0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Poganjalci

  Kinderfeets Retro vs. Puky LRM

  Kinderfeets Retro vs. Puky LRM

  Z otroki smo preizkusili že kar nekaj različnih poganjalčkov, trenutno pa uporabljamo dva. Prvi poganjalec je lesen poganjalec Kinderfeets Retro, drugi pa je Puky LRM. Za lesene poganjalce Kinderfeets sem slišala šele med nosečnostjo z Jakobom, zato ga Aljaž in Zara nista uporabljala, pač pa je Jakob dobil za 1. rojstni dan Kinderfeets Tiny Tot 2v1 Makii (objavo o tem najdete TUKAJ). Takrat še niti hodil ni, pa vendar je hitro obvladal vožnjo na Tiny Tot-u s tremi kolesi, kasneje pa še na dveh kolesih. Za 2. rojstni dan je dobil Kinderfeets Retro, čeprav Tiny Tot-a še ni čisto prerastel, pa vendar bo tega lahko uporabljal še nekaj časa, zato se nam je zdel primeren čas, da mu ga kar podarimo, kot darilo. Prehod ni bil težek, saj sta si dokaj podobna, le da je Kinderfeets Retro malo večji. Ker se pred tem ni dolgo vozil na Kinderfeets Tiny Tot-u z dvema kolesoma, so bili začetki bolj previdni in počasni, zdaj pa je že zelo suveren in tako hiter, da ga komaj dohajamo. Od vseh pogajalcev, ki jih ima na voljo, najraje izbere Kinderfeets Retro, na njem pa je resnično začel uživati pri kakšnih 27. mesecih (Pred tem se še ni čisto dotikal tal, ampak je poganjal bolj s prsti, zdaj pa je toliko zrastel, da mu je udoben). Puky LRM pa je pri naši hiši stalnica že od Aljaževega 2. rojstnega dne, ko ga je počasi začel uporabljati. Kasneje je tudi Zara dobila svojega in ga še vedno občasno uporablja, čeprav že vozi kolo. Aljaž je svojega predal Jakobu (zdaj je ta naš Puky že kar zdelan, haha) in Jakob tako uporablja Kinderfeets Retro In Puky LRM izmenično, zato lahko poganjalca enostavno primerjam ter iz prve roke in na podlagi večletnih izkušenj povem, kako se obneseta in kakšne so razlike ter podobnosti med njima. Ne znam si predstavljati, da moji otroci ne bi vozili poganjalca, saj so na njem zelo hitro osvojili ravnotežje, koordinacijo in ogromno pridobili na motoriki. Prehod iz poganjalčka na kolo je bil enostaven in hiter, brez posebnih priprav ter učenja in vsakič znova sem se čudila, kako neverjetno gibčni, spretni in samozavestni so otroci, ki se veliko gibajo ter dirjajo s poganjalci. Če se sprašujete, kaj bi podarili vašemu malčku za rojstni dan ali božič, je to krasno in zelo koristno darilo, ki bo otroku zagotovo všeč.

  Kinderfeets Retro - Superhero @Zljubeznijomama

  Kinderfeets Retro:

  • Na voljo v 5 retro navdihnjenih modelov in natural izvedba.
  • Patentiran, nizozemsko navdihnjen nizek prag skozi okvir, ki postavlja otrokove noge bližje tlom, da se počutijo varne.
  • Patentirane opore za noge otrokom pomagajo pravilno postaviti svoja stopala med vožnjo in jih pripravijo na pedala.
  • Oblazinjen, nestrupen, zračen, nastavljiv sedež.
  • Biološko razgradljive brezzračne EVA pnevmatike.
  • Špice po meri iz reciklirane plastike za kul retro videz.
  • Ergonomsko oblikovan položaj sedeža in krmila spodbuja dobro držo in nudi maksimalno udobje.
  • Nestrupena varnostna ročaja za krmiljenje z odbijači za zaščito rok.
  • Ročno izdelan iz lesa rastočih brezovih dreves pridobljenega iz obnovljivih virov in za vsako prodano kolo Kinderfeets posadi drevo.
  • Primerno za otroke od 2 let naprej. Nosilnost max. 30 kg.
  • Dimenzije: 86 x 38 x 56 cm; Teža: 3,2 kg.
  • Pakiranje v škatli iz recikliranega papirja. Embalaža tiskana z barvami na vodni osnovi.
  • 2 letna garancija.

  Puky LRM - Roza @Zljubeznijomama

  Puky LRM:

  • Eden najlažjih poganjalcev v svetu.
  • 10 colski kovinski poganjalec.
  • Otrokom prijazna ergonomija in oblika.
  • Značilno Puky ogrodje z nizkim prehodom skozi okvir in podporo za noge.
  • Poseben ergonomsko oblikovan sedež.
  • Po višini nastavljiv sedež in krmilo.
  • Zaprti kroglični ležaji v kolesih in krmilu.
  • Visoko kvalitetna mehka kolesa iz penaste gume 215 x 50.
  • Visoko odporen zaščitni premaz.
  • Dolgoročna podpora za rezervne dele.
  • Poganjalec je v skladu z evropskim CE standardom.
  • Narejeno in oblikovano v Nemčiji.
  • Zaščitna blazinica na krmilu
  • Varnostna ročaja na krmilu
  • Ogrodje z nizkim prehodom skozi okvir
  • Starost: 24+ mesecev
  • Višina otroka: 85+ cm
  • Višina razkoraka: 30 cm
  • Teža: 3,5 kg
  • Dolžina: 73 cm
  • Višina sedeža: min. 29 cm

  Podobnosti in razlike:

  Otroci lahko začnejo oba poganjalca uporabljati s starostjo dveh let in Jakob ju je začel uporabljati točno okoli drugega rojstnega dne, pa vendar se je na poganjalcu Kinderfeets Retro počutil bolj stabilno in varno. Krmilo tega poganjalca se ne more zavrteti za 360 stopinj, kot se lahko krmilo Puky-ja in morda je to glavni razlog, da ga je hitreje obvladal, da je na njem bolj spreten in da ga za vožnjo raje ter bolj pogosto izbere. Oba imata oporo za noge, a na Puky-ju je ta bolj opazna ter širša. Vsi trije otroci dajo večkrat, po zaganjanju, noge na to oporo in se samo peljejo, medtem, ko je na Kinderfeets-u ta opora manjša in je Jakob ne uporablja. Nameščene so tam, kjer bi bila pri kolesu sicer pedala, s čimer otrokom pomagajo pravilno postaviti svoja stopala med vožnjo in jih pripravijo na kolo. Oblikovno sta popolnoma različna. Kinderfeets Retro je čudovit lesen poganjalec, ki ga težko zgrešiš, ker je res nekaj posebnega (zelo so mi všeč malo večja, retro kolesa); na voljo je pet retro modelov in en model v natural izvedbi. Les je živ material in morda se kakšne odrgnine na njem hitreje poznajo, hkrati pa je zaradi njegovega delovanja na zunanje vplive potrebno redno pregledovati zategnjenost vijakov in ga hraniti na suhem, ko ni v uporabi. Puky je kovinski poganjalec, ki je oblikovno bolj preprost ter spominja na klasično kolo in je morda nekaterim otrokom všeč zaradi tega (še posebej tistim, ki imajo starejše bratce in sestrice, ki že vozijo kolo, pa se radi primerjajo z njimi), na voljo pa je v večih barvah. Kinderfeets Retro poganjalčke imajo otroci radi tudi zaradi igrivih ilustracij (superheroja, rakete, princeske, kolačkov ipd.), medtem ko so Puky LRM poganjalčki sicer različnih barv, vendar zaradi manjše površine z manjšimi motivi. Sedež je nastavljiv na obeh poganjalcih, medtem ko je krmilo nastavljivo samo pri Puky-ju. Marsikdo misli, da so leseni poganjalci težji in manj praktični, ampak ta dva poganjalca sta po teži med seboj zelo primerljiva, sta med najlažjimi poganjalci na trgu in noben od njiju se mi ne zdi manj okreten ali težko vodljiv. Jakob je za svojo starost dokaj majhen in lahek, pa ju popolnoma obvlada in v vožnji zelo uživa.

  Upam, da vam predstavitev in primerjava obeh poganjalcev koristita in da bo odločitev za nakup zdaj lažja.

  Z ljubeznijo, Mama.

  Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly, s katero sva pripravili posebno kodo za -15% popust ob nakupu kateregakoli poganjalca v njihovi spletni trgovini. Koda je ZLJUBEZNIJOMAMA15 in velja na vse poganjalčke. Koda ni združljiva s preostalimi akcijami in popusti. Veselo nakupovanje vam želim! 

   

  Nina Držaj - Z ljubeznijo, Mama

  Avtor: Nina Držaj, Objavljeno @Z ljubeznijo, Mama

  Z ljubeznijo, Mama je "Lifestyle" blog mlade mame treh otrok, Nine, kjer beseda teče o nosečnosti, otrocih, družini in starševstvu. Na blogu boste našli vse, od njenih osebnih izkušenj v povezavi z nosečnostjo, materinstvom, nasvetov in družinskih dogodivščin, do preprostih igrarij in predlogov za ustvarjanje. Iskreno, pristno, igrivo, koristno, uporabno in srčno o življenju z otroki. Nina je tudi avtorica prvega dnevnika za nosečnice pri nas, Nosečkinega dnevnika, ki sta se mu je pridružila še sodobna Dojenčkov dnevnik in Malčkov dnevnik ter Spominske kartice za fotografiranje. Več o Nini in njenih zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

   

   

  Recenzija otroški poganjalec Woom @Aninakuhinja

  Recenzija otroški poganjalec Woom @Aninakuhinja

  Pri poganjalčkih smo vsa leta prisegali na Puky-e in še zdaj sem mnenja, da so čudoviti in zelo kvalitetni poganjalci. O njih sem pisala tukaj. Potem pa smo Timonu za rojstni dan kupili Woom kolo in se zaljubili v lahkotnost Wooma. Liam je ogromno na poganjalcu in zares ga dobro obvlada. Ves čas je govoril, da bo on tudi dobil kolo za rojstni dan. Tako sva se z dragim odločila, da za rojstni dan dobi enak rumen Woom poganjalec kot ima Timon kolo. Njegovo zadovoljstvo je bilo zares neprecenljivo. In od takrat ga praktično ne spusti od sebe. Definitivno lahko rečem da je to njegova najljubša “igrača” ko pridemo ven.

  Liam na otroškem poganjalcu WOOM

  Uporabljamo ga že dva meseca in Liam se vsak dan pelje na njemu. Izbrala sva mu Woom 1, ki je primerna od 82 cm naprej. Mali je velik dobrih 80 cm in se mi zdi, da mu je ravno pravšnji. Naj dodam še, da je sedežek nastavljiv, tako poganjalčka lahko prilagodite vsakemu otroku posebej. Prava višina naj bi bila nekih 2-3 cm nižje od višine otrokovega razkoraka.
  En največjih plusov je zagotovo ta, da je zares zelo lahek in ga tudi naš mali fantek s svojimi dobrimi 80 cm in 10 kg popolnoma obvlada. Poleg tega je lahkotnost velik plus, kadar gremo na daljši sprehod in se mali sredi sprehoda odloči, da se bi nosil na rami ali pa hodil. Potem poganjalca neseva midva in prav pride, da je zares lahek.
  Liam na otroškem poganjalcu WOOM

  Poganjalec ima prav tako zavore in ga fino navaja na pravo kolo. S tem se izognemo tudi dejstvu da zavira s svojimi čevlji, kar zna bit prav zares nadležno. Timon je ves čas zaviral s čevlji in je z vožnjo uničil lepo količino čevljev. Liama sva zdaj navadla da zavira z zavoro in hitro se je navadil.

  Pa seveda moram dodati, da je po mojem mnenju en najlepših na trgu. Sploh ta rumene barve je po mojem mnenju zares simpatično igriv.

  Vsekakor smo se zaljubili v Woom-e in kljub temu da so malce dražji, so zares vredni vsakega centa. Še več o poganjalcih Woom najdete v otroški trgovini Silly tukaj.

  Pri nakupu poganjalčkov in drugih izdelkov v otroški trgovini Silly lahko izkoristite posebne ugodnosti, ki jih skupaj nudita otroška trgovinica Silly in DM, objavljene tukaj.

  Koliko izmed vas prisega na Woome? Ste zadovoljni?

   

   

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  #hitrenogice @kdortobere

  #hitrenogice @kdortobere

  Julija obožuje svoje kolo. No, nima še kolesa, ima pa poganjalec.

  Pospravljen je kar v prtljažniku avtomobila, ker bi se vozila kjerkoli in kadarkoli. In midva sva navdušena nad tem njenim navdušenjem, ker sva zares mislila, da ga bo sprejela z zakasnitvijo, kot vse ostale zanimive zadeve, ki ji jih z veseljem predstaviva, ob tem spuščava smešne glasove in ploskava kot dva tjulnja, ona pa samo nepremično strmi v naju.

