Kako izbrati pravilno velikost Nutcase čelade

Ustrezna čelada je pomemben dejavnik varnosti in udobja. Nutcase želi zagotoviti najboljšo zaščito pred poškodbami in maksimalno zmogljivost s primerno čelado. Udobna prileganjein ustrezna namestitev zagotavljata varno vožnjo. Spodaj so preprosti koraki pri določanju pravilne velikosti čelade. Ne pozabite vedno varno voziti!

Otroška čelada Nutcase

Merjenje obsega glave

 1. Korak: Merjenje obsega glave

Izmerite obseg glave z merilnim trakom. Postavite trak za merjenje nekoliko nad ušesom in čez sredino čela ter popolnoma obkrožite glavo okoli 1 centimeter nad obrvmi. Vzemite več meritev, da zagotovite največjo velikost. Če nimate merilnega traku, uporabite vrvico in jo nato izmerite z ravnilom.

Če ste izmerili obseg glave med 47 in 50 cm bo primerna otroška čelada Nutcase Baby Nutty Street Helmet velikost XXS, če je velikost obsega med 48 in 52 cm pa bo ustrezna otroška čelada Nutcase Little Nutty Street Helmet velikost XS. Če meritev pade med velikostjo, izberite večjo velikost. 

Otroška čelada Nutcase

2. Korak: Poskusite čelado

Ko določite velikost čelade, jo poskusite. Čelado je treba nositi na glavi in ne sme zdrsniti ali se prosto premikati, ko premikate glavo z ene strani na drugo ali naprej in nazaj. Če je temu tako, imate čelado, ki je prevelika. Dodatna blazinica lahko pomaga zagotoviti bolj tesno in udobnejše prileganje.

Otroške čelade Nutcase

3. Korak: Ustrezna velikost in prileganje

Prepričajte se, da spredaj čelada stoji tik nad obrvmi in da se hrbtna stran čelade ne dotakne vrha vratu. Varnostni trak se mora teseno prilegati, vendar še vedno tako, da ne povzroča neugodja ali dušenja. Pritrdite varnostni trak pod brado in poskušajte čelado premakniti s svoje glave. Če se čelada rahlo premakne na čelu je prileganje dobro. Z dodajanjem in odstanjevanjem dodatnih pen dosežete kar najboljše prileganje.

 

Video pravilne namestitve Nutcase Baby Nutty otroške čelade: 

Video pravilne namestitve Nutcase Little Nutty otroške čelade: