni kostumi, maškarce @Anina kuhinja

  Pust je že čisto blizu in pri nas smo že oboroženi in pripravljeni. Manjkajo samo še krofi (moj recept zanje najdete tukaj) in pustne miške (recept tukaj), za katere bo pa treba še malo počakati. 😉

  Ker se Timon zadnje čase navdušuje nad kuhanjem in ves čas pridno uporablja njegovo kuhnjico (imamo to v tej objavi), ki je prejšnja leta samevala, sem ga včeraj presenetila in mu kupila pustni kuharski kompletek s otroško košaro za piknike v otroški spletni trgovinici Silly – ki ima kup pripomočkov in hrane.

  Seveda bognedaj, da ne bi identične stvari kupila Liamu, ker sploh zadnje mesece vse ponavlja za njim. In to dobesedno. Timon zelo rad skače iz kavča (in je zelo spreten, tako mu pustim) in zadnjič kuham in Liam reče “skoču” in še preden sem dojela in lahko prišla blizu, je skočil iz kavča. Seveda je štorasto padel in se udaril. Ampak ga ni izučilo in čez dva dni se je zgodba ponovila. :O Zdaj sva s Timonom dogovorjena, da ne skačemo več iz kavčev in na splošno iz nikjer, zato da ne bi Liam za njim ponavljal in zaenkrat deluje. Liam je prav zares postal ena velika papiga ponavljanka in tako ni druge kot da imamo letos za pusta dva kuharčka. Pa seveda sem za to priložnost še jaz skočila v mojo najljubšo opravo predpasnika in obročka. 😀 Mimogrede, skoraj sem se stopila ko sem ju videla napravljene. 🙂 <3

  Vi že veste kaj boste oblekli za maškarce? Če še nimate idej, nekaj noro luštnih najdete pri Silly-u.

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Pust: O slončku in miškah @Uglašena Kuhinja

  Pust: O slončku in miškah @Uglašena Kuhinja

  Poznate tiste vice o slončku in miški? Moja mama jih ima najraje, poleg tistih o zajčku, seveda. No, danes sem si enega izmislila sama, pravzaprav se je zgodil v moji kuhinji. Kaj dela slonček na pultu? Je miške, seveda!

  Lila se vsak dan, neodvisno od pusta, obleče v princesko, Rdečo kapico, Elso ali Elso Rdečo kapico. Zato sem imela malce težav, da sem jo prepričala, naj bo malo slonček. Ampak, ko sem ji rekla, da je lahko Elly Elephant, je bila pa takoj za štos in je v preobleki uživala! Še posebej, ker je bila lahko slonček z najljubšo roza oblekico. In potem je plesala in trobila in se elegantno držala - stvari pač, ki jih počnejo slončice, kajne.

   Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

   Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Kostumček Oskar&Ellen se je izkazal za zelo praktičnega in strašno pikupnega, in na kožo pisanega malim frajlam, ki ne odstopajo od čisto svojih modnih zapovedi, to je oblekic na petek in svetek (zanimiv članek o tem fenomenu si lahko preberete tukaj). Kapa z ušesi je zelo prilagodljive velikosti, prijetno mehka in nemoteča. Repek pa je strašno luštkan in prav tako nemoteč za otroka. Lila ga je, značilno kreativno, pozneje uporabila tudi kot kravato :)

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  In kakšne miške si je privoščil tale moj slonček? Brezglutenske, brez jajc in brez mlečnih izdelkov! Zvenelo je kot težka naloga, ko sem primerjala recepte za miške iz taščinih knjig - kupi jajc, jogurt, skuta ... Pa se je izkazalo, da mi spet lahko na pomoč priskočijo banane! Okus teh mišk vam bo morda znan, sploh, če ste poskusili bananin kruh iz moje knjige. Ampak so vseeno čisto čisto drugačne! In res njami. Vsaj, če so vam všeč ajda in banane. 

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Veganske miške brez glutena 

  130 g ajdove moke
  1/2 čajne žličke sode
  1/2 čajne žličke pecilnega praška
  ščep soli
  sladkor z vanilijo (če boste uporabili vanilijev jogurt, lahko tega izpustite)
  2 majhni zreli banani
  1/2 žličke jabolčnega kisa ali limoninega soka
  70 ml sojinega jogurta, navadnega ali vanilijevega

  olje za cvrtje (jaz sem uporabila kokosovo maščobo, tisto tapoceni, kar celo kocko ... (250g))

  sladkor v prahu za posip (po želji)

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Banani speštaš z vilicami in dobro zmešaš z jogurtom in kisom ali limono. Ajdovo moko zmešaš z ostalimi suhimi sestavinami in primešaš k bananini zmesi, da se poenotita. Masa je precej gosta, ampak ne sme bit prav trda. No, v takem primeru jo lahko razredčiš s kakšno dodatno žlico jogurta ali rastlinskega mleka. Vse male banane niso isto male, to je bolj umetnost kot znanost;) Masa naj 10 minut odstoji, pokrita, na pultu.

