0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Poganjalci — poganjalec

  Katerega izbrati: Lesen ali kovinski poganjalec?

  Katerega izbrati: Lesen ali kovinski poganjalec?

  Poganjalčki so sicer precej enostavni a vendar je izbira primernega poganjalca za otroka ob vse večji ponudbi poganjalcev na tržišču lahko vse prej kot enostavna. Pri izbiri zato vsekakor pomagajo dodatne informacije o poganjalčkih in njihovih lastnostih, ki staršem olajšajo izbiro in odločitev.

  Tokrat torej o večni dilemi, kateri poganjalec je boljši, lesen ali kovinski? Preberite kako se razlikujejo okvirji lesenih poganjalcev in poganjalcev s kovinskim okvirjem. Katere so prednosti posameznega okvirja in kje se skrivajo slabosti?

  Leseni poganjalci

  Leseni poganjalci so priljubljeni in preferirani s strani mnogih staršev in otrok zaradi svojega naravnega izgleda in prijaznosti do okolja. Na trgu obstaja veliko lesenih poganjalcev, a le peščica je narejenih iz visoko kakovostnih materialov, ki trajajo več let in se lahko prenašajo med generacijami.

  Leseni poganjalci so bolj okolju prijazni, vendar pa so običajno manj prilagodljiva od kovinskih koles. Visoko kvalitetni okvirji lesenih poganjalcev lahko vzdržijo več let, če je za njih ustrezno poskrbljeno, medtem ko lahko leseni poganjalci nižjega cenovnega razreda težje prenašajo zunanje vplive kar se lahko precej hitro pozna tudi na okvirju poganjalca. 

  Popularni leseni poganjalci so Kinderfeets in Wishbone, oglejte si različne modele primerne za starost otrok od 12 mesecev do 5 let starosti.

  Lesni poganjalci Kinderfeets

  Kovinski poganjalci

  Les je običajno lažji a tehnologija in materiali omogočajo izdelavo tudi lahkih kovinskih poganjalcev. Kovinski poganjalci so na voljo iz jekla ali aluminija, od materiala pa je predvsem odvisna teža in kvaliteta poganjalca.

  Poganjalci z jeklenimi okvirji so nekoliko težji in zato običajno uporabljeni pri cenejših modelih poganjalcev kot naprimer PukylinoPuky Wutsch in PukyMoto. Kakovosten aluminij je lahek, močan, odporen proti rji in se uporablja predvsem pri vrhunskih aluminijastih poganjalcih, kot so WOOM, Bixbi Bikes in nekateri modeli Puky. Če pri opisu poganjalčka torej ni posebej navedeno, da so izdelani iz aluminija, so običajno iz jekla.

  Katerega izbrati?

  Odgovor je preprost, običajno z rastjo cene in kvalitete poganjalca pada teža poganjalca, poceni kovinski poganjalci so običajno težji, aluminijasti višjega cenovnega razreda pa so lahko tudi lažji od lesenih različic.

  Vsak poganjalec ima svoje prednosti in slabosti zato je nakup predvsem odvisen od vaših osebnih preferenc pri tem pa je najpomembneje, da ustreza velikosti vašega otroka. Izberite poganjalec, katerga lastnosti in izgled vas najbolj pritegnejo in je všeč vam in vašemu otroku.

  Preberite tudi 11 najpomembnejših zančilnosti pri izbiri poganjalca.

  Novi poganjalec Puky in popolno navdušenje

  Že nekaj časa nazaj smo kupili poganjalček, toda Timon še ni čisto osvojil tehnike. Mogoče je krivda tudi na moji strani, ker mu ga manjkrat ponujam zaradi ročajev, ki niso plastični ampak nekakšna pena, za katero nisem prepričana ali v njej lahko zasedajo pršice, malček pa ima že tako ves čas vnete rokice od izpuščajev.

