-10% ob prvi prijavi s kodo SILLYPRIJAVA 🛍 / BREZPLAČNA POŠTNINA & VRAČILA na vsa naročila nad 29€
0 Cart
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Nosilke in trakovi — boba carrier 4g

  Uporabnost nosilke Ergobaby po dopolnjenem 6. mesecu starosti @Anina kuhinja

  Uporabnost nosilke Ergobaby po dopolnjenem 6. mesecu starosti @Anina kuhinja

  Moja prva objava o Ergobaby nosilki, se je bolj ali manj navezovala na začetne mesece, po rojstvu otroka. Tako je vsebovala tudi opise/izkušnje glede vstavka za novorojenčke. Več si lahko preberete tukaj. Že nekaj časa pa se spravljam pisati objavo, v kateri bi želela izpostaviti vse prednosti in načine uporabe Ergobaby nosilke po dopolnjenem 6. mesecu starosti dojenčka. To je čas, ko dojenčka že lahko obrnemo naprej. Kljub temu, da sem sama v prvih mesecih po porodu preferirala nosilko Bobo 4G, saj je bolj preprosta in je nastavek za novorojenčke bolj priročen in hiter za uporabo, pa lahko zlahka rečem, da je Ergobaby v nadaljnih mesecih mnogo boljša od Bobe.

  Ko malčki postanejo firbčni in želijo vse videti, jih kar nekaj začne zavračati nosilke, saj so prisiljeni, da so obrnjeni navznoter, kar jim ne omogoča dobrega vpogleda na okolico. Pri Ergobaby pa lahko malčka obrnemo naokrog in razgled iz tako visoke točke, ne pusti ravnodušenega nobenega malčka. Naš Liam se je že prej rad nosil v nosilki, toda odkar je obrnjen naokrog, je nosilka postala najbolj nepogrešljiv izdelek, kar jih imamo. Brez heca, komaj imam čas, da jo vsake toliko časa operem. 😀 Z nosilko gremo na sprehod, v trgovino, na izlet, … skupaj mešava kosilo, kuhava, pospravljava – skoraj ni opravka, pri katerem Liam že ni bil v nosilki. Zadnjič sva še travo kosila skupaj in je bil čisto navdušen. 😀 Ko smo v stanovanju, ima, odkar je spuzal, željo po raziskovanju, toda, kadar imamo “boleče” dni izraščanja zobkov ali smo prehlajeni in želi ves čas mojo bližino, je to edini način, da sama lahko kaj postorim in se mi Liam ne plazi ves čas pod nogami in mi joka naj ga dvignem.

  Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja, Liam, Ergobabay 360

  Vsi me sprašujejo, če me kaj boli hrbet, ker ga toliko prenosim. Tukaj se pokaže kvaliteta nosilke, saj s hrbtom nimam težav, pa ima Liam slabih 10 kg in ga res veliko prenosim. Če je v nosilki (ko gremo na izlet) kakšni dve uri skupaj, lahko rečem, da čutim rame, pa še to ne hudo. Občutek je, kot bi imela na sebi šolsko torbo. S tem, da je teža lepo razporejena.

  Poleg tega je nosilka odličen način tudi za dojenje, saj s pokrivalom omogoča zasebnost in nismo odvisni od tega, da iščemo kotiček, kjer se lahko umaknemo. Sploh če ste ena izmed mamic, ki rade dojite v zasebnosti. Pokrivalo je odlično tudi za senčko, kadar otrok med nošnjo zaspi. Sama ga takrat obrnem navznoter in pokrijem, da v miru in v senčki lahko odrema.

  Nosilka je seveda pralna. Sama sem jo oprala že najmanj 10x in to na 40 stopinjah. Sušim jo na zraku in ne v sušilcu in nisem opazila, da bi se zaradi pranj kaj obrabila.

  Bom vesela vaših izkušenj z njo in njeno uporabo pri starejših dojenčkih v komentarjih. Za vse, ki vas zanima še več informacij o njej pa jih najdete v otroški trgovini Silly tukaj, kjer sem jo kupila tudi sama.

  Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja, Liam, Ergobabay 360

  Ana Žontar Kristanc         

  Avtor: Ana Žontar Kristanc, Objavljeno @Anina kuhinja
  Avtorica zapisa je Ana Žontar Kristanc, njeno življenje se vrti okrog sinčka Liama in Timona, moža Kristijana, njene družine in nenazadnje hrane oziroma kuhanja, ki vse te najlepše dele njenega življenja povezuje. Več o Ani, njenih receptih, mislih in zapisih o vlogi mamice pa si lahko preberete tukaj.

  Koristi nošenja otrok v ergonomskih nosilkah

  Koristi nošenja otrok v ergonomskih nosilkah

  Nošenje otroka v pokončnem položaju na vaših prsih...

  1. Oponaša okolje v maternici — Otrok še naprej čuti dotik, ritem, pritisk in pomirjujoče glasove maminega utripa srca, dihanja in ritmično zibanje.

  2. Preprečuje vnetja ušes in lajša simptome GERB-a (re uksa) (Tasker, 2002)13

  3. Regulira telesno temperaturo — dojenček bolje vzdržuje svojo temperaturo. Če je dojenčku premrzlo, se bo mamina temperatura prilagodila – dvignila za eno stopinjo, da s tem pomaga ogreti dojenčka. Če je dojenčku prevroče, pa se bo mamina temperatura za eno stopinjo znižala (Ludington-Hoe, 2006).10 Pokrčen položaj na maminih prsih je bolj učinkovit za vzdrževanje telesne temperature kot pa ležeč položaj.

  4. Spodbuja tvorbo in izločanje mleka ter dolžino dojenja. (Furman, 2002)9

  5. Spodbuja imunološko zaščito — Če mama doji svojega otroka, proizvaja protitelesa v odgovor na vse mikrobe, s katerimi prihaja v stik, in prenaša protitelesa naprej na otroka (Lawn, 2010).2 Dotik je tako pomemben za zdrav razvoj otroka, da lahko pomanjkanje le-tega ali ločitev mame in novorojenčka pri otroku povzroči povišanje stresnega hormona kortizola. Visoke ravni kortizola v krvi in ločitev od mame pa imajo lahko slab vpliv na otrokov imunski sistem.

  6. Spodbuja pridobivanje na rasti/teži — Visoke ravni kortizola, ki lahko nastanejo zaradi ločitve otroka od mame, imajo negativen vpliv na rastni hormon. Ob prisotnosti mame, ki pomaga uravnavati otrokovo dihanje, srčni utrip in temperaturo, otrok porabi manj energije in le-to lahko usmeri v rast. (Charpak, 2005)5

  7. Podpira uravnavanje vzdraženosti — Dojenčki, ki jih eden od staršev nosi na prsih, več časa preživijo v tihem budnem stanju, optimalnem stanju za opazovanje in sprejemanje informacij.

  8. Zmanjšuje možnost apnea-e in neenakomernega dihanja — Pri dojenčku, ki ga eden od staršev nosi na prsih, se ponavadi pojavi izboljšanje v vzorcih dihanja. Ko otrok sliši dihanje, ga to stimulira k posnemanju. (Ludington-Hoe, 1993)7

  9. Stabilizira srčni utrip — Bradikardija (počasen srčni utrip pod 100 utripov) se občutno izboljša in tahikardija (hiter srčni utrip nad 180 utripov) se pojavi le redko (McCain, 2005).11

  10. Zmanjša stresne odzive — Dojenčki se bolje odzivajo na bolečino in ob bolečini jočejo manj (npr. v primeru vboda v peto). (Kostandy, 2008)1

  11. Podpira nevrološki razvoj — V prvem letu življenja nošeni otroci dosežejo boljše rezultate na mentalnih testih in testih motoričnega razvoja. (Charpak et al., 2005)2

