0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Skiroji

  VIKEND AKCIJA: Do -50% popust na Zycom skiroje

  VIKEND AKCIJA: Do -50% popust na Zycom skiroje

  Do -50% popust na izdelke iz kolekcije skirojev Zycom. Zycomotion je način življenja v gibanju in je med vodilnimi zelenimi rešitvami mobilnosti. Usmerjen je v razvoj vrhunsko oblikovanih skirojev za bolj trajnostne prevozne rešitve in s tem način življenja. Ponudbo si lahko ogledate tukaj.

  Akcija velja do ponedeljka 22.10.2018 oz. do razprodaje zalog na www.silly.si in ni združljiva s preostalimi akcijami, kuponi in popusti.

  Z veseljem smo vam na voljo z dodatnimi informacijami pri nakup!

  Veselo nakupovanje vam želi 🛍
  Silly

  Gibanje je zdravo in skiro družina @Aninakuhinja

  Gibanje je zdravo in skiro družina @Aninakuhinja

  Odraščala sem z atijevo mentaliteto, da je gibanje zdravo in da moram vedno imeti eno športno aktivnost v kateri uživam in jo vključiti v svoj vsakdan. In v mojem otroštvu sem trenirala zares veliko različnih stvari od rokometa, odbojke, plesa…

  Še danes imam v glavi, da je pomembno, da skrbim za svoje fizično zdravje in ne pozabim, da je za zdravo telo treba migati. Zato priznam, da sem zelo pomirjena in zadovoljna, da sta oba moja fanta zelo energetična otroka, ki imata rada gibanje in v njem uživata. Timon je nasploh neverjetno motoričen, in tudi Liam je zelo blizu Timonovih spretnosti, saj ves čas lovi njegove gibe in aktivnosti.

  Prejšnje leto sva Timona vpisala na edino obvrtčevsko aktivnost, ki je bila mogoča za triletnika in to so bile gibalne urice enkrat tedensko po vrtcu. Urica je bila vsak torek in samo zaradi nje, je bil to njegov najljubši dan v tednu. Nad temi uricami je bil tako navdušen, da sva še doma zganjala domače gibalne urice. Letos je star štiri leta in odprla se bo velika količina možnih aktivnosti. Ker je navdušen nad igro z žogo, ga bova najbrž vpisala na košarko, saj mu je ta najljubša.

  Liam na otroškem skiroji Zycom Zipster s svetlečimi kolesi

  Zdaj sem konkretno zatavala. Pri nas doma smo založeni s kolesi, žogami in igračami, ki spodbujajo aktivnost. En Timonovih najljubših dve leti nazaj je bil skiro, ki si ga je zelo želel. S skirojem se je vozil njegov najboljši prijatelj in seveda, ga je moral imeti tudi on. Navdušeno se je vozil z njim eno sezono, nato pa kar pozabil nanj. Potem pa se je vanj zaljubil Liam. Za Liama je bil skiro popolnoma prevelik, ampak se ni dal. Po nekaj mescih vztrajnega kazanja interesa nad skirojem, sem se odločila, da mu kupim enega manjšega, bolj primernega zanj.

  Našla sem ga v otroški trgovinici Silly, kjer smo kupili že Timonovega. In našla sem popolnega – Zycom Zibster s svetlečimi kolesi. Ko se pelje se mu namreč na kolesih prižigajo svetlikajoče lučke in nad njimi je takšno navdušenje.  Več informacij o njem lahko najdete tukaj.

  Liam na otroškem skiroji Zycom Zipster s svetlečimi kolesi

  Zdaj ko ima tudi Liam skiro, se tudi Timon vrača k vožnji z njim in zadnje čase opažam, da se zares velikokrat vozita z njimi. Večkrat se tako na sprehod odpravimo s skiroji. Z dragim sva tako začela razmišljati o tem, da bi si še sama zase kupila skiroje in bi se lahko vsi skupaj vozili s skiroji. Bili bi skiro družina.  Že nekaj časa nazaj sem videla eno družino z dvema malčkoma, kako so spretno skirojali po mestu. Zdelo se mi je tako posrečeno.

  Je katera družina med vami navdušena nad skiroji? Se splača naložba v družinsko nabavo skirojev?

   

   

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Novo prevozno sredstvo @Maminaoff

  Novo prevozno sredstvo @Maminaoff

  Nakupovanje je pravzaprav ena takšna luštna dejavnost, ki človeka duševno izpopolni in zadovolji (razen, če ne zapravi preveč hihihihi). Ko pa se izbiranju pripomočkov, opreme in oblačil pridružijo tudi mali sončki in postavljajo svoje pogoje, postane stvar nadvse zanimiva.

  Žan na otroškem skiroju Zycom C100 Cruz

  Naj najprej na kratko razložim kako se je vse skupaj začelo… Ko je moj mali triletnik pri svojemu prijateljčku prvič opazil skiro ga nikakor ni mogel pozabiti. “Mami jaz bi tudi imel skiro. Mami jaz bi tudi bil tako hiter. Kot raketa gre. Mami jaz bi tudi.” In mami kot mami, upošteva otrokove želje in naredi raziskavo vseh možnih skirojev, ki jih ponuja naš trg. Izpolniti je bilo kar nekaj zahtevnih kriterijev… Žanov je bil le ta, da je hiter kot raketa in, da je fantovski. Mož je želel, da je kompakten in kvaliteten, ne pa kar nek (oprostite na izrazu ampak citiram njegove besede) “cheap shit”. In moj kriterij, ki je zelo pomeben pri nakupu vsake otroške opreme – da je VAREN! No, čisto iskreno povedano ne smem pozabiti še na enega (bolj tihih a vseeno zelo pomembnih kriterijev velike večine mamic) in sicer, da je LEP! 

  Še dobro, da smo po intenzivnem iskanju našli takega, ki je ustrezal vsem zahtevanim kriterijem. Naj ob tej priložnosti povem, da sem nad otroško spletno trgovino Silly zelo navdušena, saj je tam možno dobiti modne in predvsem poučne igrače ter ostale pripomočke za otroke. Hihihihi, kakšna stvar mi je tako zelo všeč, da bi jo tudi sama imela.  Za Žana pa smo izbrali ta čudovti svetlo moder skiro znamke Zycom Cruz, ki ni le zelo stylish, je tudi izredno stabilen, kompakten, funkcionalen, lahek in zelo enostaven za uporabo. Še posebaj me je razveselilo dejstvo, da ga lahko uporablja do osmega leta starosti, kar je zelo dolga doba in posledično zato doma ne bomo imeli celega voznega parka raznoraznih skirojev.  

  Žan na otroškem skiroju Zycom C100 Cruz

  Ne smem pozabiti na dejstvo, da je našega malega dirkača skiro popolnoma navdušil. Tako zelo, da sem bila nedavno v precejšnji zadregi, ker smo ga pozabili vzeti s sabo na morje. Ko sem mu poskušala razložiti, da sem morala spakirati veliko stvari in, da mi je zelo zelo žal, me je sprva le jezno gledal, potem pa dejal: “Joj mami. Zdaj pa ga ne morem pokazati puncam!” Joj, potem se pa to res ne sme več zgoditi. Punce so pa le punce! 

  MAMI NA OFF

  Kakšna je razlika med 2 ali 3 kolesnim skirojem?

  Medtem, ko so klasični skiroji na 2 kolesih razmeroma dobro poznani, imajo skiroji na 3 kolesih edinstvene značilnosti, ki jih je dobro poznati in upoštevati pri odločanju za nakup skiroja. Izpostaviti velja predvsem ključne značilnosti trokolesnih skirojev, ki ponujajo presenetljivo drugačno izkušnjo vožnje od tradicionalnih dvokolesnikov.

