Naj vam povemo malo več o naših malih, zvestih žepnih prijateljih

Ste že kdaj natančno pogledali na dno svojega žepa? Ali ste vedeli, da mali pravljični, zvesti žepni prijatelji živijo prav tam? Velikost se morda res ne zdi impresivna - vendar sta njuna zvestoba in domišljija velika, obljubim vam. Še posebaj, če jih povabite v svoje življenje. Ste pripravljeni na igro s svojim malim, zvestim žepnim prijateljem in njegovo družino?

Naj vam povem še malo več o žepnih priajteljih. Pocket Friends ne jedo hrane - kljub temu pa obožujejo objemčke in poljubčke. To si moraš zapomniti! Tudi piti jim ni treba, žejo potešijo, ko jim pripoveduješ o vseh svojih čudovitih sanjah.

Čudovita lastnost žepnih prijateljev je, da so tako majhni, da jih lahko vzameš kamorkoli. Vzemi jih s seboj, ko potuješ v druge države - ali preprosto, ko potuješ po svoji domišljiji. Ali pa od mamice do očija - če ne živita skupaj. V življenje vnesejo kontiuniteto in ti sledijo kamorkoli greš. Če te je strah, preprosto položi roko v žep - in tam te bo ogrel in varoval tvoj žepni prijatelj.

Čarovnija žepnih prijateljev je, da je lahko poleg tega, da je zvest, tudi tvoj prijazen opomnik. Vendar vsi otroci ne potrebujejo enakih opomnikov. Nekatere otroke je treba spomniti, kako pogumni so - in nekatere, da verjamejo v svojo domišljijo. Lahko tudi tebe spomni na nekaj pomembnega?

Žepni prijatelji so lahko majhni varuhi otrok, ko otroci potrebujejo samozavest in zaupanje. V vrtcu, šoli ali pa doma je otrokov najboljši prijatelj, ki ga skrit v njegovem žepu spremlja na vsakem koraku in vseh dogodivščinah.

Žepni prijatelj je čudovita mehka igrača za crkljanje in tolažbo. Daje občutek varnosti, povezanosti, predstavlja udobje in zato otroke pomirja. Žepni prijatelji tako pripomorejo, da se otroci ob njih počutijo dobro in varno, hkrati pa se zabavajo ob raziskovanju in igri s čudovitim mehkim prijateljem.

Igra vlog z žepnimi prijatelji je odlična za urjenje socialnih veščin, kot je empatija, hkrati pa spodbuja domišljijo, pa tudi interakcijo s prijatelji in družinskimi člani.

Ljubka igračka lahko spremlja dojenčka od prvega trenutka življenja, kot najboljši prijatelj skozi otroštvo in kot dragocen spominček in zaklad za prihodnja leta. Žepni prijatelj pa je lahko prekrasno darilo tudi ob vstopu otroka v vrtec ali šolo in ga spremlja, ko je zdoma, da se v novem okolju počuti nekoliko bolj varno in bolj doma.

In da ne pozabim povedati, Pocket Friends so odlični varuhi skrivnosti. Žepni prijatelji so prijatelji za srečo.

Mimogrede - v žepu je vse mogoče.