Ideje za igro doma

Otroci nadvse cenijo čas preživet s straši, hrepenijo po kakovostnem druženju, igri in zabavi, njihovi pozornosti in ljubezni. Zato, če le lahko, izkoristite dni, ko so otroci doma in uživajte čas s svojimi otroki. V nadaljevanju pa preberite nekaj idej za igro z vašimi malčki, saj ta za otroke ni le zabava temveč razvija dragocene spretnosti in gradi močnejše vezi.

Ob mirnih trenutkih jim s pomočjo mehkih knjigic povejte zabavno zgodbico ali pa si jo izmislita skupaj in jo uprizorita s pomočjo magnetkov. Skupaj lahko rešite kakšno od miselnih iger primerno glede na otrokovo starost ali pa se pomerite v zabavnih otroških družabnih igrah.

Še posebej so zabavne aktivnosti v katerih sodeluje vsa družina, zato pripravite družinski večer družabnih iger, skupaj sestavite veliko sestavljanko ali pa se prepustite pravemu ustvarjalnemu izzivu za vso družino in skupaj pobarvajte makii pobarvanko, veliko kot preproga. Ta bo po vsej verjetnosti izziv za ves teden in bo otroke zaposlila tudi ko boste potrebovali trenutek zase ali čas za druga opravila. Sicer pa mali nadobudni umetniki uživajo tudi v ustvarjanju z naravnim plastelinom in prstnimi barvami in drugimi ustvarjalnimi kompleti.

Otroci nadvse uživajo tudi v igri vlog, zato dovolite da vam pripravijo zajtrk, popoldne pa si le privoščite čajanko ali piknik sredi dnevne sobe z mehkimi kompleti Oskar&Ellen in uživajte ob pici, sušiju, sendvičih in kolačkih. Več o pripravi parv posebne čajanke pa si preberite v blogu Čas za čajanko in si oglejte celotno kolekcijo otroških kuhinj in dodatkov.

Če se otroci navdušujejo bolj nad avti, kot čajankami, sestavite skupaj igralno cesto Waytopaly, ki spodbuja domišljijsko igro vlog in ponuja neskončno kreativnih možnosti za igro. Zaradi svoje sestave se odlično prilepi na kopalno kad in kopalniške ploščice. Igra s cesto v kombinaciji vodo je še toliko bolj zanimiva in bo zagotovo več kot navdušilea vaše najmlajše.

Čeprav smo doma ne pozabimo tudi na gibanje, lovite se in skrivajte, imejte plesno zabavo, skačite čez kolebnico, zagugajte se na ravnotežni deski Kinderboard ali pa iznajdite povsem nov način uporabe te vsestranske večnamenske deske, nekaj idej za uporabo pa lahko najdete tudi v blogu Moj Kinderboard je lahko.

Najmlajši, ki za vožnjo s poganjalčkom še ne potrebujejo veliko prostora, lahko gibajo s poganjanjem in z njimi dirkajo kar doma. Če ste doma v hiši s koščkom lastnega dvorišča ali vrta pa se lahko preizkusite tudi v keglanju ali balinanju, tenisu za na plažo ali igri z žogo.

Preberite tudi Spomladansko pospravljanje otroške sobice.