0 Košarica
Dodano v košarico
  Imate izdelkov v košarici
  Imate 1 izdelek v košarici
  Skupaj
  Blagajna Nadaljuj z nakupovanjem

  Nosilke in trakovi — boba air

  BOBA ALI BOBA? BOBA! @Ljubki nesmisel

  S tamalo sva bila poskusna zajčka. Ali, če se bolj vživiva v najini aktualni vlogi, sem bil jaz poskusni Papa Bear, Višnja pa poskusni pujsek. Igra vlog je pri dojenčkih zelo pomembna, zato jo redno prakticirava. Na njeno žalost tamala zase še ne more izbirati vlog, ampak to rahločutno in obzirno namesto nje storim jaz.

  Po prvih dveh mesecih, ko se je naša rada peljala v vozičku in je v njem tudi zaspala, se je lepega dne preprosto odločila, da ji voziček ne sede več. Na srečo je moja boljša polovica na baby showerju od sotrpink dobila nosilko Boba Air. In nekaj mesecev je bil to edini način, da je dete zaspalo, ko ni bilo med domačimi štirimi stenami. Strpal sem jo v nosilko, par minut je glasno izražala svoje nezadovoljstvo, ker je že vedela, da jo uspavamo, potem pa je kinknila.

  Jure Marolt in Višnja z Strukturirano mehko nosilko Boba 4G

  Dokler nisem pred nekaj tedni izvedel, da obstaja še ena Boba. Večja, za daljše ture in bolj kompaktna. In sedaj vsak dan v praksi preizkušam Bobo 4G. Ker ima oblazinjene naramnice in oporo za dojenčkovo guzico, je vse veliko bolj preprosto. Vsak dan podaljšujemo sprehode. Najprej pol ure, nato tri četrt, danes uro petnajst.

  Višnja v nosilki ne spi več. Nasploh spi veliko manj kot je v prvih treh mesecih svojega življenja, kar je seveda razumljivo in pričakovano. Ampak ker je tudi njej v Bobi 4G bolj udobno, sedaj cel sprehod gleda naokrog. Zvedavo, kot dekleta v pesmih Toneta Pavčka.

  Vedno sem se šetal. Najprej sam, potem s svojo izbranko, kasneje s psom, sedaj pa z Višnjo. Pred leti sem razmišljal, kako prijetno bo, ko se bom sprehajal s svojim otrokom in mu opisoval okolico, otrok pa bo to »požiral« z izbuljenimi očmi in široko odprtimi usti. Nekako verjamem, da se s tem razvije otrokov vokabular. Srce bi se mi paralo na koščke, če bi moj otrok uporabljal kratice (LOL, WTF) namesto nenadkriljivih opisnih pridevnikov neskončnih razsežnosti.

  Ergonomska mehka strukturirana nosilka Boba 4G @Ljubki nesmisel

  Seveda so tej prvi sprehodi še bolj preproste narave. To je drevo, to je teta, to je hiša. Težko ji razložim, da recimo dotična fasada izgleda, kot da je ni prebarval nihče od halštatske ali železne dobe dalje, saj jo krasijo nedoločljivi pastelni odtenki, ki jih ne bi nič bolje opisal profesor likovne vzgoje. Sedaj greva počasi, korak za korakom. Poglej, Višnja, to je pa pes. Kako dela pes? Hov hov.

  Torej se po dobri uri ogledovanja in preprostega opisovanja vrneva domov. Kaj je novega? Križ me ne boli, kar je za velikega človeka vedno dobrodošlo in še zdaleč ne samoumevno dejstvo. Ker te Boba 4G lepo oprime za spodnji del križa. Na ramenih ni več sledov naramnic, ki so se mi pri Bobi Airu zažrli v kožo. Predvsem pa je Višnji bolj udobno, ker ima več opore in to pomeni, da so najine šetnje iz malo stresnih prešle v sila prijetne.

  Boba Air je super za krajše sprehode. Je lažja, manjša in lahko zložljiva. Boba 4G je boljša za daljše ture in nosilcu in otroku nudi več udobja. Če imaš možnost, si nabavi obe. Če nimaš, dobro premisli, v katero skupino sprehajalcev sodiš in kako rada je tvoja družinica na prostem. Jaz sem nad 4G iskreno navdušen.

  Danes sem tamalo in njeno mutti odložil na igralnih uricah, kjer te male štručke učijo handlinga in tega, kako se naj bi pravilno prenašalo in odlagalo otroka. Pred vhodom je stalo pet, šest mladih mamic. Kaj so imele skupnega? Vse so imele svoje male zakladke v nosilkah. In noben teh otrok ni jokal. Nekaj je torej že na tem.

  Objavljeno @Ljubki nesmisel.

  Razlike med nosilkama Boba 4G in Boba Air

  Boba 4G je verjetno najbolj priljubljena strukturirana mehka nosilka na slovenskem trgu, Boba Air pa je njena lažja verzija. Kljub podobnosti nosilki nudita precej drugačno izkušnjo nošenja, zato v kolikor niste popolnoma prepričani ali se odločiti za struktrirano mehko nosilko Boba 4G ali Boba Air, za poenostavitev odločitve preberite primerjavo bistvenih razlik Boba Carrier 4G in Boba Air.

  Nosilka Boba 4G Kangoroo

  Teža nosilke in shranjevanje

  Boba Air je najlažja mehka nosilka na trgu in tehta le 300 g. Je super majhna, vendar ima kljub temu vse lastnosti običajne strukturirane nosilke, razen oblazinjenja. Zloži se v priročno torbico in je v smislu praktičnosti prenašanja brez primerjave. Boba Air zavzame neverjetno malo prostora, saj se zloži približno na velikosti zložljivega dežnika in jo je možno pospraviti v večino torbic, zato jo lahko imate vedno s seboj. Ker se prilega majhnim prostorom in je enostavna za shranjevanje je nadvse primerna za potovanja in izlete. Enostavno se namesti in pospravi ter jo imate lahko praktično vedno s seboj.

