Lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

Skrita vrednost in kompleksnost Kinderboard ravnotežnih desk se začne s surovim materialom uporabljenim v manufakturi. Deske so narejene iz brezovega vezanega lesa, gostejšega kot nekatere cenejše opcije. To zagotavlja, da je deska močna in vzdržljiva, torej bo vzdržala tudi najbolj energično igro. Les uporabljen za izdelavo je FSC certificiran zaradi česar je dražji kot neznana in trajnostno nesprejemljiva alternativa.

Preden je deska lahko oblikovana surov les sušijo v peči dokler vlažnost lesa ne pade pod 2%. Tanke furnir plošče so nato izrezane iz debla, previdno plastene in zlepljene skupaj, da tvorijo plošče vezanega lesa. Pravokotne oblike izrezane iz plošč začnejo svojo pot do končne oblike lesene ravnotežne deske Kinderboard.

Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

Prvi korak je oblikovanje njihove elegantne oblike. Uporabljena je visoko ogrevana para s temperaturo več kot 130°C, ki zmehča leseno desko in jo pripravi na upogibanje v skrbno po meri oblikovani preši. Preša drži desko pod pritiskom, dokler se segret les ne ohladi in obdrži končno ukrivljeno obliko. Za vsako desko je potrebna približno ena ura, de se ukrivi. Za ta proces uporabljajo izrdeno drage industrijske parne stiskalnice oziroma preše s katerimi lahko oblikujejo le eno desko naenkrat, kar omeji število board-ov narejenih v enem dnevu. Žal pa zahtevnega procesa upogibanja ne prestanejo vse deske in le te so kasneje zavžene.

Surove lesene deske, ki prestanejo proces upogibanja so nato fino zbrušene in ročno oblikovane, kar zagotavlja gladek in eleganten finiš. To zagotavlja, da so robovi desk izredno lepo zaključeni, kar pa ne vzame malo časa.

Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard

Končane Kinderboard-e nato obarvajo in prelakirajo, vsakega s štirimi sloji. Vsak sloj je ročno nanešen in zbrušen pred nanosom drugega. Kinderfeets uporablja ekološke in okolju prijazne barve in lake, ki pa so seveda dražji kot alternative na osnovi topil.

Končni pregled kakovosti prepozna in odstrani produkte s kakeršnimikoli napakami še pred pakiranjem in izvozom. Na vrsto pridejo testiranja za avstralske, EU in ZDA standarde in na koncu še izvoz te zajetne igrače in distribucija na nacionalni ravni.

Vendar pa je kljub kompleksnosti izdelave in dragi manufakturi lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard 20% - 40% cenejša kot konkurenčni izdelki, ki so na voljo v ZDA. Preproste stvari v življenju niso vedno tako preproste, kot izgledajo!

 

Ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard