Kje se igra Jaka?

Igralni center je zagotovo na “must have” listi, ko nestrpno pričakujemo novega družinskega člana. Mi smo nakup opravili že v prvih nekaj tednih po Jakovem rojstvu, saj je že takrat z zanimanjem občudoval igračke. Danes je Jaka pravi mali raziskovalec in v svojem igralnem centru se zamoti vsaj pol ure ali več dnevno. Ker je trg dobesedno nasičen z raznoraznimi igračkami, igralnimi centri in pripomočki, sva se na koncu odločila za nakup igralnega cetra v spletni trgovinici Silly. S ponudbo so naju zopet popolnoma očarali.

Izbrala sva lesen igralni center za dojenčke Baby Spider, ki je sestavljen iz treh krakov oziroma nog, enostavno se postavi, zloži in prenaša, zato je bil z nami tudi že na morju. 🙂 Odločila sem se za svetlo varianto, saj se hkrati lepo poda tako v dnevno sobo kot tudi v Jakčevo sobico (jap, ne morem iz svoje kože 🙂 ). Lok ima na vsakem kraku tri luknjice, kamor lahko obesite poljubne igračke. Če vas skrbi, da se bo lok podrl, ker ni fiksiran naj vam povem, da so vse skrbi odveč – ne bo se! Tudi sedaj, ko se Jaka plazi sem in tja in naredi 100 obratov na trebušček in nazaj v eni minuti nismo imeli še nobene nezgode.

Zelo zanimiva je tudi velika in mehka oblazinjena igralna podloga, ki je narejena iz 100 % ekološkega bombažnega muslina (večkrat me je zamikalo, da bi jo kar sama uporabila namesto odejice 🙂 ). Robova podloge sta porisana z barvitimi živalicami, ogledalom, šumečo rožico, Jakcu pa so seveda najbolj zanimive mini “etikete”. Očitno ima res fetiš nanje! 🙂 In da ne pozabim omeniti, podloga se normalno pere v pralnem stroju in je še vedno kot nova.

Seveda pa ekipa trgovine Silly ni pozabila niti na srčkane igračke, ki samemu igralnemu centru dajejo tisto piko na i. Jaka obožuje simpatičnega rakuna iz katerega visi šumeč list, ogledalo v obliki jabolka, sovica ki zapiska, če jo stisneš ter lesen krogec, ki je odlično grizalo. Rakuna večkrat obesim tudi na Jakčevo posteljico, na počivalnik ali pa na voziček. Kravica Mukica, narejena iz ekološkega bombaža poskrbi za prijetno glasbo. Tako kot rakuna lahko tudi kravico snamete iz igralnega loka in jo prestavite recimo k posteljici, saj bo nežna Schubertova Uspavanka otročka v trenutku popeljala v sladek spanec. Senzorična igračka slonček Sam je prav tako narejen iz ekološkega bombaža od dotiku pa žogica, ki je pritrjena nanj zažvenketa. Ljubek tiger Thomas, ki je Jakcu zadnje čase ful zanimiv (verjetno zaradi žive oranžne barve 🙂 ) največkrat pristane v njegovih ustih, verjamem pa, da ga bo mali kmalu vlekel za seboj. Nanj so namreč priterjena lesena kolesa ter vrvica.

Tako torej izgleda naš igralni center. Vam je všeč? Na spletni strani Silly najdete res ogromno čudovitih igračk tako za dojenčke kot tudi za malo večje otročke. Ne pozabite pokukati še na njihovo Facebook stran in jim nameniti en velik like.