Vpis v prvi razred naj bo poseben dogodek

Februar je mesec, ko se na osnovnih šolah začnejo vpisi otrok v prvi razred. Vabilo na vpis prejmejejo vsi otroci, ki bodo v tekočem koledarskem letu dopolnili 6 let.

Za otroke je vpis enkraten in prav poseben dogodek ter prvi kokrak pri vstopu v šolo, zato je dobrodošlo, da otrok pri vpisu spremlja starše, saj s prijetnim prvim stikom s šolo otrok novo obdobje začenja s prijetno izkušnjo, veseljem in poln ponosa.Vpis v prvi razred naj bo poseben dogodekNekatere šole že pred vpisom otroke in starše bodočih prvošolcev povabijo na informativni dan, kjer jim predstavijo šolo, njene prostore, pripravijo razne točke in delavnice v katerih lahko otroci sodelujejo in na ta način nekoliko spoznajo šolo in učitelje.Vpis v prvi razred naj bo poseben dogodekDelite z otroki veselje ob vpisu, naredite iz tega poseben dogodek, peljite ga na sok in tortico, skupaj si oglejta kakšne šolske torbe ali peresnice, ki so mu všeč. Naj bo to prav poseben dan!

Vsem bodočim prvošolcem želimo vesel vpisni dan!


Preberi tudi Kako izbrati popolno šolsko torbo Jeune Premier in Na kaj biti pozoren pri nakupu otroške šolske torbe in pravilno nošenje.