Silly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelina

Mesec december kar sam kliče po vseh čarobnih ustvarjanjih. In v tokratnem ustvarjalnem doživetju se bomo spoznali s čarobnim plastelinom.

Občutek te raztegljive, mehke, gnetljive mase je malčkom tako všeč. Naj malček izkusi vse te čarobne lastnosti plastelina.

POTREBUJEMO:

  • Mehki plastelin lahko z malčkom skupaj razvaljamo in nato odtisnemo model za piškote in mu tako ponudimo igro z malimi in veliki snežinkami.
  • Lahko pa obrnemo vrstni red ustvarjanja. Iz naravnega plastelina oblikujemo (ali če je malček že vešč tega) kroglice različnih velikosti in jih vlagamo v model snežink.
  • Večja kroglica za večjo snežinko, manjša za manjšo snežinko.
  • S snežinkami iz plastelina se lahko poigramo še, da vanje naredimo različne odtise - npr. z vilicami, pokrovčki flumastrov, čeznje zapeljemo z malim avtkom, ki pušča za seboj sledi koles.

Silly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaSilly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaSilly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaSilly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaSilly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaSilly ustvarja: Decemberske snežinke iz plastelinaIn ne pozabimo: To ni le čas za urjenje finomotoričnih spretnosti, temveč tudi neprecenljiv posvečen skupni čas. Za še bolj čarobni december.

Urška Bernik
Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.