  Poganjalec ji je že od vsega začetka zares všeč. Ko ga zagleda, vriska in s prstom kaže nanj. In gorje tistemu, ki ji odreče najmanj nekajminutno vožnjo, saj so njene glasilke neumorne (govorim iz izkušenj).

  Julija na lesenem poganjalčku Kinderfeets Tiny Tot 2v1 Makii

  Odločili smo se za lesenega poganjalčka nizozemskega podjetja Kinderfeets, saj je ogrodje primerne velikosti za uporabo že od 12 mesecev naprej, višina sedeža pa je prilagodljiva. Gre za lesen poganjalec z oblazinjenim krmilom in sedežem, ki omogoča vožnjo na triciklu in kasneje tudi dvociklu. Iz prve roke lahko potrdim, da je sestavljanje poganjalca izjemno preprosto.  Omenjeni poganjalci so ročno izdelani in položaj sedeža je ergonomsko oblikovan. Poganjalec je lažji od 2 kilogramov, tako da tudi starši nismo preveč obremenjeni, kadar ga je treba nesti v roki, ko se dete naveliča.

  Babica, ki je Juliji podarila poganjalec, je izbrala živalsko poslikavo, na kateri prevladuje rakec, kar je Julija tudi po horoskopu. Naša bejba sicer še ne hodi samostojno, poganjalčkanje pa že kar obvlada. Najprej se je naučila poganjati nazaj, zdaj pa super vozi tudi naprej. Velik izziv ji zaenkrat predstavlja samo še poganjanje v hrib.

  In ker je varnost vedno na prvem mestu, pri vožnji s poganjalcem nikoli ne pozabimo na čelado.

  Julija je tiste vrste otrok, ki ga moti popolnoma vse, kar mu daš na glavo. V to kategorijo spadajo trak, kapa, klobuček in na žalost tudi čelada. Kot starša se zavedava, da je čelada neko nujno zlo. Kot na primer umivanje zob: otrokom nadležno, ampak zobe je pač treba umivati. Zato sva kljub začetnim izpadom in solzam pri uporabi čelade vztrajala. Najprej sva ji jo predstavila, ko se je z nama v stolčku vozila s kolesom. Čelado je v tem primeru sprejela šele, ko sva si ju nadela tudi midva.

  Julija na lesenem poganjalčku Kinderfeets Tiny Tot 2v1 Makii

  Odklanjala pa jo je tudi na poganjalcu. Na koncu sva sklenila, da ji vožnje s poganjalcem brez čelade ne bova dovolila in kadar si čelade ni želela nadeti, sem nazaj v prtljažnik pospravila tudi poganjalec. To povezavo je hitro dojela in čelado sprejela, da se je lahko vozila s poganjalcem.

  Najprej smo se odločili za čelado EGG Helmet, ki je certificirana za športe na ulici, snegu in vodi. Zaradi odprtin je zračenje zares preprosto. Za čelado je na voljo več različnih prevlek in naglavnih dodatkov, zato lahko poleg varnosti poskrbite tudi za super videz. Babica, ki se je odločila za nakup čelade, je za našo princesko izbrala videz leoparda in nastavek s krono. Ker pa je ati obseg Julijine glave napačno izmeril, smo morali za začetek kupiti manjšo čelado, leopard s krono pa bo prav prišel čez slabo leto.

  Zato zaenkrat uporabljamo pisano čelado Nutcase, ki Juliji po velikosti trenutno bolj ustreza. Tudi ta čelada je zelo lahka in zračna, super pa je tudi magnetno zapenjanje, saj preprečuje, da otroka pri zapenjanju uščipnete.

  Najboljša darila za prvi rojstni dan torej poklanjajo babice.
  Naši dve sta izbrali odlično!

  TRIKRAT HURA ZA BABICE!

   Avtor bloga: Kdor to bere

  Poganjalec z zavorami ali brez?

  Poganjalec z zavorami ali brez?

  Zaradi svojih gibalnih sposobnosti se otroci pri učenju vožnje s poganjalcem, pri starosti 2,5 leta, še ne znajo samostojno ustaviti z uporabo zavor. Obstaja tveganje, da oseba, ki nadzoruje otroka med vožnjo, misli, da ne obstaja nobene nevarnosti in zato ni dovolj pozorna na otroka zaradi nameščenih zavor.

  V kolikor ima otrok že izkušnje s poganjalčkom in se zna ustrezno in pravočasno ustaviti oz. je hitro dojemljiv ima lahko poganjalec tudi zavore, ki so primerne za otroke. Vendar ti mladi vozniki še vedno potrebujejo nadzor odrasle osebe.

