0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Otroške čelade

  Kraljične nosijo krono tudi na čeladi @Never2late4u

  Kraljične nosijo krono tudi na čeladi @Never2late4u

  Vedno in povsod je na prvem mestu varnost, kajne? Zato smo, ko smo iskali pravo čelado za Jerco v prvi vrsti iskali tudi čelado, ki ji bo nudila optimalno zaščito. Seveda pa jaz ne bi bila jaz, če ne bi poleg tega želela tudi, da Jerca v njej izgleda kar se da lepo.

  Ker smo z otroško trgovino Silly že pred časom sodelovali in imam kar nekaj otroških trgovin v malem prstu, mi je izstopajoča čelada Egg helmets z vključujočim skinom Dorothy (roza s pikicami) in Add – onom Princess (kronico) ostala v spominu in začela sem raziskovati ali bi bila le ta primerna tudi za Jerco in za njene športne aktivnosti.

  Jercina Otroška čelada Egg helmets

  Jerca je res podpovprečno majhna in drobna za svoja leta, zato sem se malo bala, da ji omenjena čelada ne bo ustrezala glede na velikost.

  Sama imam že od nekdaj rada izstopajoča oblačila in dodatke in seveda tudi pri mojih otrocih ne morem iz svoje kože. In predvsem zato mi je tudi omenjena čelada Egg Helmets s skinom Dorothy in add onom Princess ostala v spominu še od prejšnjih raziskovanj otroških trgovin s čeladami. Ko sem čelado predstavila Urošu, ni pokazal kakšnega navdušenja, saj je on mnenja, da mora biti čelada (in druga športna oprema) predvsem varna in mora pasati človeku na glavo (oziroma ga ne sme ovirati in motiti pri uporabi). Mu je bila pa všeč oblika čelade, ki je “old school”. Ko pa sva skupaj pregledala karakteristike in ocene, se je tudi Uroš strinjal, da čelado preizkusimo. Pri izbiri pravilne velikosti sva se ravnala po navodilih, ki so napisana na spletni strani otroške trgovine Silly.

  Jercina Otroška čelada Egg helmets

  Jerci pa je bila seveda že takoj, ko sem ji čelado pokazala na spletni strani otroške trgovine Silly, všeč.

  Čelada Egg Helmets s skinom Dorothy je na voljo v dveh velikostih, S in M. Za našo malo bučko smo seveda vzeli številko S, katera se ji lepo prilega. Velikost lahko prilagajamo z blazinicami, ki jih vstavimo v čelado. K omenjeni čeladi so namreč priložene dvojne blazinice (ene bolj tanke in druge malo debelejše), tako da ji bo čelada še nekaj časa prav, saj ima trenutno vstavljene debelejše.

  Pri izbiri čelade nama je bilo seveda pomembno tudi, da jo lahko Jerca uporablja za večino športov, s katerimi se ukvarjamo (da je multisport čelada) ter v vseh letnih časih. To je tudi eden od razlogov, da sva se vseeno odločila za Egg Helmets. Čelada ima integriran sistem zračnih difuzorjev, ki naj bi poskrbeli za pretok zraka – za zračenje in hlajenje glave. Kljub temu, da jo Jerca uporablja za lesen poganjalček Kinderfeets in za deskanje na snegu, do sedaj nisva opazila, da bi se pretirano potila v njej.

