11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil

V šesti škatlici mavrični škatlici je kar 15 naravnih voščenk za tekstil.

Naravne voščenke za tekstil so razvite za risanje na naravne tkanine, kot so bombaž, svila, lan, konoplja. Niso primerne za sintetična vlakna in volno. Pred uporabo tekstil operemo na 40°C in na suho blago z voščenkami narišemo izbrane motive.

Čez sliko položimo vpojni papir (npr. časopisni ali kuhinjske brisačke) in brez pare polikajte zadnjo stran tkanine na katero ste slikali, vse dokler ni več ostankov voščenk na papirju. Nato polikamo še prednjo stran brez papirja. Po dveh dneh lahko tkanino ponovno operete z nežnim detergentom brez belil.

Mi z naravnimi voščenkami za tekstil Nawaro Okonorm najraje ustvarjamo na tekstilne vrečke, ki so lahko kasneje tudi igrača ali pa ljubko darilo. Najlažje z njimi ustvarjamo, če je tkanina povsem napeta. Lahko si pomagamo tudi z lesenim obodom za vezenje.

Ljubko ustvarjanje.
11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne voščenke za tekstil
Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.