  Kakorkoli z dragim sva se zaradi boljšega občutka odločila za popolnoma nov plastičen/železen poganjalček in v trenutku ko sva v otroški trgovini Silly zagledala Puky poganjalček sva se zaljubila. Zdel se nama je popoln. Ko sem klicala v trgovinico da ga naročim, so mi prijazno svetovali, naj se najprej odločim za Puky Wutsch štirikolesnik, ki je narejen na način, da otrok dobi ravnotežje, saj je sprednji del gibljiv in potem veliko hitreje osvoji klasičen poganjalec. Z njo sem se popolnoma strinjala in že naslednji dan je bil pri nas.

  Ne bom opisovala čistega navdušenja, ker je očitno na slikah in posnetku. 😀 Lahko samo povem da v celem tednu odkar ga imamo, malček večino časa zunaj preživi na njem in je čisto očaran.

  Toplo ga priporočam vsem malčkom, ki še niso pripravljeni na dve kolesi. Zagotovo boste nad njim zelo zadovoljni. Najdete ga pa tukaj.

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Timon in njegov prvi Puky poganjalec @Anina Kuhinja

  Topel pozdravček,
  vaša Ana

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Review: Otroška čelada EGG Helmet in lesen poganjalec Kinderfeets Classic @Navihančk

  Review: Otroška čelada EGG Helmet in lesen poganjalec Kinderfeets Classic @Navihančk

  Ker je bil odziv bralcev na barvice Stabilo Woody 3v1, ki sem vam jih predstavila dva meseca nazaj, zelo pozitiven, sem se odločila, da bom na blogu občasno predstavila katerega izmed izdelkov, ki se mi zdi zanimiv, uporaben ter bolj ali manj kreativno naravnan. Moj namen je z vami deliti iskrene izkušnje in vam predstaviti pluse in minuse, ki ji določen izdelek po mojem mnenju vsebuje, na podlagi katerih se boste nato lahko sami odločili, ali bi izdelek koristil tudi vam in vašim navihančkom. Vedno pa se bom potrudila, da vam za izdelek, ki mi je na splošno všeč in ga predstavim tukaj, poskušam priskrbeti tudi kuponček ali katero drugo ugodnost. (Pošiljam na e-mail, zato se lahko prijavite v spodnji okvirček).

  Tokratni “plusi in minusi” bodo namenjeni dvema izdelkoma in sicer vsakemu posebej: Lesenemu poganjalcu Kinderfeets ter otroški čeladi EGG Helmet. Oboje so nam poslali iz otroške trgovine Silly, v zameno za naše iskreno mnenje o izdelkih.

  Čelada EGG me je s svojim atraktivnim dizajnom takoj pritegnila. Varnost na kolesu, poganjalcu in skiroju, jemljem zelo resno, zato sem vesela, da smo lahko preizkusili še eno alternativo standardnim kolesarskim čeladam.

  Moja hčerka ima, pri skoraj 4-ih letih, obseg glave nekaj mm preko 52 cm, zato smo se odločili za srednjo velikost (M). Čelada se glavi zelo lepo prilega, kljub temu, da smo (kar se tiče velikosti te dimenzije) povsem na spodnji meji. Čelada po nekaj časa nošenja ne zleze naprej, ne nazaj, kar me zelo veseli in na nek način pomirja, ker mi ni potrebno ves čas preverjati pravilne nastavitve, kot se mi je to dogajalo ob naši prejšnji kolesarski čeladi.

  OTROŠKA ČELADA EGG HELMET

  Zastavljena je zelo praktično, na njej je več gumbkov, preko katerih lahko čelado odpnete ter ustrezno nastavite. Krasno funkcijo pa opravlja tudi notranji napihljivi del, ki ga napihnete s pritiski na stranski zadnji gumb in omogoča, da se čelada še dodatno prilega glavi, obenem pa doda tudi veliko mero udobja.

  OTROŠKA ČELADA EGG HELMET

  Samo čelado na simpatičen način ovijete s prevleko zabavnih potiskov, kot dodatek pa lahko nanjo pripnete add-on (dodatek), ki služi predvsem ko zabaven element, ki izdelku doda še neko ekstra ljubkost. Mi smo našo gospodično prelevili v snežnega leoparda (skin Maya) ter jo povrhu še okronali z luštno rumeno kronico (add-on Princess).

  Zaradi površnega branja navodil, kar se tiče pripenjanje dodatkov, smo kronico sprva nastavili na napačno mesto, zato nam je med prvo vožnjo nekajkrat odpadla in smo jo tako na poti skoraj izgubili. Add-on dodatki so zelo ljubki, le pazite, da jih pripnete na pravo mesto. 😉

  Na kratko o izdelku (plusi in minusi):

  PLUSI:

  + Dobro prileganje glavi, notranjost je zelo udobna, čelada ne zdrsne naprej, nazaj ali na stran;

  + Uporabna za veliko različnih športov na snegu, ulici in vodi-> vključuje vse varnostne standarde za kolesarjenje, rolkanje, deskanje na snegu in smučanje;

  +Udobje, pralna prevleka (skin) ter zabavni dodatki (add-on) za ljubek izgled.

  MINUSI:

  – V zelo toplih/vročih dneh se glava pod čelado bolj poti kot pri nekaterih drugih bolj odprtih kolesarskih čeladah;

  – Višja cena (sama čelada s prevleko vred, vas bo stala malo pod 85 €, v primeru, da se odločite za Add-on pa še pribl. dodatnih 10€).

  Čelada nam je zelo všeč, saj deluje zelo stabilno, kompaktno ter predvsem varno. Naša navihanka je malce bolj “adrenalinsko naravnana” in jo moram tako ves čas nadzirati pri vožnji s poganjalcem ali kolesom, ta čelada pa mi nudi neko dodatno sigurnost. Skupaj z vsemi dodatki, lahko čelado uvrstite v višji cenovni razred, vendar je v primeru, da poleg kolesarjenja, z navihančki radi tudi npr. smučate oz. se ukvarjate z drugimi športi, cena kljub temu precej ugodnejša, kot če bi kupili več različnih čelad, ki so namenjene za vsako aktivnost posebej.

  OTROŠKA ČELADA EGG HELMET

  Drugi izdelek, ki smo ga preizkusili, je poganjalec nizozemske znamke Kinderfeets. Poganjalec je izdelan ročno, ogrodje je leseno, višina sedeža je nastavljiva, pnevmatike pa so iz bio-razgradljive gume. Doma smo že prej imeli poganjalec Puky, ki nam je prav tako všeč, zato lahko oba uporabim za primerjavo, ker sta si med seboj sicer precej različna. Pri poganjalcu Kinderfeets mi je izredno všeč to, da je zelo lahek. Tehta okoli 3,6 kg, se pravi je za skoraj 1,5 kg lažji od Puky-ja, zato ga vedno vzamemo s seboj, kadar se odpravimo na daljšo vožnjo ali sprehod (nazadnje sem ga morala sama nesti na pol poti okoli blejskega jezera pri 30°C, zato je lažje definitivno=boljše 😉 ).

  LESEN OTROŠKI POGANJALEC KINDERFEETS CLASSIC

  LESEN OTROŠKI POGANJALEC KINDERFEETS CLASSIC

  Pnevmatike so polne, torej se jih ne napihuje. Pri uporabi nisem opazila neke posebne razlike v primerjavi z napihljivimi gumami, super pa je, ker se guma ne more izprazniti in tako pokvariti vožnje neučakanim navihačkom. Ob straneh so opore za noge, ki pridejo prav za počitek nog pri spustu po klančini navzdol.

  LESEN OTROŠKI POGANJALEC KINDERFEETS CLASSIC

  Osrednje ogrodje poganjalca vsebuje premaz za risanje s kredami, ki deluje povsem kot šolska tabla. Nanj lahko navihančki rišejo ter okrasijo svoj poganjalček po lastnih željah. Kasneje pa lahko risbice pobrišete s krpo…oz. kot se je pri nas izkazalo…z roko ali kar z rokavom. 😉

  LESEN OTROŠKI POGANJALEC KINDERFEETS CLASSIC

  Na kratko o izdelku (plusi in minusi):

  PLUSI:
  + Zelo lahek in s tem idealen za prenašanje;
  + Izdelan iz biorazgradljivih materialov-prijazen naravi;
  + Polne gume, ki se ne morejo izprazniti;
  + Premaz za risanje s kredami.

