Sreča je, ko dopustiš, da je pravi čas vedno ob pravem času

Sem Urška. Sem žena. In mama. Mama trem. Aja, mogoče je pomemben podatek tudi to, da sem Gorenjka. Vsako stvar, ki jo kupim, moram izkoristiti do zadnje pikice, se mi zdi. Zato najini otroci eno zimo nosijo bunde z zavihanimi rokavi, naslednjo pa so jim ravno prav. Tako je tudi z nakupom otroške postelje, hlač, bodijev in še marsikatere druge reči. Tudi z nakupom poganjalčka. Naš ragazzino je star skoraj leto in pol. Velik deček je in sprva sem mu želela ponuditi poganjalček, ki bi mu zagotovo prav prišel še naslednje poletje. V trgovinici Silly so mi svetovali, naj dečku izmerimo višino razkoraka in se na podlagi le tega odločimo, kateri poganjalček bi bil primeren zanj, saj je pri izbiri pomembno predvsem to, da poganjalček ni pretežak, niti ne prevelik, tako da lahko otrok med sedenjem dobro doseže tla s celimi stopali.
Sreča je, ko dopustiš, da je pravi čas vedno ob pravem času
Nič kaj gorenjsko šparovna odločitev se je vseeno izkazala za pravo odločitev. Ragazzino je naš tretji otrok. In nekatere življenjske pravice pripadajo izključno tretjemu otroku. To, da se je mama sprijaznila s tem, da je pravi čas vedno ob pravem času. Potem je vse lažje in vse prav.
Sreča je, ko dopustiš, da je pravi čas vedno ob pravem času
Tako mu lesenega poganjalčka Kinderfeets Tiny Tot 2v1 nisem ponujala s tistim visokim glasom ''glej, to je tvoj novi poganjalček'' in ga vabila in skoraj malo posiljevala, naj le preizkusi svoje darilo.  Ragazzino se je prve pol ure udomačeval s poganjalčkom in ga vodil ob sebi po dvorišču. Nato pa počasi skušal splezati čezenj. Super stvar je to, da imaš bratca in sestrico in vso vesoljno žlahto ter te vsi navdušeno opazujejo in ploskajo ob tvojih prvih korakih.
Sreča je, ko dopustiš, da je pravi čas vedno ob pravem času
Najprej je zvozil nazaj. Super zabavna reč. Potem se je odločil, da bi se mogoče vseeno spremenil smer in je vozil naprej. Nekajkrat se je z nogicami zaletel v zadnjo letvico med kolesi, potem pa mu je brum brum stekla vožnja s poganjalčkom. Dobro je, ko spoznamo, da je pravi čas ob pravem času. Takrat se prava dogodivščina šele začne. Pa naj bo to poganjalček ali pa kaj drugega.
Sreča je, ko dopustiš, da je pravi čas vedno ob pravem času

Avtorica: Urška Bernik, Objavljeno @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.