-10% ob prvi prijavi s kodo SILLYPRIJAVA 🛍 / BREZPLAČNA POŠTNINA & VRAČILA na vsa naročila nad 29€
0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Otroške čelade

  Določitev ustrezne velikosti Nutcase čelade

  Ustrezna čelada je pomemben dejavnik varnosti in udobja. Nutcase želi zagotoviti najboljšo zaščito pred poškodbami in maksimalno zmogljivost s primerno čelado. Udobna prileganjein ustrezna namestitev zagotavljata varno vožnjo. Spodaj so preprosti koraki pri določanju pravilne velikosti čelade. Ne pozabite vedno varno voziti!

  Merjenje obsega glave

   1. Korak: Merjenje obsega glave

  Izmerite obseg glave z merilnim trakom. Postavite trak za merjenje nekoliko nad ušesom in čez sredino čela ter popolnoma obkrožite glavo okoli 1 centimeter nad obrvmi. Vzemite več meritev, da zagotovite največjo velikost. Če nimate merilnega traku, uporabite vrvico in jo nato izmerite z ravnilom.

  Če ste izmerili obseg glave med 47 in 50 cm bo primerna otroška čelada Nutcase Baby Nutty Street Helmet velikost XXS, če je velikost obsega med 48 in 52 cm pa bo ustrezna otroška čelada Nutcase Little Nutty Street Helmet velikost XS. Če meritev pade med velikostjo, izberite večjo velikost. 

  Otroška čelada Nutcase

  2. Korak: Poskusite čelado

  Ko določite velikost čelade, jo poskusite. Čelado je treba nositi na glavi in ne sme zdrsniti ali se prosto premikati, ko premikate glavo z ene strani na drugo ali naprej in nazaj. Če je temu tako, imate čelado, ki je prevelika. Dodatna blazinica lahko pomaga zagotoviti bolj tesno in udobnejše prileganje.

  Otroške čelade Nutcase

  3. Korak: Ustrezna velikost in prileganje

  Prepričajte se, da spredaj čelada stoji tik nad obrvmi in da se hrbtna stran čelade ne dotakne vrha vratu. Varnostni trak se mora teseno prilegati, vendar še vedno tako, da ne povzroča neugodja ali dušenja. Pritrdite varnostni trak pod brado in poskušajte čelado premakniti s svoje glave. Če se čelada rahlo premakne na čelu je prileganje dobro. Z dodajanjem in odstanjevanjem dodatnih pen dosežete kar najboljše prileganje.

   

  Video pravilne namestitve Nutcase Baby Nutty otroške čelade: 

  Video pravilne namestitve Nutcase Little Nutty otroške čelade: 

  Otroška čelada za drsanje

  Vzami svojo personalizirano EGG čelado s seboj na drsališče

  Zunaj veje mrzla zima, ki nam je prinesla nekaj dobrega: odprla so se drsališča, tako naravna kot umetna. Tam je vedno magično in otroci se tudi poleti radi spominjajo kako lepo so se imeli v njihovi čudoviti zimski pravljični deželi, znani kot drsališče. Da ne bi kaj pokvarilo zabave drsajte razumno in varno ter na glavo nadenite dobro čelado.

  Če drsate profesionalno, kjer je čelada obvezna, ali pa le rekreativno, se nošenje čelade močno priporoča. Kolesarska čelada zaradi svoje velikosti in oblike ni primerna za drsanje. Da boste varni med drsanjem boste potrebovali okroglo čelado, ki ustreza vaši obliki glave. Čelada mora biti popolnoma zaprta, da bi preprečili nesreče z ostrimi rezili drsalk. Nizozemska drsalska zveza KNSB priporoča nošenje čelade za varnost. Še posebej kadar vadite vaše drsalske veščine, na drsališču ali naravnih zaledenelih površinah. V primeru padca bi okrogla oblika EGG čelade varovala vašo glavo vse do vratu.

  Na srečo se nošenje čelade vse bolj prakticira, še posebaj pri otrocih je vse bolj pogosto. Kar je seveda nadvse koristno, saj je nevarnost poškodb pri padcih na ledu pri hitrostih do 50 km na uro velika in pristanek na ledu trd.

  Varnost in zabavo lahko združite tako, da čelado prilagodite svojemu okusu. Nošenje čelade še nikoli ni bila tako zabavna. Svojo čelado lahko prilagodite v treh preprostih korakih, izberete velikost, nato potisk skin-a in za zaključek dodate še add-on. Z raznoliko ponudbo potiskov se najde primeren Skin za vsakogar. Dodate pa lahko še Add-on krono za drsalno princeso ali mohawk pa za kul izgled.

