Na kaj biti pozoren pri nakupu otroškega skiroja

Otroci obožujejo vožnjo s skirojem. Če je ta trokolesnik, dvokolesnik, rekreativni, profesionalni, električni, zložljiv ali ne, težko boste našli otroka katerekoli starosti, ki ne uživa v vožnji. Zato ni razloga, da že najmlajši ne bi zamudili zabave na skiroju

Obstajajo različni modeli skirojev, po različnih cenah, za različne načine vožnje in z različnimi funkcijami. Trg skirojev je zelo velik in zagotovo lahko najdete skiro, ki bo ustrezal potrebam vašega otroka in starosti, od najmanjših željnih prve izkušnje s skirojem in tistih starejših in bolj iskušenih, namenjenim starejšim od 15 let in odraslim.

Pri iskanju pravega otroškega skiroja, ki bo zadovoljil vaše in otrokove potrebe in želje vam je lahko v pomoč 7 stvari, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu skiroja za otroka:

Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz

Starost otroka

Kateri starostni skupini je skiro namenjen? Nekateri so namenjeni najmlajšim in predšolskim otrokom, drugi mladini in najstnikom, nekatere pa lahko uporabljajo celo odrasli, čeprav starši pogosto ignoriramo minimalne priporočene starosti. Vsekakor pa velja preveriti tudi maksimalno dovoljeno obremenitev skiroja. V premislek pa velja glede na starost in velikost otroka vzeti tudi višino krmila, odvisno od oblikovanja in modela.

Na trgu so na voljo skiroji za vse starostne skupine otrok, zato skrbno preglejte možnosti, da bodo otroci varni ob zabavni vožnji na skiroju.

Materiali

Izdelani so lahko iz različnih materialov, zato preverite kako trden je skiro, saj je precej verjetno, da bo imel v svojem življenju vzdolž ulic veliko obrabo.

Krmiljenje

Kako se skiro manevrira oz. usmerja je odvisno od modela do modela.

Skiroji na 3 kolesih omogočajo enostavno upravljanje s prenosom teže in s tem zavoje ob nagibu na eno ali drugo stran. Pomeni, da z nagibom v smer v katero se želite peljati usmerjate skiro in kolesa se tako obračajo v želeno smer. Tudi skiroji za najmlajše imajo običajno 3 kolesa, lahko tudi 4, zaradi večje stabilnosti in so 3 in 1, kar pomeni, da jih otroci lahko potiskajo, sedijo in se poganjajo, ali pa se poganjajo stoje. 

Skiroji na 2 kolesih pa se usmerjajo kot kolo, kar pomeni da obrnete krmilo v želeno smer vožnje.

Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz 

Zaviranje

Preverite način zaviranja, ki prav tako varira med različnimi modeli skirojev. Običajno imajo skiroji zadnjo zavoro na zadnjem kolesu v obliki blatnika, nekateri električni modeli pa imajo za zaustavitev tudi zavorne ročice.

Kolesa

Skiroji se razlikujejo tudi po velikosti in materialu koles, ki vplivata na hitrost in gladkost vožnje. Lahko so napihljiva, plastična ali silikonska. Le ta so prilagojena starostni skupini kateri je skiro namenjen, cenovnemu razredu in namenu oz. izkušenosti. 

Hkrati ne pozabite preveriti kakšni so ležaji. Kakovojstnejši skiroji so po večini opremljeni z ležaji ABEC za gladko vrtenje koles.

Enostavnost transporta

Če je skiro namenjen majhnemu otroku je dobro, da je le ta lahek za nošenje. Nekateri modeli se tudi preprosto zložijo za lažje shranjevanje.

Otroški skiroji - Skiro Zycom C100 Cruz

Barva

Verjetno ni visoko na seznamu vaših pomembnih vidikov pri nakupu, ampak je za otroka običajno precej pomembno, da ima najbolj kul skiro ter v povezavi s tem kakšne barve je skiro. Mnogi modeli ponujajo široko barvno paleto, zato ga vključite v proces nakupa, če je le mogoče.

Če gre torej za posebno priložnost, kot je rojstni dan, božično in novoletno darilo, ali kar tako je kvaliteten skiro odlično darilo za vsakega otroka in tudi za marsikaterega odraslega.

Preverite našo ponudbo skirojev za otroke in odrasle ter obiščite otroško trgovino Silly.