  12. Poveča oskrbo dojenčkovega telesa s kisikom (Feldman, 2003)8

  13. Zagotavlja daljša obdobja mirnega spanca — dojenčki so bolj mirni pri prehajanju iz enega stanja spanja v drugega. (Ferber, 2004)4 Prav tako na splošno spijo dlje (Messemer, 1997)12

  14. Rešuje življenja — Po najnovejših raziskavah prakticiranje »kengurujčkanja« (ali posebnega nošenja nedonošenega otroka s kožo na kožo) za 51% zniža umrljivost pri dojenčkih (stabilnih, s težo manjšo od 2 kg), ki so bili »kengurujčkani« v prvem tednu po rojstvu in ki jih je mama dojila. (Lawn, 2010)2

  Koristi nošenja otrok - Boba Wrap

  Nošenje je super za vašega otroka!

  Nošeni otroci...

  • Jočejo manj! 43% skupno in 54% manj v večernih urah 1

  • So bolj zdravi! Hitreje pridobivajo na teži, imajo boljšo motoriko, koordinacijo, boljši mišični tonus in občutek za ravnotežje. 2, 5, 7

  • Lepše vidijo v svet! Otroci v vozičkih ali avto- sedežih vidijo svet odraslih le v višini kolen.

  • Se hitreje osamosvajajo! Imajo večje samozaupanje in se manj »lepijo«. 3

  • Bolje spijo! Hitreje zaspijo in spijo dlje. 4

  • Se več naučijo! Niso prekomerno vzdraženi, temveč mirni in pozorni, opazujejo in vsrkavajo svet okrog sebe. 5

  • So srečnejši! Se čutijo ljubljene in varne. 6

  Koristi nošenja otrok - Boba Wrap

  In super za vas!

  Nošenje otroka...

  • Izboljša komunikacijo med vami in vašim otrokom (ne da bi otrok moral jokati!), saj laže interpretiramo otrokovo obrazno mimiko ter geste.

  • Pomaga k večjemu samozaupanju v vlogi starša — ni boljšega občutka kot imeti mirnega in zadovoljnega otroka, ko smo zadovoljili vse njegove potrebe.

  • Je priročno — otroka ne rabimo nositi na primer v eni roki v težkem avtosedežu.

  • Vam zagotavlja varno gibanje ne glede na teren – lahko se sprehodite po neravnih poteh, stopnicah ali pa greste v hribe.

  • Je zdravo za vas — spodbudi vas, da greste ven na svež zrak in se razgibate.

  • Zagotavlja varnost — bližina topline in ljubezni.

  • Zagotavlja diskretno dojenje — brez iskanja primernega prostora.

  Vam pomaga poskrbeti za starejše otroke, medtem ko imate dojenčka še vedno pri sebi.

  Koristi nošenja otrok - Mehka nosilka Boba Carrier 4G

  Reference:
  1 Kostandy et al., “Kangaroo Care (Skin Contact) Reduces Crying Response to Pain in Preterm Neonates: Pilot Results,” Pain Management Nursing 2008: 9:55-65
  2 Lawn et al., “‘Kangaroo Mother Care’ to Prevent Neonatal Deaths Due to Preterm Birth Complications,” International Journal of Epidemiology” 2010: April.
  3 Whiting, J.M.W., “Environmental Constraints on Infant Care Practices”. In Handbook of Cross-Cultural Human Development edited by R.H. Munroe, R.L. Munroe & B.B. Whiting, New York: Garland STPM Press, 2005.
  4 Ferber et al., “The E ect of Skin-to-Skin Contact (Kangaroo Care) Shortly After Birth on the Neurobehavioral Responses of the Term Newborn: A Randomized, Controlled Trial. Pediatrics 113 2004: 858-865.
  5 Charpak, N., “Kangaroo Mother Care: 25 Years After,” Acta Paediatric 94 2005: 5, 514-522.
  6 Powell, A. “Harvard Researchers Say Children Need Touching and Attention,” Harvard Gazette.
  7 Ludington-Hoe, S. Kangaroo Care: The Best You Can Do to Help Your Preterm Infant. New York: Bantam Books, 1993.
  8 Feldman et al. “Testing a Family Intervention Hypothesis: The Contribution of Mother-Infant Skin-to-Skin contact (kangaroo care) to Family Interaction, Proximity, and Touch,” 2003 March Journal of Family Psychology. Vol. 17, 94-107
  9 Furman, L. “Correlates of Lactation of Very Low Birth Weight Infants,” 2002 Pediatrics Vol. 109 (4) 57
  10 Ludington-Hoe, S. “Breast Infant Temperature with Twins during shared Kangaroo Care,” 2006 Journal of Obstetric , Gynecologic and Neonatal Nursing, 35 (2) 223-231 11 McCain, G et al. “Heart Rate Variability Responses of a Preterm Infant to Kangaroo Care,” 2005 Journal of Obstetrics, Gynecologic, and Neonatal Nursing,” 34 (6), 689-694.
  12 Messmer P. et al., “E ect of Kangaroo Care on Sleep Time for Neonates,” 1997 Pediatr. Nurs. 23, no. 4 408-414.
  13 Tasker, A., Dettmar, P. W., Panetti, M., Koufman, J. A., Birchall, J. P., and Pearson, J. P. (2002). Is gastric re ux a cause of otitis media with e usion in children? The Laryngoscope, 112:1930–1934.