  Ne skrbite, da bi vašo najljubšo čelado uporabili le nekajkrat v letu, saj je poleg drsanja primerna še za mnoge druge športe. Uporabite jo lahko za kolesarjenje, smučanje, rolkanje in skoraj vse druge nemotorizirane športe, saj EGG otroške čelade izpolnjujejo vse CE1077,CE1078, ATSM1492 in ATSM2040 varnostne standarde.

  Tako lahko svojo čelado nosite skozi vse leto.
  Poleg tega pa, kdo si ne bi želel izstopati iz množice s svojo personalizirano čelado?

  Se vidimo na drsališču!

  Vir: http://www.egghelmets.com/blogs/blog/take-your-customized-egg-helmet-to-the-ice-rink/

  Pranje perila in prikupne čelade ... @Tjaša Perko, Moj Svet

  Pranje perila in prikupne čelade ... @Tjaša Perko, Moj Svet

  Dnevi letijo hitro, spomlad je najlepša. Najraje bi ustavila čas in imela skoraj samo ta letni čas in pa kak mesec poletja. Temperature so zakon, ravno prav … no edino večeri bi lahko bili toplejši. Pogled na cvetočo Ljubljano mi jemlje dih, magnolije so vsepovsod. Ljubljana mesto lepih dreves. Vse se prebuja, ptički žvrgolijo, ljudje smo boljše volje … po mestu odmeva glasba. Vrnili so se umetniki na ulice, festivali bodo oživeli in vse več je turistov. Včasih, ko se sprehodim po glavni ulici se mi zdi da redko slišim naš jezik. Lepo je videti tudi druge kako jo občudujejo 🙂 . Spomlad pa prinese tudi čas, ko operem na tone perila. Tega kar ni konca … ni konca … in ni konca. Seveda je tudi čas, ko je ati doma in s tem prinese neumnosti v naš dom. Takšne neumnosti, da mama pač vedno pere 🙂 ! To je stvar, ki bi jo ukinila ha ha. Sleči, obleči, peri, šivaj …

  Pretekle dni sem klepetala z znanko, ki ima dve punčki in je pripomnila : Joj pri nas je tako fajn, sploh ni tako naporno imeti dva. Ta’ starejša mi tako pomaga pri najmlajši, da je prav lepo gledati. Ha … pri nas je pa nekako takole : obrnem se in ju za minuto pustim sama v sobi misleč : waw se bosta pa malo igrala … se obrnem in Oskar že butne malega in se na skrivaj hihita … padel je, nisem bil jaz! Ko ‘ ponevedoma ‘ gre kdo od naju mimo sobe in zagleda njegovo roko kako leti proti Izaku … Sicer ga ima rad ampak rivalstvo je prisotno in niti malo mi ne pomaga. Ko ima dober dan ga tudi objame in mu prišepne joj Izak moj lubči bubči … in že leti … novim neumnostim nasproti 🙂 . Vidim pa, da se mali borec tudi sam brani in ga jezno pogleda nazaj … zaenkrat kaj več še ne naredi ma imam občutek, da bo kmalu še bolj divje.

  Lepi dnevi pa prinesejo na plano naša kolesa in bmx progo. Čas z atijem ( to je ta del, ko peremo ). Mislim,da so zelo pomembni momenti, ko sta sama in divjata po progi. Trenutno je hit proga in učenje kako se stoje poganja čez ‘ kucle ‘ in kako se naučiti pravilno pasti. Opazila sem, da če sem jaz prisotna pri vsemu temu je konstanten jok : Mamiiiiii pomagaj, padel sem. Ko me ni baje niti ne trzne na padec. Zanimivo glavo imajo ti mali fantki in krik po mami. Zato se najraje umaknem in naj preživita čas po ‘ moško ‘ … Rok prevzame vajeti vzgoje in super je. Sicer prideta vedno raztragana skozi vrata ampak najbrž je že tako prav 🙂 . Trenutno Oskar ponosno razkazuje svojo novo čelado in hodi z njo tudi doma, ker je pač ‘ kulska ‘ pravi. Izbral si je vzorec za dirkače in številko ena, seveda. Tekmovalnost je kazal, že ko je sam lahko tekel in vedno je moral biti prvi. Kakopak 🙂 … Le po komu …

  Čelade EGG so prilagodljive, večnamenske športne čelade. Uporablja jo na kolesu in prav tako bo super za zimske dni. Najboljše pa je seveda, ker jo lahko oblečeš v takšen motiv kot si ga izbereš in natakneš rožičke 🙂 . Tukaj si lahko preberte več : https://silly.si/collections/otroske-kolesarske-celade

  Letošnja pomlad nas bo zaznamovala z divjanjem po pesku, pranju perila in času z atijem. Malo krajši zapis o prikupni čeladi, ker pomlad prinese tudi … spomladansko utrujenost 🙂 .