  V majhnem loncu razgreješ olje. Ko je zelo vroče, s pomočjo dveh malih žličk vanj nadevaš miške. Z eno žličko zajameš maso, z drugo jo potisneš v vrelo olje. Temperaturo malce znižaš in pečeš, da porjavijo in priplavajo na površje. Ne smejo pa ravno počrneti:) Polagaš na krožnik, obložen s kuhinjskim papirjem, da se odcedijo.

  Postrežeš še tople, posute z malo sladkorja v prahu. Ali veliko, če vam pomaga sladkosnedi slonček:)

  Pustni Kostum Slonček Oskar&ellen - Uglašena kuhinja

  Oh, če bi tudi vi imeli slončka na pultu ali pa kakšno drugo žverco Oska&Ellen, se vsekakor odpravite v Silly svet, jaz sem navdušena! (Ta objava je sponzorirana, a mnenje je v celoti moje (in Lilino!).)

  Uglašena Kuhinja - Zulejka Javeršek         

  Avtorica: Zulejka Javeršek, Objavljeno @Uglašena Kuhinja
  Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Zulejka Javeršek. Zase pravi, da ima rada debele knjige, dobro hrano in ustvarjalnost na vsakem koraku. Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.

  Igra in družabne aktivnosti za skupno preživljanje prazničnih dni

  Skupne družinske aktivnosti in igra je nadvse pomembna, povezuje in ustvarja močnejše vezi. Zato le izkotistite praznične dni za igro z otroci, razvijajte občutek povezanosti ter jim v trenutkih igre posvetite celotno pozornost in ne pustite, da zunanje okoliščine prekinejo ta dragoceni čas z vašim otrokom. Nekaj idej, ki so lahko odlična priložnost za krepitev vezi z otrokom, pogovor in zabavo smo zbrali v nadaljevanju.

  Igra vlog

  Skozi igro vlog lahko s pomočjo igralnih torb oživite zgodbo o Božičkovi delavnici, ki s svojimi škratki pripravlja božična darilca ali pa tradicionalno zgodbo o malem Jezusu in devici Mariji. Igralna torba Jaslice in Božičkova delavnica sta sijajno zgodnje božično darilo oz. darilo za Miklavža saj sta skozi adventni čas lahko v odlično pomoč staršem ali starim staršem pri pripovedovanju in prikazu zgodbe otrokom. Otroci lahko z igralnimi torbami iz dneva v dan ustvarjajo novo praznično zgodbo z očarljivimi ročno izdelanimi mehkimi figurami, ki so idealne za domišljijsko igro.

  Ideja za igro: S pomočjo igralnih torb lahko skupaj z otroci pripravite tudi lutkovno predstavo.

  Igralna torba Jaslice

  Družabne igre in aktivnosti

  Lovite se in skrivajte, imejte plesno zabavo, pripravite družinski večer družabnih iger, skupaj sestavite veliko sestavljanko, pobarvajte veliko pobarvanko, iščite čokoladne zaklade skrite po kotičkih vašega doma.

  Naredite prostor tudi za kakšne izjeme in preživite naprimer dan v pižami, ali pa naj bo odhod v posteljo kasnejši, hecno se oblecite in si med seboj zamenjajte oblačila, da bo vsak predstavljal drugega ter se vedite drugače, izven pravil. Otroci hrepenijo po taki vrsti aktivne igre in smeha z vami in to je zanesljiv način, kako se z otrokom hitro povezati.

  Barvanje Velike Makii pobarvanke @Tjaša Perko

  Praznično obarvane družinske aktivnosti

  Skupaj postavite ter okrasite smrekico in dom. Prepustite se božičnim pravljicam, pesmim in si pripravite domači božični kino s sveže pečenimi kokicami. Pripravite piknik ali nočno taborjenje pod smrekico. Igrajte se skrivnega božička in en drugemu pripravite prav posebna presenečenja. Pripovedujte jim družinske zgodbe in si oglejte družinske fotografije, otroci jim nadvse radi prisluhnejo in vas preko njih lahko še bolje spoznavajo.

  Dajte možnost tudi otrokom, da izrazijo svoje želje za aktivno preživljanje prazničnega časa z vami, naj bo kakšen dan torej prost tudi za aktivnost po njihovi želji. Uspeh nedvomno zagotovljen :)