  compliments of Boba Inc. | PO Box 3808 Boulder, CO 80307 | USA bobafamily.com

  Primerjava ergonomskih nosilk BOBA WRAP in BOBA 4G @Z ljubeznijo, Mama

  Primerjava ergonomskih nosilk BOBA WRAP in BOBA 4G @Z ljubeznijo, Mama

  Raztegljivi trak Boba Wrap sem kupila med drugo nosečnostjo. Izbirala sem med različnimi nosilkami in se odločila glede na izkušnje uporabnikov, namen uporabe in cenovno dostopnost. Iskala sem nekaj, kar bi lahko uporabljala predvsem v prvih mesecih otrokovega življenja. Aljaž je bil takrat star malo manj kot dve leti in zelo živahen, zato sem vedela, da bom potrebovala nosilko, ki mi bo pomagala pomiriti in uspavati dojenčka ter mi hkrati dopuščala proste roke za vsa opravila in igro z njim. Po rojstvu Zare sem jo začela kaj hitro uporabljati. Potrebovala sem nekaj časa (in nekaj posnetkov na You Tube-u, haha), da sem se ga naučila zavezati in vanj spraviti dojenčka, a sem kasneje postala zelo spretna in ga zdaj zavežem v minutki. Najbolj mi je všeč, da je prijetno mehek in zelo udoben, tako za otročka, kot tudi za starše. Edino, kar mi ni bilo všeč je to, da so trakovi po kakšni uri ali dveh nekoliko popustili in sem imela občutek, da mi je zato Zara nekoliko zdrsnila. Ker je bila Zara dokaj drobna in lahka dojenčica, sem jo v Boba Wrap-u nosila dobro leto. Nosila sem jo v položaju spredaj, čeprav bi si jo lahko namestila tudi na bok (nisem poskusila).

  Ergonomska mehka strukturirana nosilka Boba 4G Slate @Nina Držaj, Z ljubeznijo mama