  Pa lep večer!

  Do naslednjič ….

  Tjaša Perko, Moj Svet

  Avtor: Tjaša Perko, Objavljeno @Moj Svet

  Moj Svet je blog Tjaše Perko, mamice dveh malih zakladov, Izaka Svaruna in Oskarja, žena smukača Roka Perka in kaskaderka po duši iz znane družine Cvetkovki, ki piše o svojih doživljajih, pogledu na različne dogodke, o pomembnih, pa tudi malo manj pomembnih stvareh - tistih, ki jih plete življenje.

  Več o Tjaši in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.

  Navodila ob nakupu otroške čelade EGG Helmets

  Ustvarite svojo EGG čelado v 3 preprostih korakih:

  1. Izberite svojo čelado: izberite pravo velikost čelade.
  2. Izberite svoj Skin (natisnjene elastan prevleke): ko ste izbrali pravo velikost čelade je čas, da jo personalizirajte personalizirate z najbolj kul dizajnom.
  3. Izberite svoj Add-on (dodatki iz mehke gume): ko ste oblekli čelado v vaš najljubši Skin, ji za povrh dodate Add-one, da bo bolj zabavna, bolj osebna in bolj funkcionalna.

  Pravilna izbira velikosti otroške čelade

  EGG Helmets čelade za otroke so na voljo v dveh velikostih, majnhi (S) in srednji (M). Da bi zagotovili pravilno prileganje otroške čelade EGG Helmets pred nakupom prosimo izmerite velikost otrokove glave. Uporabniku z obsegom glave med 48 in 52 cm ustreza majnha (S) velikost čelade,uporabniku z obsegom glave med 52 in 56 cm pa ustreza srednja (M) velikost čelade. 

  Kako izmeriti obseg glave?

  Velikost čelade določimo z merjenjem obsega glave z merilnim trakom 1 cm nad obrvmi. Uporabite enega od naslednjih načinov: 

  Merilni trak:
  Uporabite mehak šiviljski meter za merjenje obsega otrokove glave približno 1 cm nad obrvmi. Poskrbite, da je trak ob merjenju obsega povod v isti višini.

  Vrvica:
  Če nimate merilnega traku, lahko na enak način, kot je navedeno zgoraj, uporabite vrvico, da izmerite otrokovo glavo. Vrvico nato postavite na ravno podlago in jo izmerite z ravnilom.

  Darilo (uporabnikove glave ni možno izmeriti):
  Če ne morete izmeriti glave otroka, ki mu je čelada namenjena, izmerite notranjost trenutne čelade ali kape, ki jih pogosto nosijo.


  Namestitev in prilagajanje čelade

  Za optimalno zaščito pravilno namestite otroško čelado EGG Helmets na otrokovo glavo. Čelada je pravilno nameščena na uporabnikovi glavi, ko je med obrvmi in čelado prostora za 1 prst. Čelada nudi optimalno zaščito, ko je na glavi nameščena tako da ščiti čelo in je ni mogoče potisniti predaleč nazaj, vstran ali preko čela.

  Čelado je treba prilagoditi s pomočjo traku pod brado in z enoslojnimi ali dvoslojnimi snemljivimi blazinicami. Čelada je pravilno nameščena, ko je med brado in trakom pod brado prostora za dva prsta postavljena drug poleg drugega in čelada ne zdrsne čez čelo ob premiku nazaj in naprej.

  Ob nošenju čelade, se vedno prepričajte, da je trak pod brado pravilno zaklenjen na obeh straneh. Za optimalno prileganje, ne nosite ničesar pod čelado, kot naprimer kapo ali kapuco.

  Prileganje čelade se lahko dobro prilagodi uporabnikovi glavi tudi s kombinacijo dodajanja in odstranjevanja priloženih enoslojnih in dvoslojnih notranjih podlog.

  Kako izbrati otroško kolesarsko čelado

  Skrbno izbrana otroška čelada lahko odpravi ali oblaži poškodbe glave v nesreči. Na srečo se večina staršev zaveda pomena čelade, vendar starši pogosto zanemarijo pomen prilagajanja čelade in drugih ključnih lastnosti, ki zagotavljajo otrokovo varnost. V spodnjem prispevku bomo poskušali povzeti nekaj ključnih lastnosti, ki jih upoštevamo pri nakupu čelade.

