Učenje skozi igro z lesenimi otroškimi magneti

Otroški magneti so ena tistih čarobnih igrač, ki jih vsi obožujejo. Otroci jih imajo radi, ker so zanimivi in jih je enostavno obvladati, starši pa zato, ker lahko uporabljajo magnete, da otrokom pomagajo pri razvoju različnih veščin in znanj. Odlični so za vključitev otrok v aktivne in praktične učne dejavnosti. Ne glede na to, kakšne uporabljate, ste lahko prepričani, da bodo veščine, ki jih pridobijo med igro z otroškimi magneti, tiste, ki se obdržijo.

Leseni otroški magnetki

Leseni magneti različnih oblik in motivov

Z otroškimi lesenimi magneti v oblikah živali, sadja in zelenjave, ljudi ali predmetov se bodo otroci naučili prepoznavanja le teh. Med igro otroka z magnetki lahko starši izgovarjajo imena predmetov, oblike in ostale karakteristike, ki se jih bodo otroci naučili.

Otroci bodo magnetke z lahko prestavljali po hladilniku, z njimi lahko pripenjali svoje slike in risbe in tako urili ročne spretnosti in razvoj prstnih mišic, ki so potrebne za pisanje in risanje.

Otroški leseni magnetki so igrače namenjene za odprto igro in učenje zato jih lahko otroci uporabljajo čisto po svoji želji, iz magnetkov lahko sestavijo tudi čisto svojo domišljijsko zgodbico.

Leseni magneti v obliki črk in števil

Z magnetnimi črkami bodo magnetnim živalicam in predmetom lahko dodali prvo črko na katero se začnejo. Učili se bodo abecede, kasneje iz črk sestavili svoje ime ali ime magnetne živalice oziroma predmeta ter s časoma napisali celotno besedo in tvorili stvake.

Z magnetnimi števili se bodo učili štetja, tudi seštevanja in odštevanja. Magnetne živalice in ostale oblike jim lahko naprimer razporedite po tabli v skupinah po 1, 2, 3,... otroci pa naj z magnetnimi števili dodajajo pripadajoča števila, torej 1 za enega kužka, 2 za dve rački, 3 za tri jabolka,... Z magnetnimi števili se bodo učili štetja, seštevanja in odštevanja.

Igra pomeni učenje in med igro z otroškimi magneti bodo otroci razvijali domišljijo, ročne spretnosti, ustvarjalnost, fino motoriko in besedni zaklad.

Magnetne knjige

Še ena čudovita in ustvarjalna igra so magnetne knjige. Z magnetnimi knjigami se bodo lahko otroci z različnimi tematikami učili različnih stvari. Po podobah na karticah bodo ponastvaljali izgled dečka in deklice, sestavljali živali ali vozila, ustvarili zgodbo viteza in princese, se učili ure in letne čase ter sestavljali podobe iz oblik. Magnetne knjige so super igra za na pot, saj so zaradi svojega pakiranja izredno praktične, magnetna podlaga pa preprečuje, da bi se posamezni delci izgubili. Tako boste vaše malčke zamotili med vožnjo v avtu, na vlaku, avtobusu ali letalu in poskrbeli za zagotovljeno zabavo in učenje v enem.

Lesene igrače z magneti

Lesena vozila z magneti

Med igračami z magneti zagotovo izstopata tudi kolekcija lesenih igrač Vilacity, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje gradbenih, prevoznih strojev in delovnih vozil. Mnoga vozila in delovni stroji v kolekciji so namreč nrejeni v kombinaciji z megnetom, kot naprimer magnetni tovor, ki ga lahko mali gradbeniki s pomočjo lesenega žerjava premikajo in prestavljal z ladje na tovornjak in še kam drugam. Neskončna zabava je zagotovljena.

Lesene magnetne kuhinje in magnetni voziček z orodjem

Vse nadarjene kuharice in nadobudne mojstre pa bodo razveselile lesene otroške kuhinje z magnetno tablo in magnetni voziček z orodje za urjenje hoje.

Otroške lesene kuhinje, ki imajo magnetno tablo bodo olajšale delo malim kuharicam, saj bodo na njih s kredo lahko pisale svoje recepte ali si male zapiske in recepte pripenjale z magneti.

Nadobudni mojstri pa bodo lahko ustvarjali na svojem magnetnem lesenem delvnem vozičku, z magnetnim orodjem, tako ni bojazni, da bi ga malčki kam založili. Mali mojstri se bodo v leseni delavnici igrali že zelo kmalu saj je delavnica hkrati voziček za urjenje hoje, ki bo vašemu malčku pomagal s prvimi sigurnimi koraki v svet.

Družabne magnetne igre

Družabne igre so popolne za dolge zimske ali deževne dneve, ko se otroci raje igrajo notri in v naši ponudbi boste našli tudi magnetne družabne igre. Otroci se bodo zagotovo zabavali ob magnetnem pikadu in metanjem magnetnih pikado puščic na pisano ozadje. Otroški magnetni pikado je prilagojen otrokom saj s svojim magnetnim sistemom poskrbi za varnost, obilo zabave ter urjenje motoričnih sposobnosti, koordinacijo oko-roka in natančnosti.

Klasična igra tokrat v magnetni verziji je družabna igra potapljanje ladjic, čudovita igra, ki navdušuje tako mlajše kot starejše generacije. Malčki bodo z njo urili koncentracijo in strateško razmišljanje. Ne pozabimo pa tudi na zabavno družabno igro Bingo, kjer se bodo otroci učili prepoznavanja oblačilnih kosov in barv ter urjenja ročnih spretnosti. Naj se igra začne!

Varnost

Med igro otrok z magneti vedno poskrbite za njihovo varnost. Otrok naj bo vedno pod nadzorom odrasle osebe. Magneti so v primeru zaužitja zelo nevarni! V primeru poškodbe izdelka, izdelek nemudoma zavrzite, saj ni več primeren za uporabo.