  Zakaj otroku ponudimo poganjalec? Naša izkušnja s poganjalcem Kinderfeets Tiny Tot 2v1 @Ljubezniva

  Zakaj otroku ponudimo poganjalec? Naša izkušnja s poganjalcem Kinderfeets Tiny Tot 2v1 @Ljubezniva

  Naši otroci se najraje gibljejo v naravi in uživajo v svobodnem gibanju. Starejši Gal je pred leti obiskoval treninge juda, pa atletiko, a se zaenkrat še ni našel v neki disciplini, ki bi ga tako fascinirala, kot ga zadnja leta zanimata risanje in igralstvo. Mlajša dva (19 mesecev), Mila in David, se največkrat igrata z žogo, pa baloni in plezata povsod, kamor jima uspe priplezat. Zelo rada imata tudi lesene kocke, lončke, pa žličke in nekaj pripomočkov, med katerimi je v zadnjem času najbolj zanimiv leseni tricikel Kinderfeets Tiny Tot, ki sta ga dvojčka novembra lani dobila za rojstni dan.

  Mila na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  Mila je povedala: “Pred nekaj meseci sva odvila največji rojstnodnevni paket. V njem sva našla dve kolesi, še nekaj lesenih palic, debelejših črnih obročkov in srebrnih vijakov. Mamica je vse to z malo čarobnega prahu spremenila v najin prvi tricikel. Waau, dobila sva prvo kolo! Dokler je bilo zunaj še mrzlo in so imela tla belo barvo, je mamica dovolila, da se s triciklom peljeva po stanovanju. Ampak tam nisva mogla daleč kolesariti, vedno se nama je nekaj zataknilo pod kolesi. Zdaj je zunaj tako toplo, da nama mamica več ne oblači tistih debelih rokavov. Tudi bele barve zunaj ni več. Na kosmatem zelenem tepihu rastejo rožice, lepe so in dišijo. Mami pravi, da je poletje. Zato nama je tricikel ati parkiral v garažo, h drugim kolesom za tavelike. Vedno ko gremo iz hiše, ga porinem pred vrata, potem pa poženem naokrog. Mamica pelje Dadija v vozičku, jaz pa ga prehitevam… enkrat iz leve, drugič iz desne, kdaj pa zapeljem takoj za mami, da mi ne bi kam ušla. Včasih sem tako hitra, da me požene iz ovinka k prijazni teti na veliko dvorišče takoj zraven naše hiše. Potem pa krožim, poganjam naprej, pa nazaj… da me vsi lovijo.”

  Zaenkrat se s triciklom največ vozi Mila, ki že zelo stabilno hodi. Tudi skače že in naredi preval naprej. Nekako naravno se mi zdi, da je poskusila tudi z vožnjo tricikla, s katerim se bo naučila osnov (poganjanja in krmiljenja) za vožnjo s kolesom. Naj poudarim, da je vožnja s triciklom vedno njena izbira (otrok nikoli ne silimo k neki aktivnosti, ampak ponudimo možnost, da jo izberejo sami). Ko dobi veselje, da bi se peljala, se prav ponosno z nogama izmenično odriva od tal (tako kot če bi tekla) in obrača krmilo v levo in desno. Včasih je res hitra in neustrašna, spet drugič počasna, a le zato, ker intenzivno opazuje in preučuje svet okoli sebe. S padci se je že tudi srečala, a se je vse končalo pri nekaj praskah, ki pa ji niso vzeli volje, da se ne bi peljala dalje. Razmišljam pa, da bo že potrebno kupiti kolesarsko čelado 🙂 Od jeseni do spomladi je Mila toliko zrastla, da smo sedež nekoliko povišali, saj se je ob odrivanju z nogami že zadevala ob zadnja kolesa (v paketu je priložen ključ s katerim enostavno in hitro odvijemo dva vijaka, spremenimo višino sedeža in privijemo vijaka nazaj).