  CE / ASTM varnostni certifikati

  Vsaka čelada mora pridobiti varnostne certifikate za posemezni šport. Otroška čelada primerna za kolesarjenje, lahko ni primerna za vodne športe, deskanje na snegu ali smučanje. Otroška čelada za kolesarjenje proizvedena v Evropski Uniji mora pridobiti certifikat z oznako CE EN 1078 in čelada proizvedena v Združenih državah certifikat z oznako ASTM F1447. Nekatere čelade, kot so EGG Helmets, so certificirane za več športov in jih imenujemo večnamenske športne čelade. Pred nakupom otroške kolesarske čelade preverite ali ima čelada pridobljen varnostni certifikat za kolesarjenje.

  Prileganje otroške čelade

  Pred nakupom otroške kolesarske čelade je priporočljivo, da z merilnim trakom izmerite obseg glave. 

  Merjenje obsega otroške glave

  Obseg glave najlažje izmerimo z uporabo merilnega traku (ali z vrivico, v kolikor merilni trak ni na voljo). Merilni trak postavite tik nad ušesi in približno 2 centimetra nad obrvmi in izmerite popolen (skozi večji del) obseg glave.

  Prileganje otroške čelade

  Dobra čelada bi se morala tesno prilegati glavi, vendar ne sme tiščati. V kolikor se čelada lahko premika naprej in nazaj, prileganje ni dovolj tesno. Obrnite glavo levo in desno in v kolikor bi se čelada premaknila, poiskusite manjšo številko ali s prilagoditvijo mehanizma. Z pritiskom na zgornji in spodnji rob čelade pa lahko ugotovimo primernost dolžine varnostnega pasu.

  Čelada bi morala stati približno 2 centimetra nad obrvmi, vendar dovolj nizko, da zaščiti čelo. Na koncu še prevermo, da med varnostno oblogo čelade in glavo dodatnega prostora in se tesno prilega glavi.

  Boljše otroške čelade uporabljajo dodatne zračne blazinice, ki zagotavljajo tesno prilagajanje. (EGG Helmets)  

  Pripenjanje varnostnega paščka

  Med pripenjanjem varnostnega paščka, se pogosto zgodi, da otroka z zaponko priščipnemo. Vščip pa lahko negativno vpliva na otrokov odnos do čelade in jo prične zavračati. V izogib vščipom so nekateri proizvajalci otroških čelad razvili zaponke, ki to preprečujejo. Nekatere "pinch free" zaponke imajo pod zaponko dodaten plastičen del, medtem ko višji cenovni razred čelad uporabljajo megnetne zaponke ali lastne brezvščipne ("pinch free") rešitve, kot jih najdemo pri EGG Helmets.

  Zračnost otroške čelade

  V čeladi lahko hitro postane vroče, zato je pred nakupom dobro preveriti ali je čelada dovolj zračna. Otroške kolesarske čelade so običajno bolj zračne in imajo več zračnih odprtin v primerjavi z drugimi tipi čelad. 

  Vidnost otroške čelade

  Povečana vidnost je vedno doborodošla, še posebej pri otrocih na poganalcih. V ta namen so nekateri proizvajalci otroških čelad pričeli dodajati odsevne površine in LED luči na otroške čelade. 

  Vizirji na čeladi

  Vožnja brez sonca v očeh, lahko naredi vožnjo s poganjalcem prijetnejšo. Večinoma otroških kolesarskih čelad ima vgrajen ali "clip-on" vizir.

  Stil otroške čelade

  "Skater" (čelade za rolkanje in rolarje) stil čelade v primeravi z klasičnimi kolesarskimi čeladami imajo svoje prednosti in slabosti. Kolesarske čelade so ponavadi bolj zračne, lažje, prilagodlivejše in imajo sončni vizir. "Sketer" stil čelade imajo ponavadi večjo pokrivno površino, so certificirane za uporabo v večih športih in se bolje prilagajo neobičajnim oblikam glave.

  "Multiple impact" čelade

  Večinoma čelad bi morali zavržti po prvi nezgodi, kajti že microska razpoka v varnostnem jedru lahko vpliva na nadaljno varnost čelade. Multi impact čelade so nov segment otroških čelad, ki za svoje varnostno jedro uporabljajo fleksibilen polipropilen, ki ima odlične zmogljivosti absorbcije udarca, ter se ob trku z visoko hitrostjo povrnejo v prvotno stanje in s tem omogoča nadaljno uporabo, hkrati pa so izjemno lahke.

   

  Garancija 

  Garancije proizvajalcev kvalitetnejših čelad kot so EGG Helmets, Lazer in Nutcase so ponavadi daljše in jih je lažje koristiti. Garancija otroške čelade segajo od 30 dni do doživljenske.