Pranje perila in prikupne čelade ... @Tjaša Perko, Moj Svet

Dnevi letijo hitro, spomlad je najlepša. Najraje bi ustavila čas in imela skoraj samo ta letni čas in pa kak mesec poletja. Temperature so zakon, ravno prav… no edino večeri bi lahko bili toplejši. Pogled na cvetočo Ljubljano mi jemlje dih, magnolije so vsepovsod. Ljubljana mesto lepih dreves. Vse se prebuja, ptički žvrgolijo, ljudje smo boljše volje… po mestu odmeva glasba. Vrnili so se umetniki na ulice, festivali bodo oživeli in vse več je turistov. Včasih, ko se sprehodim po glavni ulici se mi zdi da redko slišim naš jezik. Lepo je videti tudi druge kako jo občudujejo 🙂. Spomlad pa prinese tudi čas, ko operem na tone perila. Tega kar ni konca… ni konca… in ni konca. Seveda je tudi čas, ko je ati doma in s tem prinese neumnosti v naš dom. Takšne neumnosti, da mama pač vedno pere 🙂! To je stvar, ki bi jo ukinila ha ha. Sleči, obleči, peri, šivaj…


Pretekle dni sem klepetala z znanko, ki ima dve punčki in je pripomnila: Joj pri nas je tako fajn, sploh ni tako naporno imeti dva. Ta’ starejša mi tako pomaga pri najmlajši, da je prav lepo gledati. Ha… pri nas je pa nekako takole: obrnem se in ju za minuto pustim sama v sobi misleč: waw se bosta pa malo igrala… se obrnem in Oskar že butne malega in se na skrivaj hihita… padel je, nisem bil jaz! Ko ‘ponevedoma‘ gre kdo od naju mimo sobe in zagleda njegovo roko kako leti proti Izaku… Sicer ga ima rad ampak rivalstvo je prisotno in niti malo mi ne pomaga. Ko ima dober dan ga tudi objame in mu prišepne joj Izak moj lubči bubči… in že leti… novim neumnostim nasproti 🙂. Vidim pa, da se mali borec tudi sam brani in ga jezno pogleda nazaj… zaenkrat kaj več še ne naredi ma imam občutek, da bo kmalu še bolj divje.

Oskar in Izak z otroškima čeladama EGG Helmets @tjašaperko


Lepi dnevi pa prinesejo na plano naša kolesa in bmx progo. Čas z atijem (to je ta del, ko peremo). Mislim, da so zelo pomembni momenti, ko sta sama in divjata po progi. Trenutno je hit proga in učenje kako se stoje poganja čez ‘kucle‘ in kako se naučiti pravilno pasti. Opazila sem, da če sem jaz prisotna pri vsemu temu je konstanten jok: Mamiiiiii pomagaj, padel sem. Ko me ni baje niti ne trzne na padec. Zanimivo glavo imajo ti mali fantki in krik po mami. Zato se najraje umaknem in naj preživita čas po ‘moško‘… Rok prevzame vajeti vzgoje in super je. Sicer prideta vedno raztragana skozi vrata ampak najbrž je že tako prav 🙂. Trenutno Oskar ponosno razkazuje svojo novo čelado in hodi z njo tudi doma, ker je pač ‘kulska ‘ pravi. Izbral si je vzorec za dirkače in številko ena, seveda. Tekmovalnost je kazal, že ko je sam lahko tekel in vedno je moral biti prvi. Kakopak 🙂… Le po komu…

Oskar z otroško čelado EGG Helmets @tjašaperko

Čelade EGG so prilagodljive, večnamenske športne čelade. Uporablja jo na kolesu in prav tako bo super za zimske dni. Najboljše pa je seveda, ker jo lahko oblečeš v takšen motiv kot si ga izbereš in natakneš rožičke 🙂. Tukaj si lahko preberte več: https://silly.si/collections/otroske-kolesarske-celade.

Letošnja pomlad nas bo zaznamovala z divjanjem po pesku, pranjem perila in časom z atijem. Malo krajši zapis o prikupni čeladi, ker pomlad prinese tudi … spomladansko utrujenost 🙂.

Pa lep večer!

Do naslednjič ….

Tjaša Perko, Moj Svet

Avtor: Tjaša Perko, Objavljeno @Moj Svet

Moj Svet je blog Tjaše Perko, mamice dveh malih zakladov, Izaka Svaruna in Oskarja, žena smukača Roka Perka in kaskaderka po duši iz znane družine Cvetkovki, ki piše o svojih doživljajih, pogledu na različne dogodke, o pomembnih, pa tudi malo manj pomembnih stvareh - tistih, ki jih plete življenje.

Več o Tjaši in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.