  Kasneje sem dobila možnost preizkusiti tudi nosilko Boba Classic Carrier 4g in se že takrat odločila, da jo bomo kupili, če se bomo še kdaj odločili za kakšnega otroka. In smo jo, hihi. Boba 4g me je prepričala z enostavnejšo uporabo, saj ni potrebno vedno znova vezati traku, ampak narediš samo klik in klik ter je otroček že nameščen. Všeč mi je, da je lepo objame otročka in da je nošenje zelo udobno. Jakob je tesno privit k meni, nosilka pa mu daje potrebno oporo. Zaenkrat še uporabljava integrirani vstavek za novorojenčke in majhne dojenčke, ki skupaj s patentiranimi paščki za nogice omogoča, da je Jakob v ergonomskem položaju, t.i. položaju žabice. Do nedavnega (star je dva meseca in pol) sva vedno uporabljala še kapuco za varovanje glavice, saj drugače glavica ni bila dovolj zavarovana. Zdaj je že večji in tega nujno ne potrebuje, zato kapuco uporabiva samo kot zaščito pred vremenom ali ko zaspi. Všeč mi je, da jo bova lahko uporabljala dolgo, saj je strukturirana nosilka Boba 4g primerna za dojenčke in malčke do 20 kg in omogoča nošenje spredaj in na hrbtu, kar nam bo olajšalo tudi razne izlete. Za njo sem se odločila predvsem zato, ker je ergonomska in ima številne možnosti nošenja, kar jo dela univerzalno. Praktično pa je tudi to, da ima na pasu manjši žep za shranjevanje in uporabne zaponke na naramnicah, na katere lahko pritrdimo igračko za otroka (se že veselim, da bo prišlo prav, ko bo starejši).

   

  Še vedno uporabljam obe nosilki, in sicer se o uporabi odločim glede na situacijo in njune prednosti. Nosilka Boba Wrap se mi zdi bolj primerna za doma in za sprehode na manjše razdalje. Vanjo si ga namestim, ko ima slab dan in veliko joka ter ga želim potolažiti; ko bi se crkljal, jaz pa potrebujem proste roke za kuhanje, likanje ali za igro s starejšima otrokoma ali pa takrat, ko ga želim tesno ob sebi. S trakom imam včasih občutek, da je še vedno del mene. Bil je en tak lušten trenutek mesec dni nazaj, ko sem se odločala ali bi ga za spanje odložila v posteljico ali bi ga namestila v Boba Wrap in sem se odločila za slednje (je večja možnost, da bo dlje spal). Ko sem si ga namestila in sva bila tako tesno skupaj "objeta" sem si rekla: "It just feels right!" Vem, da je ravna podlaga tisto, kar otrok potrebuje in kar je dobro za njegovo hrbtenico, ampak vsake toliko pa pride trenutek, ko ga enostavno ne želim odložiti iz rok (oz. iz nosilke) in verjamem, da ima tudi to pozitivne učinke za naju oba. Prednosti Boba Wrap-a: primeren za nošenje od rojstva do 18 mesecev; priporočajo ga za prve mesece (bolj kot uporabo strukturirane nosilke), mehak in udoben, lepo objame otroka, pralen v pralnem stroju, univerzalna velikost.

  Za Bobo 4g se odločim, ko gremo na daljši sprehod, na kakšen izlet, kjer je lažje brez vozička, v knjižnico in druge podobne kraje, kjer je veliko stopnic in bi mi bilo drugače težje. Hkrati to pomeni, da bo pomirjen in da bo najbrž večino časa prespal, jaz pa bom lahko, bolj kot drugače, vključena v dogajanje, kar bo všeč Aljažu in Zari (morda se še spomnite našega oddiha v Banovcih TUKAJ ali pa nazadnje, ko je Jakoba v Bobi nosil naš ati TUKAJ). Priznam, da jo uporabljam raje, kot Boba Wrap, ker se mi zdi bolj praktična. Prednosti Bobe 4g: primerna za nošenje dojenčkov in malčkov (od 3,5 kg do 20 kg), torej daljša uporaba, položaj spredaj in na hrbtu, ki je zelo udoben za malčke, enostavna namestitev in uporaba, dojenčka lahko uspavaš in nato z nosilko vred odložiš, dodatki, kot so varovalo za glavico, žepek, zaponke za igračko ipd.

  Na pohorje z gondolo

  Obe nosilki sta ergonomski in omogočata tudi dojenje med uporabo, a tega še nisem preizkusila. Če bom, vam zagotovo sporočim, kako se je obneslo. Torej, če iščete način, kako si olajšati situacijo z enim ali večimi otročki, način, kako pomiriti dojenčka ali pa potrebujete nosilko za potepe in pohode, vam vsekakor priporočam eno izmed zgornjih dveh (glede na vaše potrebe in želje). Nošenje prinaša ogromno prednosti za otročka in vas bo z njim zagotovo povezalo.

