Navodila ob nakupu otroške čelade EGG Helmets

Ustvarite svojo EGG čelado v 3 preprostih korakih:

  1. Izberite svojo čelado: izberite pravo velikost čelade.
  2. Izberite svoj Skin (natisnjene elastan prevleke): ko ste izbrali pravo velikost čelade je čas, da jo personalizirajte personalizirate z najbolj kul dizajnom.
  3. Izberite svoj Add-on (dodatki iz mehke gume): ko ste oblekli čelado v vaš najljubši Skin, ji za povrh dodate Add-one, da bo bolj zabavna, bolj osebna in bolj funkcionalna.

Pravilna izbira velikosti otroške čelade

EGG Helmets čelade za otroke so na voljo v dveh velikostih, majnhi (S) in srednji (M). Da bi zagotovili pravilno prileganje otroške čelade EGG Helmets pred nakupom prosimo izmerite velikost otrokove glave. Uporabniku z obsegom glave med 48 in 52 cm ustreza majnha (S) velikost čelade,uporabniku z obsegom glave med 52 in 56 cm pa ustreza srednja (M) velikost čelade. 

Kako izmeriti obseg glave?

Velikost čelade določimo z merjenjem obsega glave z merilnim trakom 1 cm nad obrvmi. Uporabite enega od naslednjih načinov: 

Merilni trak:
Uporabite mehak šiviljski meter za merjenje obsega otrokove glave približno 1 cm nad obrvmi. Poskrbite, da je trak ob merjenju obsega povod v isti višini.

Vrvica:
Če nimate merilnega traku, lahko na enak način, kot je navedeno zgoraj, uporabite vrvico, da izmerite otrokovo glavo. Vrvico nato postavite na ravno podlago in jo izmerite z ravnilom.

Darilo (uporabnikove glave ni možno izmeriti):
Če ne morete izmeriti glave otroka, ki mu je čelada namenjena, izmerite notranjost trenutne čelade ali kape, ki jih pogosto nosijo.


Namestitev in prilagajanje čelade

Za optimalno zaščito pravilno namestite otroško čelado EGG Helmets na otrokovo glavo. Čelada je pravilno nameščena na uporabnikovi glavi, ko je med obrvmi in čelado prostora za 1 prst. Čelada nudi optimalno zaščito, ko je na glavi nameščena tako da ščiti čelo in je ni mogoče potisniti predaleč nazaj, vstran ali preko čela.

Čelado je treba prilagoditi s pomočjo traku pod brado in z enoslojnimi ali dvoslojnimi snemljivimi blazinicami. Čelada je pravilno nameščena, ko je med brado in trakom pod brado prostora za dva prsta postavljena drug poleg drugega in čelada ne zdrsne čez čelo ob premiku nazaj in naprej.

Ob nošenju čelade, se vedno prepričajte, da je trak pod brado pravilno zaklenjen na obeh straneh. Za optimalno prileganje, ne nosite ničesar pod čelado, kot naprimer kapo ali kapuco.

Prileganje čelade se lahko dobro prilagodi uporabnikovi glavi tudi s kombinacijo dodajanja in odstranjevanja priloženih enoslojnih in dvoslojnih notranjih podlog.