Ideje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkov

Danes je najdaljša noč v letu. Danes lahko, seveda, če vreme to dopušča, najdlje časa opazujemo zvezdnato nebo. v celem letu. Sliši se čarobno, kajne. Čarobne pa so tudi lučice, ki jih ustvarimo s pomočjo balonov, papirnatih robčkov in vodenih barv.

POSTOPEK:

  • Napihnemo balon in papirnate robčke razdelimo po plasteh (to so ponavadi 3). Vzamemo univerzalno lepilo (ali pa skuhamo tistega domačega iz vode in moke) in plast za plastjo papirnatih robčkov nalepimo na balon. Lepimo približno do sredine.
  • Ko se lepilo posuši, balon počimo in sam od sebe se bo odluščil, nam pa bo ostala čudovita skledica, Vanjo lahko postavimo svečko, da zažari.
  • Lahko pa jo tudi porišemo z vodenimi barvami, saj bodo slikice zažarele, ko bo svečka prižgana.

Ideje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovIdeje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovIdeje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovIdeje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovIdeje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovIdeje za adventni koledar: Lučke iz papirnatih robčkovOglej si tudi naslednjo ljubeznico PRAZNIČNO USTVARJANJE.

Avtorica: Urška Bernik, @Kavicazmano
Avtorica zapisa in čudovitih fotografij je Urška Bernik. Mamica zase pove, da je žena, mama trem, zaljubljena v glasbo, šivanje, ustvarjanje, dolge večere, rana jutra... Pridruži se ji pri odkrivanju lepote v vsakdanjih stvareh tukaj.