Igra in družabne aktivnosti za skupno preživljanje prazničnih dni

Skupne družinske aktivnosti in igra je nadvse pomembna, povezuje in ustvarja močnejše vezi. Zato le izkotistite praznične dni za igro z otroci, razvijajte občutek povezanosti ter jim v trenutkih igre posvetite celotno pozornost in ne pustite, da zunanje okoliščine prekinejo ta dragoceni čas z vašim otrokom. Nekaj idej, ki so lahko odlična priložnost za krepitev vezi z otrokom, pogovor in zabavo smo zbrali v nadaljevanju.

Igra vlog

Skozi igro vlog lahko s pomočjo igralnih torb oživite zgodbo o Božičkovi delavnici, ki s svojimi škratki pripravlja božična darilca ali pa tradicionalno zgodbo o malem Jezusu in devici Mariji. Igralna torba Jaslice in Božičkova delavnica sta sijajno zgodnje božično darilo oz. darilo za Miklavža saj sta skozi adventni čas lahko v odlično pomoč staršem ali starim staršem pri pripovedovanju in prikazu zgodbe otrokom. Otroci lahko z igralnimi torbami iz dneva v dan ustvarjajo novo praznično zgodbo z očarljivimi ročno izdelanimi mehkimi figurami, ki so idealne za domišljijsko igro.

Ideja za igro: S pomočjo igralnih torb lahko skupaj z otroci pripravite tudi lutkovno predstavo.

Igralna torba Jaslice

Družabne igre in aktivnosti

Lovite se in skrivajte, imejte plesno zabavo, pripravite družinski večer družabnih iger, skupaj sestavite veliko sestavljanko, pobarvajte veliko pobarvanko, iščite čokoladne zaklade skrite po kotičkih vašega doma.

Naredite prostor tudi za kakšne izjeme in preživite naprimer dan v pižami, ali pa naj bo odhod v posteljo kasnejši, hecno se oblecite in si med seboj zamenjajte oblačila, da bo vsak predstavljal drugega ter se vedite drugače, izven pravil. Otroci hrepenijo po taki vrsti aktivne igre in smeha z vami in to je zanesljiv način, kako se z otrokom hitro povezati.

Barvanje Velike Makii pobarvanke @Tjaša Perko

Praznično obarvane družinske aktivnosti

Skupaj postavite ter okrasite smrekico in dom. Prepustite se božičnim pravljicam, pesmim in si pripravite domači božični kino s sveže pečenimi kokicami. Pripravite piknik ali nočno taborjenje pod smrekico. Igrajte se skrivnega božička in en drugemu pripravite prav posebna presenečenja. Pripovedujte jim družinske zgodbe in si oglejte družinske fotografije, otroci jim nadvse radi prisluhnejo in vas preko njih lahko še bolje spoznavajo.

Dajte možnost tudi otrokom, da izrazijo svoje želje za aktivno preživljanje prazničnega časa z vami, naj bo kakšen dan torej prost tudi za aktivnost po njihovi želji. Uspeh nedvomno zagotovljen :)