Čas za družabne igre!

Kadar se prikarde dolgčas je pravi čas za družabne igre, ki nas povežejo, zabavajo in sproščajo in razvijajo naše potenciale.

Obstaja veliko razlogov za igranje družabnih iger z otroki. Omogočajo nam kakovostno preživljanje skupnega časa ob tem pa so tudi najpreprostejše družabne igre odlične za kognitivni razvoj otrok. Spodbujajo strateško in logično razmišlanje, reševanje problemov, ustvarjalnost, natančnost, krepijo spomin, pomagajo pri učenju štetja, prepoznavanju barv, prepoznavanju ujemanj in še mnogo več.

Med igranjem družabnih iger v družinskem krogu se otroci poleg pravil igre in upoštevanja le teh naučijo še veliko drugih koristnih in pomembnih stvari. Na primer, čakanja na vrsto in s tem potrpežljivosti, kako dostojanstveno izgubiti, ter da pride čas za zmago in čas za poraz. Tako se bodo tudi kasneje znali veseliti uspeha, se spopasti z razočaranjem in sprejeti poraz, ki bo neizogibno prišel kdaj v življenju.

Vsi vemo, da se otroci najlažje naučijo novih stvari skozi zabavo in namizne igre ponujajo prav to. Poiščite zabavno družabno igro za vašo družino in uživajte v zabavnem krakočasenju. Več članov družine kot igra, bolj je zabavno!