Leseni poganjalci Kinderfeets: Pogosto zastavljena vprašanja

Kako se voziti s poganjalcem Kinderfeets?

Učenje vožnje s poganjalcem je zelo intuitivno. Sede na poganjalcu otroci najprej z nogami "sprehodijo" kolo naprej. Ko gredo hitreje je njihov korak in odriv daljši z nogami dvignjenimi od tal za dalj časa, in na koncu dvignejo obe nogi od tal in se peljejo z obema nogama na podporah za noge. Sprva se lahko nagne na eno ali drugo stran in z nogami lovijo ravnotežje kot pri učenju vožnje na kolesu. Zelo hitro ravnotežje postane navada in nekaj običajnega ter se lahko vozijo z nogami na podpori. Zaviranje za ustavitev se izvaja s postavitvijo obeh nog na tla.

Kako dolgo traja, da se otrok nauči vožnje?

Večina otrok lahko hodi, poganja oziroma vozi  prvič ko se vsede na poganjalec. Vožnjo z nogami na podporah običajno osvojijo po tednu ali dveh. Vsak otrok se uči na njegovo lastno hitrostjo.

Koliko mora biti star otrok za vožnjo s poganjalcem Kinderfeets?

Kinderfeets je oblikovan za otroke med 2 in 5 letom starosti, oziroma takoj, ko lahko otrok z nogami med sedenjem na najnižjem položaju sedeža doseže tla.

Ali je sedež poganjalca nastavljiv?

Sedež je enostavno nastavljiv od 33,02 cm do 40,64 cm višine, tako da se lahko vozijo otroci vseh velikosti.

Koliko tehta lesen poganjalec Kinderfeets?

Leseni poganjalec tehta okoli 3,6 kg, teža pa je enakomerno porazdeljena. Kar pomeni, da je enostaven za prenašanje kadar je vaš malček preveč utrujen za vožnjo.

Kje je narejen Kinderfeets?

Kinderfeets je zasnoval nizozemski oblikovalec v Kaliforniji in je ročno izdelan na Kitajskem.

Kakšne so pnevmatike?

Pnevmatike so izdelane iz biorazgradljive gume. Izkušnje vožnje pa je podobna napihljivim pnevmatikam, vendar brez izpuščanja.

Je potrebna montaža poganjalca?

Kinderfeets prispe v paketu delno sestavljen. Pritrditi je potrebno sprednje vilice, ročaj in kolesa. Čas montaže je približno 10 minut, vključena pa so navodila in orodje.

Video predstavitev montaže (en):

Ali poganjalec Kinderfeets zahteva vzdrževanje?

1. Kinderfeets zahteva nekaj vzdrževanja. Vijaki lahko ob uporabi popustijo, zato se prepričajte, da jih preverite pred vsako vožnjo.

2. Ne puščajte ali shranjujte lesenega poganjalca Kinderfeets zunaj. Poganjalec je zaščiten s prevleko laka, vendar je izdelan iz lesa zato je dovzeten za poškodbe zaradi izpostavljenosti zunanjim dejavnikom. 

3. Garancija je lahko nična, če se ne izvaja redno vzdrževanje in niso upoštevana priporočila za shranjevanje. 

Imajo vse barve poganjalcev premaz za risanje s kredami?

Vse barve modela Kinderfeets Classic poganjalcev imajo končni premaz za risanje s kredami, razen v naravnem lesenem tonu Kinderfeets.

Obljuba za prihodnost naših otrok

Star indijanski pregovor nas opozarja: "ravnajmo dobro z Zemljo,.... sposojamo si jo od naših otrok." Ko smo si zastavili za cilj oblikovati Kinderfeets, smo želeli narediti naložbo v prihodnosti naših otrok.

Naši poganjalci so izdelani iz trajnostno pridelanega brezovega lesa pridoblejnega iz obnovljivih virov. Brezzračne pnevmatike so popolnoma biološko razgradljive. Uporabljamo minimalno embalažo izdelano iz recikliranega papirja in barv na vodni osnovi. Barva za risanje s kredami je narejena na vodni osnovi in lak je nestrupen. In z organizacijo Drevesa za prihodnost, Kinderfeets posadi drevo za vsako prodano kolo.

Naša prizadevanja so pred kratkim prislužila Toy Man® Eco-Recognition Seal, ki predstavlja najvišje priznanje za izdelke in storitve, ki znatno prispevajo k reševanju ekološke problematike. Ampak otroci naših otrok so tisti, ki bodo imeli koristi od naših okoljsko osveščenih prizadevanj.

Naložba v Kinderfeets je naložba v prihodnost naših otrok.

Nagrade in priznanja