Gibanje je zdravo in skiro družina @Aninakuhinja

Odraščala sem z atijevo mentaliteto, da je gibanje zdravo in da moram vedno imeti eno športno aktivnost v kateri uživam in jo vključiti v svoj vsakdan. In v mojem otroštvu sem trenirala zares veliko različnih stvari od rokometa, odbojke, plesa…

Še danes imam v glavi, da je pomembno, da skrbim za svoje fizično zdravje in ne pozabim, da je za zdravo telo treba migati. Zato priznam, da sem zelo pomirjena in zadovoljna, da sta oba moja fanta zelo energetična otroka, ki imata rada gibanje in v njem uživata. Timon je nasploh neverjetno motoričen, in tudi Liam je zelo blizu Timonovih spretnosti, saj ves čas lovi njegove gibe in aktivnosti.

Prejšnje leto sva Timona vpisala na edino obvrtčevsko aktivnost, ki je bila mogoča za triletnika in to so bile gibalne urice enkrat tedensko po vrtcu. Urica je bila vsak torek in samo zaradi nje, je bil to njegov najljubši dan v tednu. Nad temi uricami je bil tako navdušen, da sva še doma zganjala domače gibalne urice. Letos je star štiri leta in odprla se bo velika količina možnih aktivnosti. Ker je navdušen nad igro z žogo, ga bova najbrž vpisala na košarko, saj mu je ta najljubša.

Liam na otroškem skiroji Zycom Zipster s svetlečimi kolesi

Zdaj sem konkretno zatavala. Pri nas doma smo založeni s kolesi, žogami in igračami, ki spodbujajo aktivnost. En Timonovih najljubših dve leti nazaj je bil skiro, ki si ga je zelo želel. S skirojem se je vozil njegov najboljši prijatelj in seveda, ga je moral imeti tudi on. Navdušeno se je vozil z njim eno sezono, nato pa kar pozabil nanj. Potem pa se je vanj zaljubil Liam. Za Liama je bil skiro popolnoma prevelik, ampak se ni dal. Po nekaj mescih vztrajnega kazanja interesa nad skirojem, sem se odločila, da mu kupim enega manjšega, bolj primernega zanj.

Našla sem ga v otroški trgovinici Silly, kjer smo kupili že Timonovega. In našla sem popolnega – Zycom Zibster s svetlečimi kolesi. Ko se pelje se mu namreč na kolesih prižigajo svetlikajoče lučke in nad njimi je takšno navdušenje.  Več informacij o njem lahko najdete tukaj.

Liam na otroškem skiroji Zycom Zipster s svetlečimi kolesi

Zdaj ko ima tudi Liam skiro, se tudi Timon vrača k vožnji z njim in zadnje čase opažam, da se zares velikokrat vozita z njimi. Večkrat se tako na sprehod odpravimo s skiroji. Z dragim sva tako začela razmišljati o tem, da bi si še sama zase kupila skiroje in bi se lahko vsi skupaj vozili s skiroji. Bili bi skiro družina.  Že nekaj časa nazaj sem videla eno družino z dvema malčkoma, kako so spretno skirojali po mestu. Zdelo se mi je tako posrečeno.

Je katera družina med vami navdušena nad skiroji? Se splača naložba v družinsko nabavo skirojev?

 

 

Ana Žontar Kristanc         

Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.