Silly ustvarja: Preprosti okraski

Letošnji prazniki kar kličejo po tem, da se učimo preprostosti. Da kartonaste škatle od naročenih paketov niso samo za v odpadni papir. Iz njih lahko z malo barvanja in striženja ustvarimo čudovite preproste okraske. Z njimi lahko okrasimo božično drevo, otroško sobico ali pa jih kot voščilo pošljemo babici. 

 POTREBUJEMO:

    POSTOPEK:
    • Na karton narišemo s svinčnikom obliko okraska. Lahko si pomagamo tudi z modelčki za božične piškotke.
    • Obliko okraska izstrižemo in jo pobarvamo z naravnimi vodenimi akvarelnimi barvami Okonorm.
    • Ko se barve posušijo, vdanemo nit v šivanko in naredimo zanko za obesek.
    • Lahko dodamo še perlice ali pa kak cofek.

    Silly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiŠe posebej pa so čudoviti 3D okraski in tako enostavno jih je izdelati.

    • Potrebujemo dva enaka okraska in ju s škarjami obratno zastrižemo do sredine - torej enega od zgoraj navzdol in drugega v obratni smeri - od spodaj navzgor.
    • Pobarvamo ju z naravnimi vodenimi akvarelnimi barvami Okonorm.
    • Potem ju sestavimo in dodamo še zanko in cofek.
    Silly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraskiSilly ustvarja: Preprosti okraski
    Mirne praznike. Srčne. Preproste.

    Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
    Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.