Silly ustvarja: Sonček iz kartona in ščipalk

Po vseh aprilskih dežnih kapljicah, vedno posije tudi ljubo sonce. Tokratno ustvarjalno doživetje bo naše malčke razveselilo prav s sončecem.


POTREBUJEMO:


POSTOPEK:

  • Krog iz kartona z barvico pobarvamo rumeno. Ker so Woody barvice Stabilo primerne tudi za akvarelno tehniko, lahko z vodo in čopičem dokončamo barvanje. Sončku narišemo še oči, usta in lička. Tudi lesene ščipalke pobarvamo z Woody barvicami.
  • Ko malčku uspe pripeti vse ščipalke, ljubo sonce toplo zasije z vsemi žarki.
  • Velikost ščipalk naj bo primerna starosti mačka. Lahko uporabimo najmanjše (kot na sliki), večje ali pa tiste prve, ki se samo natikajo in so najpreprostejše za uporabo.
  • Malčkovi prstki bodo spoznali karton in les in se urili v fini motoriki (prilagojeni starosti). Morda mu ne bo takoj uspelo pripeti ščipalk. Poskrbimo, da se ne ustraši. Nežno ga spodbudimo in mu sami pokažimo, kako to gre.

Pozor.
Ker je rokovanje s škarjami nevarno za malčka, naj krog iz kartona izstrižejo (ali pomagajo) starši, oz. starejši brat ali sestra.

Sonček
Lesene ščipalke pobarvamo z woody barvicami
Ščipalke pripnemo na karton
Sonček
Otrok s sončkom
In ne pozabimo: Ustvarjanje ni samo čas za urjenje finomotoričnih spretnosti, temveč tudi neprecenljiv posvečen skupni čas.
Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.