Čas za otroško čajanko

Z domišljijsko igro in igro vlog se otroci s svojimi punčkami, lutkami in plišastimi živalicami radi prepustijo domišljiji. Čajni servis za otroke je tako kot nalašč za piknik z medvedkom v parku, elegantno čajanko s punčkami na vrtu pred hišo ali čajanko z mamico in očijem na domači preprogi. Le kaj je lepšega kot čajanka sredi dnevne sobe in čas kvalitetno preživet z našimi malčki. Čajanka pripelje skupaj prijatelje ali družino in je čas veselaga srečanja. Ob igri čajanke se družimo, igramo, veselimo, kramljamo, se smejimo ali ustvarjamo.

Otroški čajni seti

Otroški čajni seti

Avtorica slik: https://www.instagram.com/ggs_great_adventures

Čajanka je obred, ki zahteva čajni pribor in posebno pripravo. Otroški čajni seti za čajanko so izdelani iz različnih materialov, če so otroci še manjši, v izogib razbiti keramiki in morebitnim nesrečam priporočamo čajni set iz mehkega blaga, kovine, lesa ali emajla, za večje otroke, ki znajo že nekoliko bolj paziti pa je lahko čajni servis tudi iz keramike.

Obvezni del čajnega servisa je seveda čajnik, skodelice in krožnički. Dodaten pribor v setih pa je različen, nekateri vsebujejo več, drugi manj dodatkov, lahko pa jih med seboj tudi kombinirate in dopolnite z drugimi kuharskimi pripomočki in seti ali domačim priborom primernim za otroško igro. 

Čajni seti Oskar&ellen sodijo med mehke igrače in vsebujejo vse kar potrebujete za otroško čajanko, od ljubkega prta in servetkov, čajnih žličk in čajnih vrečk do nepogrešljivih prigrizkov iz mehkega blaga. Otrokom so nadvse zanimivi tudi čajni seti s pojočim čajnikom blagovne znamke Vilac z motivom polarnih živalic ali čarobnega gozda, ki ga navijemo na spodnji strani in zaigra prijetno melodijo. Za prenašanje pa bo nadvse priročen čajni set pakiran v kovčku ali pa čajni seti v lastni vrečki iz blaga.

Otroški čajni seti Otroški čajni seti

Avtorica slik: Avtorica slik: https://www.instagram.com/ggs_great_adventures

Čajanko lahko otroci pripravijo za domačo jedilno mizo ali kar na tleh, ob prijetnem vremenu pa bo še posebaj prijetna čajanka na prostem. Kot mizica lahko služi  večnamenska igrača lesena ravnotežna deska Kinderboard. Otroci bodo uživali v pripravi vseh malih detajlov čajanke od čajnika, skodelic, žličk, krožničkov, prtičkov, stolov ali blazinic za sedenje, do dekoracije mize ali piknik dekice.

K čajanki se odlično podajo sladki piškotki ali izdelani iz mehkega blaga. Če vas ne moti malo nereda lahko igri vlog s čajnim servisom dodatke kakšne prave domače dobrote in prigrizke. Prigrizke, tortice in kolačke za čajanko lahko otroci izdelajo tudi iz plastelina, te so seveda zgolj za igro in moramo biti še posebaj previdni, da jih mlajši otroci, ne bi morebiti pojedli.

Pravljična čajanka je lahko tudi odlična tema otroške rojstnodnevne zabave. Praznično vzdušje lahko pričarate z okrasnimi zastavicami iz blaga in zabavo popestrite z ustvarjanjem ročnih lutk s štempiljkami in izdelovanjem vilinskih kril. Na kraljevskem vilinskem praznovanju je obvezna tudi krona, seveda pa ne sme manjkati tudi rostnodnevna torta s svečkami.

Ustvarjanjem ročnih lutk s štempiljkami
Izdelovanje vilinskih krilAvtorica slik: Urška Bernik @ Kavica z mano

Otroški čajni servis je tako čudovita igrača in prelepo darilo za vse otroke, ki uživajo v igri vlog, malčkom pomaga ustvariti čarobne trenutke, nepozabne spomine ter nove ustvarjalne izkušnje ob čaju in grizljanju piškotkov.

Preberi tudi Čajanka pri Urški Bernik in si oglej celotno kolekcijo otroških čajnih setov ter otroških kuhinj, kuharskih pripomočkov in setov.