  MINUSI:
  – Višja cena (99,95 €).

  LESEN OTROŠKI POGANJALEC KINDERFEETS CLASSIC

  Zelo sem vesela, da sem imela možnost preizkusiti ta dva izdelka. Oba sta mi zelo všeč in vam ju priporočam. Upam, da vam bo ta prispevek pomagal pri izbiri, v kolikor se odločate za nakup novega poganjalčka ali otroške čelade.

  Avtor: Sandra Koren Kuhar, 
  Objavljeno @Navihančki

  Pukylino vs Puky Wutsch: Kakšna je razlika med poganjalcema Pukylino in Wutsch?

  Oba otroška poganjalca Puky nudita optimalen vstop otroka v mobilnost. Skozi igro se otrok uči enostavnih gibov, kot je močan odriv od tal v kombinaciji s prvim usmerjevalnim gibanjem. Razlika med poganjalcema je predvsem v njunem namenu uporabe na eni strani in razvojni stopnji otroka na drugi strani. Pukylino je namenjen uporabi samo v notranjih prostorih, medtem ko je Wutsch primeren za uporabo tako v zaprtih prostorih, kot na prostem.

  Pukylino je torej prvenstveno zasnovan za notranjo uporabo. Predpogoj za uporabo je, da je otrok sposoben stati in hoditi ob opori. Pukylino priporočamo za otroke od 1. leta ali od višine 75 cm dalje. Višina sedeža je približno 22 cm. Ker je Pukylino pogosto prvo vozilo za otroka, je potrebna posebna starševska skrb ob uporabi, pozorno opazujte otroka, če lahko upravlja vozilo brez problema. Trčenje v oviro pri polni hitrosti lahko povzroči padec otroka čez vozilo. Zato priporočamo, da se Pukylino uporablja izključno na ravnih tleh v zaprtih prostorih, brez ovir.

  Moj prvi Puky - poganjalec Pukylino

  Puky Wutsch je prav tako oblikovan za notranjo uporabo, vendar se lahko uporablja tudi na prostem, saj ima drugače zasnovan geometrijski potek osi. Posebna integrirana "WUTSCH®" os dopušča omejeno bočno nagibanje prednje osi in tako omogoča odličen razvoj ravnotežja in usklajenega gibanja. Zato je idealen za učenje ravnotežja malih kolesarjev v kombinaciji z krmiljenjem in gibanjem nog in je odlična pripravljalna faza na poganjalec na dveh kolesih. Kot predpogoj za uporabo mora biti otrok sposoben stati in hoditi brez pomoči. Puky Wutsch priporočamo za otroke od 1. leta in pol ali od višine 80 cm dalje. Višina sedeža je približno 24,5 cm. 

  Moj prvi Puky - otroški poganjalec Wutsch

  V kolikor gre torej za prvo izkušnjo otroka na poganjalcu, ne glede na to ali ste se odločili za nakup Pukylino otroškega poganjalca ali Puky Wutsch, predlagamo uporabo najprej v zavarovanem notranjem okolju ob nadzoru odralsega, saj se otroci, ki še nikoli niso sedeli na poganjalcu najprej avtomatsko pritegnejo bližje krmilu, ki se ga držijo in jim predstavlja varnost. Kot rezultat intuitivno premaknejo ravnotežje naprej v smeri krmilne osi, in se lahko prevrnejo čez prednjo os, če pri hitrosti s prednjimi kolesi zapeljejo ob oviro.

  Za celotno ponudbo Puky poganjalcev za otorke ali več informacij o posameznem izdelku obiščite otroško trgovino Silly