Otroške poletne aktivnosti na prostem

Končno smo dočakali sonček in z njim prave poletne temperature! In kaj je boljšega kot igra zunaj, prava poletna čajanka ali piknik, čofotanje v otroških napihljivih bazenčkih in dričanje po vodni drsalnici. Spodaj boste našli ideje kako lahko vaše male navihančke zaposlite in ohladite z igro zunaj med poletjem.

Igre z vodo

Napihljiv otroški bazen

Vaši malčki bodo navdušeni, ko jim boste na vrtu postavili napihljiv otroški bazenček po katerem bodo lahko čofotali s svojimi vodnimi prijatelji. V vročih poletnih temperaturah je voda otrokom še najbolj privlačna in hej, saj so čakali celo leto na poletje in zabavo na vrtu. Otroški napihljivi bazeni so tako odlična zaposlitev za vaše malčke, saj bodo z veseljem čofotali v njih, se igrali različne igre in veselo pretakali vodo. 

Napihljiva vodna drsalnica

Vodna drsalnica bo v vaših otrocih vzbudila brezmejno domišljijo vodnih vragolij. Otroci se bodo z veseljem dričali in uganjali norčije na drsalnici, za še večje vodno doživetje pa se bodo zadričali skozi napihnjeno mavrico s pršilniki in v globji del z nabrano vodo, ki zagotavlja veliko pljuskanja in špricanja naokoli!

Napihljiv pršilnik vode

V kolikor pripravljate vrtno zabavo ali piknik ali pa želite le zaposliti otroke jim na vrt postavite napihljiv pršilnik vode v obliki ljubkega kita. Otroci se bodo z veseljem podili po vrtu in uganjali norčije okoli pršilca vode, ga preskakovali in se ob tem seveda tudi dobro ohladili.

Pihalnik milnih mehurčkov

Na vsakem pikniku ali vrtni zabavi pa ne sme manjkati tudi aparat za pihanje mehurčkov in otroške pištole za pihanje mehurčkov, ki so čudovita popestritev in zabava za najmlajše.

Zabava in gibanje na prostem 

Otroška kolebnica in gumitvist

Skakanje čez kolebnico in elastični gumitvist sta eni tistih klasičnih iger, ki so se jih igrali že naši starši in še vedno navdušujejo tudi naše najmlajše. Ne samo, da bosta vaše otroke zvabila v igro na prostem s prijatelji, vendar bodo otroci ob skakanju urili svoje ravnotežje in koordinacijo, krepili svoje telo in mišice ter razvijali občutek za koncentracijo. 

Igra z mehko žogo

Take so tudi igre z mehko žogo. Različnih iger z žogo poznamo neskončno in otroci se bodo zabavali ob vsaki od njih ali si izmislili čisto svojo novo igro. Žoga spodbuja gibanje, razvoj spretnosti in razvija možgane saj se ob igranju aktivira rotacija, ravnotežje, koordinacija, fina motorika in miselna klasifikacija.

Privoščite si igro z mehko žogo in se zabavajte skupaj z otroci na plaži, zeleni trati, domačem dvorišču ali igrišču. Žoga je primerna tudi za vodne aktivnosti in je odlična za zabavo in igro na vseh vodnih površinah, kot so bazen, morje ali jezero, zabava pa je zagotovljena!

Kinderboard

Lesena ravnotežna deska Kinderboard je čudovita večnamenska igrača tako za notranjo kot zunanjo igro s katero bodo otroci razvijali svojo domišljijo saj lahko lesena deska postane gugalnica, tobogan, pručka, čoln, počivališče, oder za predstave, predor in še veliko več priložnosti za raziskovanje. Možnosti so neskončne in prepuščene otroški domišljiji! 

Voziček za urjenje hoje

Igrača, ki združuje dva namena, hkrati voziček za urjenje hoje in voziček za prevažanje otrokovih igrač, je popolna igrača, s katero bo vaš malček osvojil prve samostojne korake. Otroci se bodo z njim zabavali ob prevažanju malih prijateljev, vožnja pa je zaradi velikih retro koles enostavna. Lesen voziček za punčke se lahko uporablja v zaprtih prostorih ali pa zunaj in je idealen za popestritev sončnih dni na prostem.

Otroški poganjalci

Otroški poganjalci so odlična igrača za prve izkušnje vožnje in s tem vstop v mobilnost. Otroci se bodo z veseljem podili zunaj po soseščini ali domačem dvorišču. Poganjalčki bodo pri otrocih spodbudili razvoj motoričnih sposobnosti ter pri malih začetnikih močan odriv od tal v kombinaciji s prvim usmerjevalnim gibanjem. Spodbudili pa bodo še posebaj uživanje v gibanju in to je tisto, kar je zares pomembno. Samo skozi gibanje se namreč osnovni čuti vašega otroka lahko razvijajo in oblikujejo dobre temelje za uspešno učenje.

Igra vlog na prostem

Otroci si bodo z mehkimi igralnimi seti Oskar&Ellen pripravili piknik ali čajanko na domačem vrtu in uživali ob igri vlog na prostem. Na čajanko bodo lahko povabili še svoje prijatelje in skupaj bodo uživali zunaj ob najljubšem kosu mehke tortice ali čaja. pletene večnamenske vozičke in košarice Olli&Ella bodo lahko kasneje pospravili vse igrače za čajanko ali pa vanje nabrali zanimive zaklade, ki jih bodo našli zunaj na vrtu.

Igra vlog spodbuja socialni razvoj in s tem, ko bodo otroci menjavali različne vloge bodo spodbujali razvoj empatije, strpnosti in razumevanja drugih. Ko se bodo igrali skupaj s svojimi prijatelji bodo razvijali komunikacijske in jezikovne zmožnosti, miselni razvoj in finomotorične sposobnosti. In kaj je boljšega kot učenje skozi zabavo!