  Jercina Otroška čelada Egg helmets

  Jerco je sicer najbolj skrbelo, da jo ne bi priščipnili pod brado, ko bomo zapenjali čelado. Priznam, da smo jo s staro čelado nekajkrat že priščipnili. In se je včasih prav branila nošenja. Ampak sva ji zagotovila, da tega pri čeladi Egg Helmets ni mogoče, saj ima integriran odpiralni sistem z enim dotikom (ob strani, pri ušesu), poleg tega ima ojačan oziroma mehak trak pod brado, ki ne tišči in je prijeten na dotik. Odpiralni sistem pri tej čeladi je “pinch – free”, kar pomeni, da je brez vščipa. Torej otroka nikakor ne moremo priščipniti. Velik plus pa je tudi to, da se odpre enostavno samo z eno roko, ker samo stisnete skupaj z dvema prstoma na delu, kjer je gumb za odpiranje. Tudi pri smučanju ali deskanju na snegu je to enostavno, ker vam ni potrebno snemati rokavic. Poleg tega je odpiralni sistem primeren za levičerje in desničarje saj se lahko zapne na obeh straneh čelade. Pa tudi za babice in dedke, ki niso ravno vešči pri odpiranju novodobnih pripomočkov (povem iz prve roke).

  Ko pa se bo Jerca naveličala biti princesa oziroma kraljična, pa ji bomo enostavno lahko dokupili drugačen skin (oziroma prevleko za čelado) in bo imela “novo” čelado. Skin-ov ima otroška trgovina Silly kar nekaj na voljo, le ti so v res fantastičnih barvah in vzorcih. Takih, da bi jih tudi jaz z veseljem nosila. Izbirate pa lahko seveda med bolj fantovskimi ali bolj punčkastimi vzorci.

  Edina pripomba na čelado je bila, da bi lahko imela tudi zatič oziroma skiclip za smučarska očala, kar nam je malo manjkalo na deskanju na snegu. Brez skipclipa so očala nenadzorovano drsela gor in dol, ko jih ni uporabljala in jih je imela le napete na čeladi. Tako, da smo ji morali očala potem ali popravljati ali pa enostavno držati v rokah. Naknadno pa smo ugotovili, da za omenjeno čelado obstaja winterkit , ki vsebuje skiclip in oblazinjene ušesne blazinice. In ko sem to omenila Urošu mi je dejal:”Ja, saj sem vedel, da taka dobra čelada mora imeti nekaj takega! Zakaj se pa nisi že prej pozanimala?”

  Ampak zares lahko oba z Urošem zatrdiva, da je to res najlepša in najbolj popolna čelada v smislu izgleda in funkcionalnosti.

  Kako se pa vam zdi?


  Nataša Gostinčar Petre
  Avtorica: Nataša Gostinčar Petre, Objavljeno @Never2late4u
  Avtorica zapisa in fotografij je Nataša Gostinčar Petre. Ponosna mamica Jaku, Jerci in Jagodi. Njihove dogodivščine in razmišljanja lahko spremljaš tukaj.

  Družina = kaos @Ljubkinesmisel

  Družina = kaos @Ljubkinesmisel


  Družino imam rajši kot vse drugo. Verjetno je to nekaj, kar je skoraj samoumevno za vsakega starša. Moja družina me osmišlja in osrečuje. Tudi jezi, utruja in nervira, ampak to pride v paketu. Ta paket sem si izbral. Zavedno in brez nadaljnjih obžalovanj.


  Družina pozimi ni isto kot družina poleti. Obsijano s soncem je vse ničkolikokrat lažje. Sedaj pa je tema. Sedaj so bacili. Zaprti smo v premajhnih sobah. Vse igrače smo že tisočkrat obrnili naokrog. Eden drugemu že presedamo, pa si ne moremo uiti. Še otroka bi šla za nekaj ur najraje kar svojo pot, če bi imela to možnost. Pa jo še nimata. Poudarek na še.

  Ko gledam svoja otroka, nehote veliko razmišljam o tem, kakšen sem bil jaz v njunih letih. Nezahtevno dete ali eno tistih, ki so vseskozi iskali pozornost. Pogumen raziskovalec ali boječ preizkuševalec vsega novega? Otroci so si tako različni, da si ne upam preveč ugibati.