  Mnogi predpostavljajo, da je skiro na 3 kolesih kot bi imeli pomožna koleščka za usposabljanje na kolesu, a ni v vseh primerih tako in je lahko daleč od resnice v smislu zavijanja in manevriranja pri visokokakovosnih trokolesnih skirojih.

  Sprva so bili namreč skiroji na 3 kolesih oblikovani in namenjeni za najstnike in odrasle, šele kasneje ko se je tehnika vožnje z nagibom, ki jo omogočajo kvalitetni skiroji na 3 kolesih, izkazala za velik hit, je skiro s tovrstnim načinom vožnje postal tudi del ponudbe za otroke.

  Skiroji za odrasle - Skiro Zycom C500 Coast

  Skiroji za odrasle - Skiro Zycom C500 Coast

  Če torej kupujete skiro in ne veste ali izbrati skiro na 2 ali 3 kolesih si za lažjo odločitev preberite spodnjih nekaj namigov in primerjavo razlik med njima. Razumevanje razlike je pomembno, saj lahko pomeni razliko med tem, da nov skiro postane otrokov najljubši spremljevalec ali pa pristane v kleti.

  Razlike med 2 in 3 kolesnim skirojem

  Kakšne so razlike med 2 ali 3 kolesnim skirojem poleg števila koles? Kaj razlike predstavljajo za vašega otroka in kateri je zanj bolj primeren?

  Krmiljenje in usmerjanje

  Pozornost pri nakupu skiroja na 3 kolesih velja najprej nameniti načinu vožnje in s tem usmerjanja in manevriranja. Skiro lahko omogoča enostavno upravljanje s prenosom teže in s tem zavoje ob nagibu na eno ali drugo stran ali pa ima 3 kolesa le zaradi zmanjšanja možnosti gibanja.

  Mnogi skiroji na 3 kolesih, ki imajo dva kolesa spredaj in enega zadaj imajo nekoliko drugačen način krmiljenja. Pri visokokakovosnih trokolesnih skirojih je običajno usmerjanje z nagibom krmila levo ali desno, lahko delno tudi z nagibom celotnega telesa kar pomeni, da z nagibom v smer v katero se želite peljati usmerjate skiro in kolesa se tako obračajo v željeno smer. Na ta način otrok ojača občutek za ravnotežje in koordinacijo.

  Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz

  Medtem, ko se klasični skiroji na 2 kolesih usmerjajo podobno kot kolo kar pomeni, da obrnete krmilo v željeno smer, mehanizem trokolesnega skiroja omogoča posebej dinamično vožnjo in jo pogosto opisujejo kot mešanico med rolkanjem, deskanjem na snegu in vožnjo s skirojem. Pri  tem pa je manj možnosti za nepričakovan obrat krmila zato bo ta vrsta skiroja pomagala graditi otrokovo zaupanje v vožnjo.

  Čeprav so skiroji na 3 kolesih enostavni za pričetek uporabe in takojšnjo zabavo, pa je potrebno malo časa in vaje, da se otrok navadi in v celoti izkoristi tehnologijo ter osvoji tehnike vožnje z nagibom zadovoljujočega in razburljivega vijuganja. 

  Pripravljenost na uporabo

  3 kolesni skiroji so običajno postavljeni v pokončnem položaju, ko niso v uporabi, in s tem omogočajo hitri start oz. enostavno in takojšnjo uporabo. Stojijoo samostojno, medtem ko siroji na 2 kolesih ne in jih je potrebno ko iso v uporabi nasloniti na steno ali položiti  na tla. Čeprav imajo nekateri modeli skirojev na 2 kolesih priročno tačko za postavljanje skiroja, so modeli na kolesih 3 je še posebej uporabni za otroke, ki radi le skočijo na skiro in so že na poti.

  Postavitev koles: Dve kolesi spredaj ali zadaj?

