Silly ustvarja: Zveneče glasbene pike

Glasbena vzgoja ni samo za v šolo in vrtec. Glasbena vzgoja je doma doma. Najdemo jo v kuhinji v predalih, v knjižnih policah, pod tušem in v večernih tihih uspavankah.

Sposodimo si pokrovke in kuhalnice in prvo tolkalo je pripravljeno. Mnogo otroških knjig je obogateno z notnimi zapisi skladbic. In otroške očke zažarijo, ko jim z malo naše pomoči uspe zaigrati čisto pravo pesmico.
Silly ustvarja: Notni zapis z voščenkami

POTREBUJEMO:
POSTOPEK:

Vsak ton na metalofonu je označen z drugo barvo. In v tem zaporedju na list papirja z voščenkami narišemo velike (za dolge) in manjše pike (za krajše tone).

In tako nastanejo barvne sheme skladbic, s pomočjo katerih, otrok zmore sam zaigrati melodijo. In še posebej lepo je, ko spontano zraven še zapoje.
Silly ustvarja: Notni zapis z voščenkamiSilly ustvarja: Notni zapis z voščenkamiSilly ustvarja: Notni zapis z voščenkamiSilly ustvarja: Notni zapis z voščenkamiSilly ustvarja: Notni zapis z voščenkamiSilly ustvarja: Notni zapis z voščenkami
Avtorica: Urška Bernik, Objavljeno @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.