Učenje skozi igro: Klasična družabna igra spomina nekoliko drugače

Priznam, da se precej navdušim, ko naletim na igračo, ki spodbudi mojo kreativno stran. Igra spomin Oskar&Ellen je namreč lahko veliko več kot iskanje ujemajočih se parov. Zasnovana je namreč tako, da omogoča lasten izbor slik za iskanje, ki jih lahko po želji spreminjate in menjate. Tako v svoji preprosti obliki omogoča več svobode in ustvarjalnosti ter ponuja neskončne možnosti različnih kombinacij in igre.

V kolikor se boste prepustili vaši kreativnosti boste hitro našli ideje za igro, spodaj pa lahko najdete naših nekaj predlogov.

Družabna igra spomin Oskar&ellen

Začnimo z iskanjem parov:

 • poiščite sprednji in zadnji oz. zgornji in spodnji del živali/predmeta
 • poiščite žival in njeno lastnost oz. proizvod, hrano (npr. ovca - volna, zajec - korenček, itd.)
 • poiščite žival/predmet in vzorec/barvo, ki ji pripada
 • bodi prvi, ki bo sestavil celo žival (2 x roke, 2 x noge itd.)
 • poiščite kaj paše skupaj (npr.: slika drevesa - nabran list, slika ovce - košček volne, slika trave - nabrana cvetlica), v en okenček dajte sliko v drug žepek pa vstavite pripadajočo teksturo

Naprej na druge možnosti igre:

Učenje skozi igro otrokom pomaga pri razvoju možganov in pri lažjem razumevanju in raziskovanju konceptov, kot so štetje in prepoznavanje oblik, še posebaj tistim otrokom, ki imajo raje vizualni pristop k učenju. Tako lahko igra spomin v izvedbi Oskar&ellen služi tudi kot pripomoček pri učenju abecede, spoznavanju števil, tujih jezikov, matematike in širši razgledanosti.

 • Učenje abecede: poiščite črko, ki paše k ustrezni sliki (npr.: črka A - avto na sliki)
 • Učenje števil: poiščite število, ki paše k ustrezni sliki (npr.: številka 2 - dva avta na sliki)
 • Učenje besed: poiščite besedo, ki paše k ustrezni sliki (npr.: beseda AVTO - avto na sliki) 
 • Učenje tujih jezikov: poiščite besedo v tujem jeziku, ki paše k ustrezni sliki 
 • Pomoč pri matematiki oz. osnovnih računskih operacijah: poiščite vsote in razlike računov
 • Globje poznavanje in širša razgledanost: predstavite otroku palete barv, živalskih družin, rastlin, sopomenk, itd., ki presegajo osnovno poznavanje. Skozi igro otroci tako spoznavajo in pridobivajo širši pogled in globje razumevanje predstavljene tematike.
Družabna igra spomin

Kam pa zdaj?

Kamorkoli in povsod - to je tisto, zaradi česar je ta koncept spomina verjetno eden najboljših, s katerim sem se kdaj srečala. Edini element, ki je zares potreben, je vaša domišljija. Samo pomislite, kaj želite otroku predstaviti, jih naučiti, o čem želite govoriti, kaj želite da razvijejo, kaj jih še posebaj zanima, v čem uživajo in kar najbolje izkoristijo to igro, ki je vedno prijetna in vsakič drugačna.

Družabna igra spomin

 

Še ideja za prav posebno darilce - Personaliziran spomin

Iščete prav posebno darilce za vašega malega valentinčka ali slavljenca? Navdušite otroka s personaliziranim dalicem pripravljenim posebaj zanj. Igra spomin Oskar&Ellen je lahko edinstveno osebno darilo ali spominček vašim malčkom za valentinovo, rojstni dan ali kakšen drug poseben dogodek.

Nekaj idej za oblikovanje parov personaliziranega spomina:

 • Malčkov spomin: v žepke za slikice lahko vstavite otrokove fotografije ob različnih priložnostih
 • Malčkove najljubše stvari: v žepke za slikice lahko vstavite fotografijo otrokove najljubše živali oz. ljubljenčka, igračke, športa, hrane, prijatelja, itd. (mogoče tudi kakšen majhen čokoladni kovanček ali drug majhen posladek, ki ustreza velikosti žepka)
 • Družinski spomin: v žepke za slikice lahko vstavite fotografije družinskih članov (2 sliki mamice, 2 sliki očka, 2 sliki bratca/sestrice itd., ). Fotografijam družinskih članov lahko dodate tudi hišnega ljubljenčka, podobe vašega doma/hiše, itd.
 • Družinsko drevo: v žepke za slikice vstavite fotografije širše družine.

Ustvarite svoj spomin in poljubno oblikujte pare, da bo spomin še posebaj unikaten  - možnosti so neskončne! Zagotovo ga bodo otroci cenili, dolgo hranili in nikoli pozabili.

Družabna igra spomin Oskar&Ellen je na voljo v otroški trgovinici Silly.