  Konfiguracija koles na 3 kolesnih skirojih je lahko različna, lahko imajo 2 kolesi zadaj in eno spredaj ali pa obratno, 2 kolesi spredaj in eno zadaj. Pri tem je velika razlika v načinu vožnje med skiroji, ki imajo 2 kolesi zadaj v primerjavi s tistimi, ki imajo 2 kolesi spredaj. Ob primerjavi otroka pri vožnji na obeh je razlika takoj opazna. Pri dveh kolesih na zadnji strani obstaja ob vsakem odrivu z nogo od tal možnost, da z njo zadane ob zadnje kolo, kar lahko privede do nenadne zaustavitve skiroja ali v najslabšem primeru, da se otrok prevrne preko krmila.

  Skiroji vodilnih proizvajalcev imajo razporeditev koles 2 na sprednji strani in enim kolesom na zadnji strani skiroja, kar omogoča uporabniku bolj svobodno gibanje pri poganjanju, brez strahu da bi pri tem z nogo zadel ob zadnje kolo in s tem zagotavlja varnejši način vožnje. 

  Zaradi tega dajemo vsekakor prednost skirojem, ki imajo 2 kolesi spredaj in eno zadaj. To zagotavlja, da je predel na obeh straneh skiroja ob odrivu vašega otroka prost ne glede na postavitev otroka na skiroju ali doseg njegovih nog.

  Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz 

  Ravnotežje in stabilnost

  2 kolesni skiroji pa so odlični za otroke, ki so sposobni uravnotežiti stojalno površino skiroja. 3 kolesni skuterji, so odlični za otroke, ki potrebujejo zaupanje v občutek uravnoteženosti in stabilnosti na skiroju. In skiroji s 3 kolesi to omogočajo, saj stojijo povsem samostojno. A kljub temu ni vožnja nič manj zabavna in vznemerljiva.

  Kako izbrati?

  Skiroji na 3 kolesih so dobra izbira za predšolske otroke. Otrokom nudijo veliko zabave brez bojazni, da ne bi osvojili vožnje in obvladali ravnotežja. Podpora 2 koles na skiroju, lahko spredaj ali zadaj, zagotavlja relativno varnost in hkrati doživetje vznemerljive vožnje tudi za najmlajše. 3 kolesni skiro je odličen za uvod v mobilnost in izvrsten za predstavitev vožnje s skirojem nesigurnim začetnikom.

  V kolikor otrok že ima izkušnje na skiroju in je bil njegov prvi skiro na 3 kolesih ter se je rad vozil z njim ter vzljubil enostavno upravljanje s prenosom teže in s tem zavoje ob nagibu na eno ali drugo stran, potem običajno tudi za naslednji skiro izberejo takega, ki se usmerja na enak način. Prav tako običjano raje izberejo skiro na 3 kolesih otroci, ki morda še niso tako motorično spretni in jim le ta nudi večji občutek varnosti in stabilnosti.

  Če otrok še nima iskušnje z vožjo skiroja in je seveda primerne starosti ter ima zaupanje v občutek uravnoteženosti in stabilnosti na skiroju bi bil lahko tudi 2 kolesni način krmiljenja povsem primeren. Četudi otrok morda že ima iskušnjo s skirojem na 3 kolesih in si želi novih izivov in spremembe bo nadgradnja zagotovo prinesla nova navdušenja nad vožnjo.

  Otroški skiroji - Skiro Zycom Easy Ride 200  

  Katerikoli skiro se boste odločili kupiti za vašega otroka upamo, da bo imel ob vožnji veliko zabave. Skiroji za otroke so namreč odličen način, da z otroci veliko uživate na prostem. Preverite našo ponudbo skirojev za otroke in odrasle ter obiščite otroško trgovino Silly.

  Na kaj biti pozoren pri nakupu otroškega skiroja

  Otroci obožujejo vožnjo s skirojem. Če je ta trokolesnik, dvokolesnik, rekreativni, profesionalni, električni, zložljiv ali ne, težko boste našli otroka katerekoli starosti, ki ne uživa v vožnji. Zato ni razloga, da že najmlajši ne bi zamudili zabave na skiroju

  Obstajajo različni modeli skirojev, po različnih cenah, za različne načine vožnje in z različnimi funkcijami. Trg skirojev je zelo velik in zagotovo lahko najdete skiro, ki bo ustrezal potrebam vašega otroka in starosti, od najmanjših željnih prve izkušnje s skirojem in tistih starejših in bolj iskušenih, namenjenim starejšim od 15 let in odraslim.

