11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve

V osmi mavrični škatlici so lončki z Naravnimi prstnimi barvami Okonorm.

Naravne prstne barve so primerne za toliko tehnik. Barve so kremaste, goste in ne kapljajo. Zanimive malčkom in starejšim otrokom, saj se zahtevnost ustvarjanja z njimi z lahkoto prilagodi starosti.

Malčkom ponudimo malo barve v pokrovčku in mu pokažemo, kako se s prstkom lahko tapka po papirju. (Sem in tja mu le privoščimo tudi packanje z njimi, le zaščitimo prej okolico)

Starejšim otrokom pa lahko ponudimo zraven še štampiljke in s pomočjo prstnih barv ustvarja z odtisi. Z njimi lahko ustvarjamo tudi s čopičem, z vatirano palčko za ušesa ali gobico

Če uporabimo še svinčnik ali flumaster pa lahko barvne pikice spremenimo v živalce, pošastke ali cvetlice.

Ustvarjalno packanje.11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne prstne barve
Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.