Izleti, dogodki, doživetja in zunanje družinske aktivnosti v adventnem času

Nekaj idej za praznična decemberska potepanja, izlete in zunanje zimske družinskih aktivnosti v adventnem času, ki jih lahko vključite v vaš adventni koledar:

Zimski sprehodi

Sprehodi, daljši ali krajši, so lahko odlična družinska dejavnost za skupno kvalitetno preživljanje časa tudi v zimskem času. Povežemo jih lahko tudi s tekom, lovljenjem ali skrivanjem, s seboj pa lahko vzamemo tudi skiroje ali poganjalčkih

Na sprehod se lahko odpravimo v mestni park, kjer nahranimo še veveričke in ptičke, ali pa v gozd in pri tem poskusimo poiskati naravne zaklade, različne storžke, želodke in zelene vejice za ustvarjanje in okrasitev doma.

Na zimski solsticij, prvi zimski dan, ki je najkrajši dan v letu, ko se sonce pojavi nizko na nebu in imamo v vsem letu najmanj svetlobe ter je noč najdaljša in dan najkrajši, se lahko odpravimo na sprehod z lučkami oz. lanternami, ki jih dan prej skupaj izdelamo, kar bo za otroke prdstavljalo prav posebno doživetje.

Vsekakor ne sme manjkati tudi zimski sprehod skozi mesto, ogled pisanih lučk in domiselnih božičnih okrasitev ter ogled jaslic.

Snežne radosti

Ni večjega užitka, lovljenje puhastih snežink in opazovanju kako se na dlaneh stopijo, valjanje po sveže zapadlem snegu, delanju angelčkov, zidanju gradov, izdelovanju snežakov, skrivanju v snežnih zametih, lovljenju med zasneženimi grmički, preskakovanju kupčkov snega, drsenju po poledenelih mlakužah, kotaljenje po blagih strminah in na sploh tekanje po snegu. Otroke neznansko radosti tudi kepanje mamice in očka, pri tem je uspeh nedvomno zagotovljen.

Manjše otroke in dojenčke lahko nesemo v ergonomskih mehkih nosilkah in trakovih. Pri tem pa si poglejte še nasvete za zimsko nošenje otrok in dojenčkov v nosilkah v hladnem vremenu.

Praznične dejavnosti

December je običajno poln zabavnih druženj in prazničnih dejavnosti, prireditev zato boste v ponudbi mnogih zagotovo zlahka našli primerne za vso družino. Obiščete lahko živahne praznične sejme, številne prireditve, koncerte in predstave za odrasle in otroke ter.

Praznični prednovoletni čas lahko popestrite tudi z obiski pravljične, božičkove, ledene dežele ali zabaviščnega parka. Če se na pot odpravite z vlakom ali avtobusom pa je že to lahko del dogodivščine.