Silly ustvarja: Pustni kostum gasilsko vozilo

Na pomoč! Velika nesreča! V dnevni sobi se je stresla košara z igračami. Potrebujemo gasilca. Takega, čisto pravega. S čelado in gasilskim vozilom. In če je vozilo recikliranček je to še toliko bolje.

POTREBUJEMO:

  POSTOPEK:
  • Škatli najprej previdno z olfa nožem ali škarjami odstranimo dno. Potem postopek ponovimo tudi zgoraj, s to razliko, da zgoraj malo kartona pustimo zaradi oblike in funkcionalnosti vozila. Kartonasto škatlo pobarvamo v rdečo barvo z vodenimi akvarelnimi barvami. Če želimo boljšo prekrivnost, nanesimo barvo v več slojih.
  • Medtem ko se barva suši, na ostanke kartona narišemo 4 enake kroge, ki jih pobarvamo s črno - služili nam bodo kot kolesa. Izstrižemo še dva manjša kroga, ki ju pobarvamo z rumeno, da nastanejo sprednje luči in pravokotnik z zgoraj zaobljenima kotoma, ki ga pobarvamo s črno barvo.
  • Morda najdemo v predalu dva pokrovčka, modrega in rdečega za luči za nujne vožnje. Morda pa najdemo celo kako sireno ali lučke, ki jih lahko uporabimo v ta namen.
  • Iz belih listov izstrižemo še pravokotnike z zaobljenimi robovi za vetrobransko steklo in za steklo na vratih. Če imamo na voljo, lahko s pomočjo olfa noža izrežemo še lestev.
  • Ko so barve posušene, se lotimo sestavljanja vozila. Luči, lučke za nujno vožnjo, stekla, lestev, s pomočjo vrvi lahko dodamo tudi cev za vodo.
  • Da bo naš gasilec lahko dirjal in reševal njegove nujne primere v dnevni sobi, vozilu nalepimo še naramnice. Če traku nimate, lahko uporabite kar naramnice z vrečke iz blaga.
  • Nadanemo mu gasilsko kapo Oskar&Ellen, zdaj pa vijuuu vijuuuu, brž rešit igrače in spreminjat svet na bolje

  Silly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko voziloSilly ustvarja: Pustni kostum gasilsko vozilo

  Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
  Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.