0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Poganjalci — wutsch

  Novi poganjalec Puky in popolno navdušenje

  Že nekaj časa nazaj smo kupili poganjalček, toda Timon še ni čisto osvojil tehnike. Mogoče je krivda tudi na moji strani, ker mu ga manjkrat ponujam zaradi ročajev, ki niso plastični ampak nekakšna pena, za katero nisem prepričana ali v njej lahko zasedajo pršice, malček pa ima že tako ves čas vnete rokice od izpuščajev.

  Kakorkoli z dragim sva se zaradi boljšega občutka odločila za popolnoma nov plastičen/železen poganjalček in v trenutku ko sva v otroški trgovini Silly zagledala Puky poganjalček sva se zaljubila. Zdel se nama je popoln. Ko sem klicala v trgovinico da ga naročim, so mi prijazno svetovali, naj se najprej odločim za Puky Wutsch štirikolesnik, ki je narejen na način, da otrok dobi ravnotežje, saj je sprednji del gibljiv in potem veliko hitreje osvoji klasičen poganjalec. Z njo sem se popolnoma strinjala in že naslednji dan je bil pri nas.

  Ne bom opisovala čistega navdušenja, ker je očitno na slikah in posnetku. 😀 Lahko samo povem da v celem tednu odkar ga imamo, malček večino časa zunaj preživi na njem in je čisto očaran.

  Toplo ga priporočam vsem malčkom, ki še niso pripravljeni na dve kolesi. Zagotovo boste nad njim zelo zadovoljni. Najdete ga pa tukaj.

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Topel pozdravček,
  vaša Ana

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Pukylino vs Puky Wutsch: Kakšna je razlika med poganjalcema Pukylino in Wutsch?

  Oba otroška poganjalca Puky nudita optimalen vstop otroka v mobilnost. Skozi igro se otrok uči enostavnih gibov, kot je močan odriv od tal v kombinaciji s prvim usmerjevalnim gibanjem. Razlika med poganjalcema je predvsem v njunem namenu uporabe na eni strani in razvojni stopnji otroka na drugi strani. Pukylino je namenjen uporabi samo v notranjih prostorih, medtem ko je Wutsch primeren za uporabo tako v zaprtih prostorih, kot na prostem.

  Pukylino je torej prvenstveno zasnovan za notranjo uporabo. Predpogoj za uporabo je, da je otrok sposoben stati in hoditi ob opori. Pukylino priporočamo za otroke od 1. leta ali od višine 75 cm dalje. Višina sedeža je približno 22 cm. Ker je Pukylino pogosto prvo vozilo za otroka, je potrebna posebna starševska skrb ob uporabi, pozorno opazujte otroka, če lahko upravlja vozilo brez problema. Trčenje v oviro pri polni hitrosti lahko povzroči padec otroka čez vozilo. Zato priporočamo, da se Pukylino uporablja izključno na ravnih tleh v zaprtih prostorih, brez ovir.

  Moj prvi Puky - poganjalec Pukylino

  Puky Wutsch je prav tako oblikovan za notranjo uporabo, vendar se lahko uporablja tudi na prostem, saj ima drugače zasnovan geometrijski potek osi. Posebna integrirana "WUTSCH®" os dopušča omejeno bočno nagibanje prednje osi in tako omogoča odličen razvoj ravnotežja in usklajenega gibanja. Zato je idealen za učenje ravnotežja malih kolesarjev v kombinaciji z krmiljenjem in gibanjem nog in je odlična pripravljalna faza na poganjalec na dveh kolesih. Kot predpogoj za uporabo mora biti otrok sposoben stati in hoditi brez pomoči. Puky Wutsch priporočamo za otroke od 1. leta in pol ali od višine 80 cm dalje. Višina sedeža je približno 24,5 cm. 

  Moj prvi Puky - otroški poganjalec Wutsch

  V kolikor gre torej za prvo izkušnjo otroka na poganjalcu, ne glede na to ali ste se odločili za nakup Pukylino otroškega poganjalca ali Puky Wutsch, predlagamo uporabo najprej v zavarovanem notranjem okolju ob nadzoru odralsega, saj se otroci, ki še nikoli niso sedeli na poganjalcu najprej avtomatsko pritegnejo bližje krmilu, ki se ga držijo in jim predstavlja varnost. Kot rezultat intuitivno premaknejo ravnotežje naprej v smeri krmilne osi, in se lahko prevrnejo čez prednjo os, če pri hitrosti s prednjimi kolesi zapeljejo ob oviro.

  Za celotno ponudbo Puky poganjalcev za otorke ali več informacij o posameznem izdelku obiščite otroško trgovino Silly