Silly ustvarja: Mavrična vrtavka

Ni kar tako držati celo mavrico v svojih malih ročicah. Še posebej tako, ki se vrti.

POTREBUJEMO:

POSTOPEK:

  • Iz kartona izstrižemo krog. (Če je malček že dovolj velik, ga lahko nariše sam, s pomočjo obrisa kozarca, lončka.)
  • Naravni flomastri Ökonorm ga po navdihu pobarvamo. Lahko tudi utrjujemo poznavanje barv in otroku s pikicami označimo, kje naj pobarva s katero barvo. Tako se uči prirejanja, razvrščanja in utrjuje koordinacijo povezave oko - roka.
  • V šivanko vdanemo nit (pribl. 30 cm) in jo peljemo skozi pobarvan kartonast krog. Na koncu z vozlom sklenemo nit.
  • Triletni malčki bodo že sami znali zavrteti mavrično vrtavko. Mlajšim pa pomagajmo mi. Navdušenje nad dejstvom, da imaš v svojih malih ročicah kar celo vrtečo se mavrico je nepopisno.
  • Pozor. Ker je rokovanje s škarjami nevarno za malčka, naj krog iz kartona izstrižejo (ali pomagajo) starši, oz. starejši brat ali sestra.
Silly ustvarja: Mavrična vrtavkaSilly ustvarja: Mavrična vrtavkaSilly ustvarja: Mavrična vrtavkaSilly ustvarja: Mavrična vrtavkaIn ne pozabimo: Ustvarjanje ni samo čas za urjenje finomotoričnih spretnosti, temveč tudi neprecenljiv posvečen skupni čas.
Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.