11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe

Set naravnih barv za prihe vsebuje 5 barv: rdeča, oranžna, rumena, vijolična in zelena.

Če zadnje mesece niste zbirali čebulnih olupkov in rdečega zelja ter terana nimate pri roki, so najboljša poenostavljena verzija teh naravnih barvil iz kuhinje prav naravne barve za pirhe Nawaro ökoNORM.

Na beli jajčni lupini se oranžna barva spremeni v sladoledno rožnato in rdeča postane nežna magenta. In kljub temu, da so bila jajca vsa bela, so se v istem času zaradi različnih struktur jajčnih lupin obarvala različno intenzivno.


Navodila za uporabo:
  • V posodo dajte 750ml vode (ne dodajaje kisa, premer jeklene posode za kuhanje naj bo približno 18 cm)
  • Dodajte naravno barvo za pirhe in premešajte
  • Dodate 5-7 jajc
  • Vodo, barvo in jajca segrejte na 100 stopinj Celzija
  • Kuhajte 5-7 minut in posušite.

Če želite, da so pirhi letos nekaj posebnega, jih okrasite s tatuji ali nalepkami.

Veselo ustvarjanje.

11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe11 mavričnih dni ustvarjanja: Naravne barve za pirhe

Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.