  Pri iskanju pravega otroškega skiroja, ki bo zadovoljil vaše in otrokove potrebe in želje vam je lahko v pomoč 7 stvari, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu skiroja za otroka:

  Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz

  Starost otroka

  Kateri starostni skupini je skiro namenjen? Nekateri so namenjeni najmlajšim in predšolskim otrokom, drugi mladini in najstnikom, nekatere pa lahko uporabljajo celo odrasli, čeprav starši pogosto ignoriramo minimalne priporočene starosti. Vsekakor pa velja preveriti tudi maksimalno dovoljeno obremenitev skiroja. V premislek pa velja glede na starost in velikost otroka vzeti tudi višino krmila, odvisno od oblikovanja in modela.

  Na trgu so na voljo skiroji za vse starostne skupine otrok, zato skrbno preglejte možnosti, da bodo otroci varni ob zabavni vožnji na skiroju.

  Materiali

  Izdelani so lahko iz različnih materialov, zato preverite kako trden je skiro, saj je precej verjetno, da bo imel v svojem življenju vzdolž ulic veliko obrabo.

  Krmiljenje

  Kako se skiro manevrira oz. usmerja je odvisno od modela do modela.

  Skiroji na 3 kolesih omogočajo enostavno upravljanje s prenosom teže in s tem zavoje ob nagibu na eno ali drugo stran. Pomeni, da z nagibom v smer v katero se želite peljati usmerjate skiro in kolesa se tako obračajo v želeno smer. Tudi skiroji za najmlajše imajo običajno 3 kolesa, lahko tudi 4, zaradi večje stabilnosti in so 3 in 1, kar pomeni, da jih otroci lahko potiskajo, sedijo in se poganjajo, ali pa se poganjajo stoje. 

  Skiroji na 2 kolesih pa se usmerjajo kot kolo, kar pomeni da obrnete krmilo v želeno smer vožnje.

  Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz 

  Zaviranje

  Preverite način zaviranja, ki prav tako varira med različnimi modeli skirojev. Običajno imajo skiroji zadnjo zavoro na zadnjem kolesu v obliki blatnika, nekateri električni modeli pa imajo za zaustavitev tudi zavorne ročice.

  Kolesa

  Skiroji se razlikujejo tudi po velikosti in materialu koles, ki vplivata na hitrost in gladkost vožnje. Lahko so napihljiva, plastična ali silikonska. Le ta so prilagojena starostni skupini kateri je skiro namenjen, cenovnemu razredu in namenu oz. izkušenosti. 

  Hkrati ne pozabite preveriti kakšni so ležaji. Kakovojstnejši skiroji so po večini opremljeni z ležaji ABEC za gladko vrtenje koles.

  Enostavnost transporta

  Če je skiro namenjen majhnemu otroku je dobro, da je le ta lahek za nošenje. Nekateri modeli se tudi preprosto zložijo za lažje shranjevanje.

  Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz

  Barva

  Verjetno ni visoko na seznamu vaših pomembnih vidikov pri nakupu, ampak je za otroka običajno precej pomembno, da ima najbolj kul skiro ter v povezavi s tem kakšne barve je skiro. Mnogi modeli ponujajo široko barvno paleto, zato ga vključite v proces nakupa, če je le mogoče.

  Če gre torej za posebno priložnost, kot je rojstni dan, božično in novoletno darilo, ali kar tako je kvaliteten skiro odlično darilo za vsakega otroka in tudi za marsikaterega odraslega.

  Preverite našo ponudbo skirojev za otroke in odrasle ter obiščite otroško trgovino Silly.