Spomladanska opravila in vrtnarjenje z otroki

Spomladanska hišna opravila

Pomlad je čas, za ureditev doma, vrta in okolice ob tem pa lahko preživite neprecenljiv čas in uživate s svojo družino na svežem zraku, zunaj v naravi. Zato spodbudite in povabite k opravilom in delu v vrtu tudi otroke, saj radi pometajo, kopljejo, grabijo in počnejo marsikaj z vodo in prstjo, še posebaj v kombinaciji obeh skupaj :) Otroci radi sodelujejo in njihova radovednost ne pozna meja zato bodo zagotovo z veseljem priskočili na pomoč in v navidez dolgočasna opravila prinesli obilico zabave. 

Vrtnarjenje z otroci

Otroci so neutrudni pri raziskovanju in opazovanju dogajanja v naravi, zato jih le vključite v delo na vrtu. Mali vrtni raziskovalci skozi vrtnarjenje spoznavajo rastline, živali, se učijo pridelovanja rastlin in skrbi zanje, še posebaj pa so navdušeni, ko lahko svoje pridelke na koncu tudi pohrustajo. Ob vsem tem širijo svoje znanje, razvijajo kreativnost, potrpljenje, radovednost in pridobivajo občutek odgovornosti.

Če nimate vrta, nič zato, rastline posadite kar v cvetlične lončke ali druge posode, veselje in rezultat bosta prav zagotovo enaka.

Primerno orodje 

Otroško orodje in pripomočki za vrtnarjenje in druga hišna opravila so izdelani posebaj za otroke in zato primerni za njihove rokice in predstavljajo manjšo nevarnost kot orodje za odrasle, pri tem pa naj bodo otroci pri uporabi vseeno pod nadzorom odrasle osebe. Otroci se morajo ob uporabi otroškega vrtnarskega ali drugega orodja naučiti previdnega rokovanja in skrbi za orodje.

Da bo spomladansko pospravljanje in vrtnarjenje čim enostavnejše in polno užitkov z vašimi malimi vrtnarčki, lahko v Silly.si najdete otroške pripomočke za vrtnarjenje, urejanje okolice in dvorišča, kot so otroške samokolnice, otroško orodje za vrtnarjenje, vrtnarske rokavice, vedra, lopatke, grabljice, metle, kanglice, zalivalke ter drugo otroško vrtno orodje in pripomočke za dom, ki bodo otrokom olajšali in popestrili delo v vrtu in okrog hiše. 

Preberite tudi Spomladansko pospravljanje otroške sobice.