V pričakovanju Decemberske pravljice in praznične čarovnije

Obožujemo decembrske praznike in vse povezano z njimi, zato je to brez dvoma naš najljubši praznični čas. Vonj božičnih drevesc, pečenih piškotkov, vroče čokolade in hladnega zimskega zraka. Pogled na svetle praznične luči, razsvetljene ulice, okrašene hiše in domove, raznolika drevesca s pisanimi novoletnimi okraski, prekrasne adventne koledarje, kreativno izdelane adventne venčke, bingljajoče božične nogavice in jaslice pod božično novoletno smrekico. Zvok božičnih in novoletnih pesmih, zvončkov, radostnih rajanj, zabavnih druženj, mnogih prazničnih dejavnosti in oblice smeha, ki se sliši od vsepovsod, zlasti tam, kjer so vključeni otroci. Še posebej nas močno razveseli lesketanje in ples prvih snežink, sveže zapadel puhast sneg in raznolike dejavnosti z njim, ki navdušujejo otroke in odrasle.

Ustvarjanje družinske povezanosti in topline, dobrega počutja in lepega vzdušja ter seveda sladko pričakovanje in prihod, treh dobrih mož: Miklavža, Božička in Dedka Mraza, saj je v veselem vznemirjenju in trenutkih pričakovanja nedvomno polovica zabave. Zato je adventni koledar in vsakodnevno sledenje dnevom z raznolikimi družinskimi aktivnostmi in majhnimi pozornostmi zagotovo eno najljubših decemberskih opravil in je čudovit način za odštevanje dni do Miklavža, Božiča in Novega leta, ko otroke obiščejo, obdarijo in razveselijo dobri možje.

Naj vas adventni čas poveže v razumevanju, toplini in sodelovanju. Nekaj idej za adventni koledar, da bo praznični mesec čim bolj čaroben in pol nepozabnih družinskih trenutkov, pa najdete tukaj

Umirjen, povezan in doživet december vam želimo!