  Svoji štiriletnici razlagam, kako trenutno živi čudovito obdobje. Brez pravih obveznosti in pričakovanj, dovolj je, da je srečna v igri. Še lepše se ima njena enoletna sestrica, saj lahko rigne, se pokaka do vratu ali zmeče na tla cel krožnik hrane, pa je vse simpatično. Moje življenje brez tega kaosa je bilo prazno. Veliko bolj umirjeno, a toliko bolj prazno.

  Težko razmišljam o preteklosti. Poglavja, ki so že za mano, so bolj kot ne pozabljena. Vsak dan je nova zgodba. Vsak dan je naša nova priložnost. Naša, ker nisem več sam. Nimam težav s tem, da sem danes povsem druga oseba, kot sem bil še pred petimi leti. Tisto je bil nek drug Jure. Sedaj je nastopil čas, da na polno zasijem v vlogi starša. Trudim se, tudi ko se mi ne da. Trudim se, ker mi je to daleč najbolj pomembno.

  Tudi v tem turobnem vremenu se močno trudim, da čim več časa preživimo na prostem. Pa se mi pogosto ne da. Zakaj bi bil človek zunaj na minus petih stopinjah v meglenem vremenu, če pa lahko varno čamim na kavču pod dekco. Ampak zrak je za moja mali nujnost, ne izbira.

  Letošnjo zimo smo bili deležni vsega skušaj kakšnih pet snežink. To smo izkoristili zato, da smo utrdili Višnjino znanje vožnje kolesa in Zarjino urjenje na poganjalčku. Gor in dol, levo in desno. Ker je predvsem mala zelo nerodna, je zelo pomembno, da je poskrbljeno za varnost. To nam omogočata odlični čeladi, ki smo ju dobili v otroški trgovinici Silly.

  Ne le, da sta super varni in zelo lepi, še zapenjata se ob strani, kar pomeni, da otroka ne priščipnem pod brado s svojimi velikimi prsti. To se je namreč prej redno dogajalo. Če bi zapadel sneg, pa bi ti isti čeladi uporabljali tudi za sankanje, ker je primerna tudi za zimske vragolije. Prej sploh nisem vedel, kako pomembna je čelada. Dokler ni imela Višnja ene slabe. In me je vseskozi skrbelo, da ji bo ob najbolj neprimernem trenutku kar padla z glave. Tega strahu nimam več. Egg Helmets so res top.

  Čeprav je težko pisati, ko enoletnica pleza nate, še težje se je osredotočiti, ko štiriletnica kriči izmenično zdaj na eno zdaj na drugo uho, potem so nekje vedno prisotne še skrbi, kako bomo »sfolgali« še tretjega, ki je na poti, si ne predstavljam, da bi bilo moje življenje kakorkoli drugačno.

  To je prijeten kaos, prežet z občasnimi nervoznimi izbruhi in vsesplošno radostjo do življenja. To je sonce, dež, mavrica, nevihta, orkan, vse v enem dnevu. To so rožiče, nasmehi, jok, vpitje, objemi, brezglavo norenje in preglasno režanje vse v enem popoldnevu. To je moja družina, moj kaos radosti, strasti in življenjske sle, brez katerih si ne predstavljam niti trenutka več. To je moja družina. Ki je točno taka, kot vse druge, pa spet ni podobna nobeni drugi. Takšna družina, kjer se imamo noro radi tudi takrat, ko si gremo najbolj na živce.  Avtor: Jure Marolt, Objavljeno @Ljubki nesmisel

  Ljubki nesmisel je blog mladega očka katerega življenje se vrti okoli partnerke Tjaše in njune male navihanke Višnje ter nove najmlajše družinske članice Zarje. V blogu boste našli družinske dogodivščine, Tjašink kotiček, nekaj za očke in predvsem veliko prelepih trenutkov z Višnjo. Iskreno, pristno, igrivo, koristno, uporabno in srčno o življenju z otroki. Več o Juretu in njegovih zapisih o vlogi super očka pa si lahko preberete tukaj.

