Zgodba o Tuli nosilkah za dojenčke

Zgodba o Tula ergonomskih nosilkah se začne z človekoma iz dveh popolnoma različnih koncev sveta. Ula se je rodila in odraščala na Poljskem, Mike (takrat poimenovan Chi) pa se je rodil v Vietnamu. Dvajset let kasneje pa sta začela novo skupno pot.

Spoznala sta se na univerzi in kljub zelo različnim interesom sta oba pridno delala, se zabavala in veliko potovala. Večkrat sta obiskala Poljsko in to tudi izkoristila za potovanje po Evropi. Tudi med potovanji v Vietnam sta odkrila ogromno nevrjetnih krajev. In hotela sta še več.

Z enosmerno karto v Peru sta želela podrobneje spoznati življenje v Južni Ameriki. Potovala sta po neturističnih poteh in spoznala nevrjetno južnoameriško kulturo. V večini krajev, ki sta jih prepotovala sta bila navdušena nad ženskami, ki so v barvnih trakovih nosile svoje otroke med delom na polju, izdelovanju dobrin ali preprosto pri urejanju domov. Oba mama in otrok sta bila med nošenjem tesno povezana pri popolnoma vsakodnevnih opravilih.

Potovala sta v Bolivijo, Urugvaj, Buenos Aires in po dveh mesecih sta bila pripravljena na zadnje potovanje v Brazilijo. V trenutku, ko sta sedela v kavarnici na letališču Beunos Airesa in se je Ula prenajedala tolažilne hrane sta spoznala, da se bo njuna družina povečala.

Ko se je rodila prva hčerka sta jo nosila v slingu z obroči. Spoznala sta kako priročen je lahko trak za nošenje malčkov in kako dobro vpliva na mamo in otroka. Nekaj let kasneje se jima je rodil še en sin in odkrila sta enostavnost z nošenjem otrok v ergonomski nosilki. Ergonomska nosilka je bila prav tako udobna kot sling in bolj primerna tudi za očete. Sprobala sta veliko različnih nosilk vendar nobena ni čisto zadovoljila njunih potreb. Tako jima je babica iz Vietnama naredila eno čisto po meri in njunih željah in bila je zelo blizu popolnosti.

Najprej sta izdelovala nosilke za prijatelje in družino. Vendar se je na vsakem potovanju trlo vprašanj o njunih ergonomskih nosilkah. In to je bila pobuda, ki sta jo potrebovala, da sta vso energijo in fokus usmerila v izdelavo ergonomskih nosilk. Sedaj so družina petih, ki še vedno izdeluje nosilke, nosi svoje malčke blizu in ustvarja nepozabne spomine.

Danes je njihovo poslanstvo spodbujati nošenje otrok po celem svetu s kvalitetnimi izdelki, ozaveščanjem o nošenju in širjenju skupnosti, ki tvori še bolj boljšo povezavo med nosilcem in otrokom.

Zgodba o Tuli