  Z ljubeznijo, Mama.

   


  Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly.si, kjer najdete tako Boba Wrap, kot tudi Boba Classic Carrier 4g. Na voljo je več različnih barv in vzorcev. Jaz sem izbrala Boba Wrap v vijolični barvi in Bobo 4g v črni barvi "Slate". Ker imajo v trgovinici Silly na voljo tudi veliko druge opreme in igrač za dojenčke, malčke in večje otroke, pokukajte še k njim na Facebook stran Silly in na Instagram Silly, da boste na tekočem z aktualno ponudbo. Hvala Silly, ne morem si predstavljati, kako bi zmogla, s tremi majhnimi otroci, brez Bobe.

  *Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

  Objavljeno @Z ljubeznijo, Mama

  BOBA ALI BOBA? BOBA! @Ljubki nesmisel

  S tamalo sva bila poskusna zajčka. Ali, če se bolj vživiva v najini aktualni vlogi, sem bil jaz poskusni Papa Bear, Višnja pa poskusni pujsek. Igra vlog je pri dojenčkih zelo pomembna, zato jo redno prakticirava. Na njeno žalost tamala zase še ne more izbirati vlog, ampak to rahločutno in obzirno namesto nje storim jaz.

  Po prvih dveh mesecih, ko se je naša rada peljala v vozičku in je v njem tudi zaspala, se je lepega dne preprosto odločila, da ji voziček ne sede več. Na srečo je moja boljša polovica na baby showerju od sotrpink dobila nosilko Boba Air. In nekaj mesecev je bil to edini način, da je dete zaspalo, ko ni bilo med domačimi štirimi stenami. Strpal sem jo v nosilko, par minut je glasno izražala svoje nezadovoljstvo, ker je že vedela, da jo uspavamo, potem pa je kinknila.

  Jure Marolt in Višnja z Strukturirano mehko nosilko Boba 4G

  Dokler nisem pred nekaj tedni izvedel, da obstaja še ena Boba. Večja, za daljše ture in bolj kompaktna. In sedaj vsak dan v praksi preizkušam Bobo 4G. Ker ima oblazinjene naramnice in oporo za dojenčkovo guzico, je vse veliko bolj preprosto. Vsak dan podaljšujemo sprehode. Najprej pol ure, nato tri četrt, danes uro petnajst.

  Višnja v nosilki ne spi več. Nasploh spi veliko manj kot je v prvih treh mesecih svojega življenja, kar je seveda razumljivo in pričakovano. Ampak ker je tudi njej v Bobi 4G bolj udobno, sedaj cel sprehod gleda naokrog. Zvedavo, kot dekleta v pesmih Toneta Pavčka.

  Vedno sem se šetal. Najprej sam, potem s svojo izbranko, kasneje s psom, sedaj pa z Višnjo. Pred leti sem razmišljal, kako prijetno bo, ko se bom sprehajal s svojim otrokom in mu opisoval okolico, otrok pa bo to »požiral« z izbuljenimi očmi in široko odprtimi usti. Nekako verjamem, da se s tem razvije otrokov vokabular. Srce bi se mi paralo na koščke, če bi moj otrok uporabljal kratice (LOL, WTF) namesto nenadkriljivih opisnih pridevnikov neskončnih razsežnosti.

  Ergonomska mehka strukturirana nosilka Boba 4G @Ljubki nesmisel

  Seveda so tej prvi sprehodi še bolj preproste narave. To je drevo, to je teta, to je hiša. Težko ji razložim, da recimo dotična fasada izgleda, kot da je ni prebarval nihče od halštatske ali železne dobe dalje, saj jo krasijo nedoločljivi pastelni odtenki, ki jih ne bi nič bolje opisal profesor likovne vzgoje. Sedaj greva počasi, korak za korakom. Poglej, Višnja, to je pa pes. Kako dela pes? Hov hov.

  Torej se po dobri uri ogledovanja in preprostega opisovanja vrneva domov. Kaj je novega? Križ me ne boli, kar je za velikega človeka vedno dobrodošlo in še zdaleč ne samoumevno dejstvo. Ker te Boba 4G lepo oprime za spodnji del križa. Na ramenih ni več sledov naramnic, ki so se mi pri Bobi Airu zažrli v kožo. Predvsem pa je Višnji bolj udobno, ker ima več opore in to pomeni, da so najine šetnje iz malo stresnih prešle v sila prijetne.

  Boba Air je super za krajše sprehode. Je lažja, manjša in lahko zložljiva. Boba 4G je boljša za daljše ture in nosilcu in otroku nudi več udobja. Če imaš možnost, si nabavi obe. Če nimaš, dobro premisli, v katero skupino sprehajalcev sodiš in kako rada je tvoja družinica na prostem. Jaz sem nad 4G iskreno navdušen.

  Danes sem tamalo in njeno mutti odložil na igralnih uricah, kjer te male štručke učijo handlinga in tega, kako se naj bi pravilno prenašalo in odlagalo otroka. Pred vhodom je stalo pet, šest mladih mamic. Kaj so imele skupnega? Vse so imele svoje male zakladke v nosilkah. In noben teh otrok ni jokal. Nekaj je torej že na tem.

  Objavljeno @Ljubki nesmisel.

  Razlike med nosilkama Boba 4G in Boba Air

  Boba 4G je verjetno najbolj priljubljena strukturirana mehka nosilka na slovenskem trgu, Boba Air pa je njena lažja verzija. Kljub podobnosti nosilki nudita precej drugačno izkušnjo nošenja, zato v kolikor niste popolnoma prepričani ali se odločiti za struktrirano mehko nosilko Boba 4G ali Boba Air, za poenostavitev odločitve preberite primerjavo bistvenih razlik Boba Carrier 4G in Boba Air.

  Nosilka Boba 4G Kangoroo

  Teža nosilke in shranjevanje

  Boba Air je najlažja mehka nosilka na trgu in tehta le 300 g. Je super majhna, vendar ima kljub temu vse lastnosti običajne strukturirane nosilke, razen oblazinjenja. Zloži se v priročno torbico in je v smislu praktičnosti prenašanja brez primerjave. Boba Air zavzame neverjetno malo prostora, saj se zloži približno na velikosti zložljivega dežnika in jo je možno pospraviti v večino torbic, zato jo lahko imate vedno s seboj. Ker se prilega majhnim prostorom in je enostavna za shranjevanje je nadvse primerna za potovanja in izlete. Enostavno se namesti in pospravi ter jo imate lahko praktično vedno s seboj.

  Boba Air - mehka strukturirana nosilka

  Nosilka Boba 4G tehta 900 g in je že na pogled obilnejša, predvsem zaradi več materiala in podloženosti. Kljub temu se lahko zloži in pospravi, vendar bo pri tem vzela nekoliko več prostora za shranjevanje. V kolikor bi jo želeli lično pospraviti, vzeti nosilko na pot in jo imeti ob sebi je izredno praktična torbica Boba za shranjevanje nosilke, ki pa ni priložena Boba Carrier 4G, možno pa jo je kupiti ločeno.

  Boba torbica za shranjevanje nosilke

  Primerna starost za nošenje

  Boba Air se lahko uporablja od približno 5 - 6 meseca oz. 7 kg naprej, medtem ko Boba Carrier 4G z integriranim vstavkom za novorojenčke in majhne dojenčke omogoča uporabo že od rojstva oz. od 3,2 kg dalje.

  Obe nosiliki sta odlični za nošenje dojenčkov med 7 - 10 kg in tudi za nošenje starejših malčkov med 10 -15 kg. Za nošenje otrok med 15 - 20 kg pa bo verjetno bolj udobna in primerna nosilka Boba Carrier 4G.