   

   

  Sofijina Nutcase čeladica @ Kavica z mano

  Sofijina Nutcase čeladica @ Kavica z mano

  takole uporablja čelado zjutraj v sobici.
  zdajle pa se podi zunaj s skirojem.
  ker glava ni žoga,
  kot reče Mrjeva mama.

   

  Avtorica: Urška Bernik, Objavljeno @Kavicazmano
  Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.

  Hešteg kul je @ Kavica z mano

  Hešteg kul je @ Kavica z mano

  zadnje čase imamo vse kul.
  kul je,
  če si zdrav, 
  ker imaš za kosilo v šoli čufte.
  kul je,
  če si sprejet v glasbeno šolo.
  kul je,
  če znaš prvič zaploskat.
  in kul je,
  če si lahko sam zapneš čelado.


  in čeladice najdete v ljubki trgovnici silly.

  Preberi tudi kako je Sofijina čeladica postala dom ljubkemu samorogu.


   

  Avtorica: Urška Bernik, Objavljeno @Kavicazmano
  Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.

  Ko otrok prvič stopi na smuči @Zljubeznijomama

  Ko otrok prvič stopi na smuči @Zljubeznijomama

  Kako se kot starši srečamo s pripravami na otrokovo učenje smučanja?

  Otrokovo življenje je polno prelomnic, ki starše navdajajo s ponosom in skrbmi. Veliko nas je staršev, ki smo ali še bomo letos svoje otroke prvič prepustili učiteljem smučanja. Ob tem se sprašujemo, ali je otrok pripravljen in ali smo naredili vse, da bo na smučeh tudi varen.

  Aljaž z otroško čelado za smučanje EGG Helmets

  Aljaž z otroško čelado za smučanje EGG Helmets

  Aljaž z otroško čelado za smučanje EGG Helmets

  Čas, ko otroci postajajo vedno bolj samostojni in neodvisni, ni enostaven. To zimo sem se znašla pred posebno preizkušnjo, ko se je sin prvič postavil na smuči ter se odpravil na smučarski tečaj. Čeprav se je Aljaž dogodka zelo veselil, je bilo meni težko pri srcu. Ves čas sem se spraševala, ali je na to sploh pripravljen ter kako se bo znašel v novi situaciji.

  Preostanek prispevka si lahko preberete tukaj, na portalu Vse bo v redu, Zavarovalnice Triglav.

  Z ljubeznijo, Mama.

  Aljaževa smučarska oprema (pancarji, smuči in palice) so kupljeni na sejmu rabljene smučarske opreme, čelado smo glede na kakovost in praktičnost izbrali v otroški trgovini Silly in je znamke Egg Helmets. Kombiniraš jo lahko z različnimi “skini” in dodatki, kar je za otroka (in starše) še bolj zabavno, hkrati pa je čelada zelo varna. Za Aljaža sem izbrala rdeč Skin Ruby in pa Add-on Horns, ki imajo v kompletu rogove rdeče, bele in črne barve. Smučarska očala so znamke Alpina, otroški smučarski kombinezon pa je bil kupljen v trgovini Pikapolonica.

   

  Nina Držaj - Z ljubeznijo, Mama

  Avtor: Nina Držaj, Objavljeno @Z ljubeznijo, Mama

  Z ljubeznijo, Mama je "Lifestyle" blog mlade mame treh otrok, Nine, kjer beseda teče o nosečnosti, otrocih, družini in starševstvu. Na blogu boste našli vse, od njenih osebnih izkušenj v povezavi z nosečnostjo, materinstvom, nasvetov in družinskih dogodivščin, do preprostih igrarij in predlogov za ustvarjanje. Iskreno, pristno, igrivo, koristno, uporabno in srčno o življenju z otroki. Nina je tudi avtorica prvega dnevnika za nosečnice pri nas, Nosečkinega dnevnika, ki sta se mu je pridružila še sodobna Dojenčkov dnevnik in Malčkov dnevnik ter Spominske kartice za fotografiranje. Več o Nini in njenih zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.