  Boba Air - mehka strukturirana nosilka

  Nosilka Boba 4G tehta 900 g in je že na pogled obilnejša, predvsem zaradi več materiala in podloženosti. Kljub temu se lahko zloži in pospravi, vendar bo pri tem vzela nekoliko več prostora za shranjevanje. V kolikor bi jo želeli lično pospraviti, vzeti nosilko na pot in jo imeti ob sebi je izredno praktična torbica Boba za shranjevanje nosilke, ki pa ni priložena Boba Carrier 4G, možno pa jo je kupiti ločeno.

  Boba torbica za shranjevanje nosilke

  Primerna starost za nošenje

  Boba Air se lahko uporablja od približno 5 - 6 meseca oz. 7 kg naprej, medtem ko Boba Carrier 4G z integriranim vstavkom za novorojenčke in majhne dojenčke omogoča uporabo že od rojstva oz. od 3,2 kg dalje.

  Obe nosiliki sta odlični za nošenje dojenčkov med 7 - 10 kg in tudi za nošenje starejših malčkov med 10 -15 kg. Za nošenje otrok med 15 - 20 kg pa bo verjetno bolj udobna in primerna nosilka Boba Carrier 4G.

  Udobje in možnosti uporabe

  Boba Air je zasnovan za občasno uporabo predvsem z namenom, da je vedno ob vas, kjerkoli in kadarkoli jo potrebujete, za vsak slučaj, da ne zavzame preveč prostora in nudi ustrezno podporo za otroka. Ni pa primerna za daljšo dnevno uporabo in nošenje. Na drugi strani Boba Carrier 4G odlična za daljše nošenje in nudi najvišjo mero udobja tudi pri nošenju večjih oz. težjih otrok. 

  Obe strukturirani nosilki imata možnost nošenja spredaj in zadaj ter omogočata enostavno dojenje. Sta enostavni za uporabo in ustrezata staršem vseh velikosti in postav. Ergonomska zasnova in višje hrbtišče (5 do 8 cm) od podobnih nosilk na tržišču malčkom zagotavlja boljšo oporo in jih pritegne bližje našemu hrbtu in s tem težišču, zato je nošenje kar se da udobno otrok pa je ob tem varno podprt.

  Material

  Boba Air je izdelana iz visokokakovostnega lahkega, trpežnega in vzdržljivega najlona in je vodotesna. Naramnice nosilke se sicer udobno prilegajo a niso podložene in lahko ob daljšem nošenju postenjo neudobne. Brez ojačitve in oblazinjenja bo tanjša različica nosilke bolj prijetna za nošenje v višjih temperaturah.

  Nosilka Boba Carrier 4G pa je izdelana iz 100% bombaža in je dodatno podložena oz. oblazinjena. Ima oblazinjene naramne trakove in pas ter je zato udobnejša za nošenje, predvsem ob daljši uporabi. S tem pride tudi dodatna teža in velikost na drugi strani.

  Dodatki

  Obe Boba nosilki sta zelo premišljeno zasnovani, vendar ima Boba Carrier 4G več standardnih dodatkov. Vključuje integrirani vstavek za boljšo podporo majhnim dojenčkom, patentirane snemljive paščke za nogice, ki malčkom le te podprejo kadar so utrujene in s tem nudijo dodatno oporo za udoben in zdrav sedeč položaj v tako imenovanem položaju žabice, na pasu ima manjši žep za shranjevanje in uporabne zaponke na naramnicah na katere lahko pitrdimo svojo torbico ali igračke za otroka.

  Integrirani vstavek za novorojenčke nosilke Boba Carrier 4g

  Obe nosiliki imata kapuco za varovanje glavice, ko otrok zaspi, diskretno dojenje ali zaščito pred vremenom. Medtem ko je kapuca Boba Carrier 4G nosilke snemljiva in nastavljiva, je Boba Air kapuca pritrjena, obe pa se lahko zložita v priročen vgrajen žep na hrbtni strani, ki se lahko uporablja tudi za shranjevanje drugih manjših potrebščin. Boba Carrier 4G pa ima na pasu tudi dodatna manjša žepa za shranjevanje malenkosti.

  Na kratko

  Za daljše nošenje vsekakor priporočamo Boba Carrier 4G, medtem ko je Boba Air kot nalašč za hitre nakupovalne izlete, uporabo na krajših izletih, opravkih in v primerih, ko se lahko odrečete nekaj udobja v korist lažji teži in priročnosti. Je odličen sopotnik v torbici, kadar niste prepričani ali boste nosilko potrebovali za nošenje otroka, ali kadar enostavno nimate dovolj prostora, da bi s seboj vzeli večjo nosilko. Če pa ste navdušeni nad nošenjem, si boste verjetno omislili obe nosilki in jih kombinirali glede na potrebe. Odločitev na podlagi vaših potreb in prednosti posamezne nosilke vam bo zagotovo prinesla zadovoljstvo z vašo odločitvijo.

  Ne glede na to katero boste izbrali je kvalitetna nosilka eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vam pomagajo pri mobilnosti, gibanju na prostem in prostim rokam za razna opravila ali igro s sorojenci. Poskrbite, da vedno upoštevate navodila in priporočila za nošenje ter je obraz vašega dojenčka viden in ga lahko poljubite ves čas.

  Za celotno ponudbo Boba nosilk in trakov za nošenje dojenčkov in otrok ali več informacij o posameznem izdelku obiščite otroško trgovino Silly.