  Udobje in možnosti uporabe

  Boba Air je zasnovan za občasno uporabo predvsem z namenom, da je vedno ob vas, kjerkoli in kadarkoli jo potrebujete, za vsak slučaj, da ne zavzame preveč prostora in nudi ustrezno podporo za otroka. Ni pa primerna za daljšo dnevno uporabo in nošenje. Na drugi strani Boba Carrier 4G odlična za daljše nošenje in nudi najvišjo mero udobja tudi pri nošenju večjih oz. težjih otrok. 

  Obe strukturirani nosilki imata možnost nošenja spredaj in zadaj ter omogočata enostavno dojenje. Sta enostavni za uporabo in ustrezata staršem vseh velikosti in postav. Ergonomska zasnova in višje hrbtišče (5 do 8 cm) od podobnih nosilk na tržišču malčkom zagotavlja boljšo oporo in jih pritegne bližje našemu hrbtu in s tem težišču, zato je nošenje kar se da udobno otrok pa je ob tem varno podprt.

  Material

  Boba Air je izdelana iz visokokakovostnega lahkega, trpežnega in vzdržljivega najlona in je vodotesna. Naramnice nosilke se sicer udobno prilegajo a niso podložene in lahko ob daljšem nošenju postenjo neudobne. Brez ojačitve in oblazinjenja bo tanjša različica nosilke bolj prijetna za nošenje v višjih temperaturah.

  Nosilka Boba Carrier 4G pa je izdelana iz 100% bombaža in je dodatno podložena oz. oblazinjena. Ima oblazinjene naramne trakove in pas ter je zato udobnejša za nošenje, predvsem ob daljši uporabi. S tem pride tudi dodatna teža in velikost na drugi strani.

  Dodatki

  Obe Boba nosilki sta zelo premišljeno zasnovani, vendar ima Boba Carrier 4G več standardnih dodatkov. Vključuje integrirani vstavek za boljšo podporo majhnim dojenčkom, patentirane snemljive paščke za nogice, ki malčkom le te podprejo kadar so utrujene in s tem nudijo dodatno oporo za udoben in zdrav sedeč položaj v tako imenovanem položaju žabice, na pasu ima manjši žep za shranjevanje in uporabne zaponke na naramnicah na katere lahko pitrdimo svojo torbico ali igračke za otroka.

  Integrirani vstavek za novorojenčke nosilke Boba Carrier 4g

  Obe nosiliki imata kapuco za varovanje glavice, ko otrok zaspi, diskretno dojenje ali zaščito pred vremenom. Medtem ko je kapuca Boba Carrier 4G nosilke snemljiva in nastavljiva, je Boba Air kapuca pritrjena, obe pa se lahko zložita v priročen vgrajen žep na hrbtni strani, ki se lahko uporablja tudi za shranjevanje drugih manjših potrebščin. Boba Carrier 4G pa ima na pasu tudi dodatna manjša žepa za shranjevanje malenkosti.

  Na kratko

  Za daljše nošenje vsekakor priporočamo Boba Carrier 4G, medtem ko je Boba Air kot nalašč za hitre nakupovalne izlete, uporabo na krajših izletih, opravkih in v primerih, ko se lahko odrečete nekaj udobja v korist lažji teži in priročnosti. Je odličen sopotnik v torbici, kadar niste prepričani ali boste nosilko potrebovali za nošenje otroka, ali kadar enostavno nimate dovolj prostora, da bi s seboj vzeli večjo nosilko. Če pa ste navdušeni nad nošenjem, si boste verjetno omislili obe nosilki in jih kombinirali glede na potrebe. Odločitev na podlagi vaših potreb in prednosti posamezne nosilke vam bo zagotovo prinesla zadovoljstvo z vašo odločitvijo.

  Ne glede na to katero boste izbrali je kvalitetna nosilka eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vam pomagajo pri mobilnosti, gibanju na prostem in prostim rokam za razna opravila ali igro s sorojenci. Poskrbite, da vedno upoštevate navodila in priporočila za nošenje ter je obraz vašega dojenčka viden in ga lahko poljubite ves čas.

  Za celotno ponudbo Boba nosilk in trakov za nošenje dojenčkov in otrok ali več informacij o posameznem izdelku obiščite otroško trgovino Silly.