  Za obdobje učenja je najprimernejši tisti poganjalec (tricikel, kolo), na katerem otrok sedi in se s stegnjenimi nogami dotika tal (Kodrin, 2011)

  Mila se je zamotila z risanjem, David pa je vmes (preden Mila opazi) hitro smuknil na tricikel 🙂

  David na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  David na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  David na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  David na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  David na Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  David (zaradi DS* razvojno napreduje počasneje kot vrstniki) se zdaj nekaj mesecev plazi, je že zelo spreten v tem, a mu tricikel zaenkrat predstavlja še nekoliko prevelik izziv. Je zelo vztrajen in radoveden in velikokrat želi sam, da ga posedem nanj (sam spleza do kod doseže, zatem pa kliče, da mu pomagam), potem pa veselo obrača krmilo v vse strani, zraven pa že poskuša korakati, da bi se tudi on tako kot Mila zapeljal in se prešerno smeji, ko ugotovi, da se je sam premaknil nekoliko naprej. Prvi koraki so že, a nikamor ne hitimo… 🙂 Ko so naši otroci pripravljeni na določeno aktivnost, pokažejo zanimanje zanjo, moja naloga pa je, da jim omogočim možnost gibanja in jih pri tem ne omejujem, prepovedujem, ampak vzpodbujam (in varujem če je to potrebno).

  Marija Montessori (2011) je odlično zapisala: »Ko opazujemo otroka, postane popolnoma jasno, da se njegov um razvija s pomočjo gibanja. Gibanje pomaga razvoju uma, da najde svoj izraz v novem gibanju in dejavnosti. Razvoj poteka v ciklih, saj sta um in gibanje dela ene in iste celote.«

  Vemo, da ima športna aktivnost velik pomen za zdrav razvoj otrok in nenazadnje osvajanju dobrih karakternih lastnosti (vztrajnost, motivacija…). Danes otroke (pa tudi nas odrasle) vse preveč vleče k tablicam, telefonom, računalnikom, zato je meni kot mami treh otrok pomembno, da smo veliko zunaj in se nekako rekreiramo (lahko je to hoja, kolesarjenje, rolanje, tek, plavanje…), aktiviramo telo in krepimo svoj imunski sistem. Poletna jutra in večeri so ravno pravšnji za zunanje aktivnost in kolesarjenje (če ni časa, gremo s kolesom vsaj v trgovino J ) je definitivno ena od naših najljubših.

  Kasneje, ko bosta dvojčka obvladala vožnjo s triciklom, pa imamo to možnost, da ga zelo enostavno spremenimo v poganjalec na dveh kolesih, s katerim bosta zopet urila druge spretnosti – predvsem ravnotežje. Poganjalček na dveh kolesih brez pomožnih koles, je v primerjavi s kolesom, ki ima pomožna kolesca menda celo bolj primeren. Strokovnjaki menijo, da so ravno pomožna kolesa težava, saj se otroku, če še nima osvojenega ravnotežja (s tem nagibanjem v levo, v desno), hrbtenica lahko krivi (Cvijetićanin, 2011).

  Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

  Tudi strokovnjaki svetujejo, kako naj bi se učenje vožnje kolesa pričelo s poganjanjem tricikla. Za prve vožnje so enostavni za upravljanje, saj imajo stabilno bazo in ne povzročajo težav z ravnotežjem (Paerson, 1993).

  Zakaj bi se ponovno odločila ravno za poganjalec Kinderfeets Tiny Tot 2v1?

  • je ultra lahek, izdelan iz bambusa,
  • enostavno vodljiv za otroka,
  • široka kolesa omogočajo večjo stabilnost,
  • otroci ga radi uporabljajo,
  • sestavljen v 5 minutah,
  • sedež enostavno nastavljamo po višini,
  • doma ne zasede veliko prostora, prav tako tudi ne na poti v avtu
  • ima možnost, da se ga iz tricikla enostavno spremeni v poganjalec na dveh kolesih

   Iva Džudović       

   Avtor: Iva Džudović, Objavljeno @Ljubezniva

   Ljubezniva je blog mlade mamice treh otrok, Ive, ki s pisanjem ohranja zadovoljstvo v sebi, opisuje svoja doživljanja in razmišljanja o materinstvu ter hkrati ozaveščam o Downovem sindromu oz. trisomiji 21.

   Več o Ivi in njenih zapisih pa si lahko preberete tukaj.

    

   Literatura:
   Cvijetićanin, M. (2011). Kolo kot prva otroška ljubezen. Polet. http://www.polet.si/kolesarjenje/kolo-kot-prva-otroska-ljubezen
   Kodrin, M. (2013). Program učenja vožnje s kolesom za otroke. Diplomsko delo.
   Montessori, M. (2011). Knjiga Srkajoči um.
   Pearson, L. (1993). Bicycle riding training device. United States Patent. https://docs.google.com/viewer?url=www.google.com/patents/US5226820.pdf