Silly ustvarja : Netopirjeva krila in prijazne bučke

Otroka vsako leto sprašujeta, če bomo imeli kaj za ''noč čarovnic''. Jah, lahko izrezljamo bučko, je več ali manj vedno moj odgovor. Dokler je zunaj svetlo, je vse lepo in prav. A takoj ko se stemni in buča zasije, nihče več noče gledati te strašne pojave pred balkonskimi vrati.

Zato bomo letos naredili drugače. Tako, da se bomo imeli luštno in nas ne bo tri dni strah. Šli bomo na sprehod in se tam lovili z netopirčkovimi krili in prijazno bučko.


POTREBUJEMO:


POSTOPEK:

KRILA
Šeleshamer prepognemo. S črno woody barvico na šeleshamer na eno stran narišemo obliko netopirjevega krila, s škarjami izstrižemo narisano obliko.

Halovin

woody barvicami narišemo na krila različne vrzorce. Lahko se še poigramo s preslikavami z levega na desno krilo.

Halovin

Če želimo krila pripeti na hrbtno stran oblačil, uporabimo za to varnostno sponko, če pa želimo samo ročno lutko, nalepimo na enobarvno stran črn trak tako, da bo dovolj prostora za otroško ročico.

Halovin

PRIJAZNA BUČKA
Na steklen kozarec narišemo prijazen obraz. Trepalnice, lička in nasmeh. Najprej pobarvamo roza lička, nato oranžno bučko, na koncu pa še črne očke in nasmeh.

Halovin
Halovin

VABILA
Iz ostanka črnega šeleshamerja lahko naredite tudi vabilca za halloween zabavico. Z belo barvico obrišemo ročico in duhcu še narišemo obrazek ter dopišemo vabilo.

HalovinHalovin

 

Avtorica: Urška Bernik @ Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra.